Rozenolie tegen menstruatiepijn

Rozenolie is een etherische olie die wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bloemblaadjes van rozen. De bloemen die worden gebruikt voor de oliewinning worden voornamelijk geteeld in Bulgarije (Rozendal), Frankrijk, Marokko en Turkije. De bloemblaadjes worden met de hand geplukt.

Rozenolie wordt hoofdzakelijk verkregen uit de volgende soorten rozen :

  • Rosa centifolia, deze wordt op grote schaal gekweekt in Bulgarije, Turkije, Rusland, Pakistan, India, Oezbekistan, Iran en China.
  • Rosa damascena, deze wordt geteeld in Marokko, Frankrijk en Egypte.

Het Scrubmasker van Argital bevat iriswortelpoeder en oliën van de damast rozenblaadjes.

Onderzoek uit Iran toont aan dat bij menstruatieklachten buikmassage met rozenolie een natuurlijke manier is voor pijnverlichting. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 75 vrouwelijke studentes die maandelijks last hadden van menstruatiepijn. De onderzoekers van de universiteit van Teheran concludeerden, dat buikmassage met etherische olie van de roos een groter pijnstillend effect heeft dan buikmassage met uitsluitend amandelolie of zonder olie. Mocht je deze methode zelf willen uitproberen, vergeet dan niet dat de olie, omdat het zo geconcentreerd is, niet puur op de huid gebruikt mag worden. Verdun de rozenolie altijd met een basisolie zoals amandel-, sesam- of olijfolie.

Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en antibacteriële eigenschappen. Van oudsher werd Rozenolie beschouwd als een vrouwelijke olie, het heeft dan ook een opmerkelijke gunstige invloed op de vrouwelijke organen. De olie reguleert de menstruatie en de emotionele klachten die hiermee verbonden zijn. Bovendien is het een wonderbaar aphrodisicum, ideaal in huid- en gezichtsolie en in parfum en bad. Omdat echte etherische Rozenolie zeer kostbaar is wordt het vaak aangeboden als mengsel van 3-5% etherische olie in een basis van Jojoba olie.

Gelpleisters met kruiden en plantenextracten tegen menstruatiepijn

Menstruatiepleister / patch tegen menstruatiepijn en menstruatiekrampen. Verlicht de pijn en verminderd klachten voor en tijdens de menstruatie. Snel en effectief dankzij unieke hydrogel van polymeren, gezuiverd water, gember, basilicum, kamille, jasmijn, jeneverbes en lavendel. Ben je benieuwd welke voeding en kruiden nog meer verlichting kunnen bieden bij menstruatie- en PMS klachten, lees dan ook het artikel op Goed Gezond over voeding en de menstruatiecyclus.

Andere producten die helpen bij menstruatiepijn en PMS klachten

Ook de olie en crème uit “The Five Day” lijn van Argital, die ontspannen en verlichten tijdens de 5 dagen van de menstruatie, bevatten Tormentilwortel. Tormentil (Potentilla erecta) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae).  Menstruatiecups absorberen niet, veel vrouwen ervaren daarom een minder heftige en pijnlijke menstruatie nadat zij menstruatiecups zijn gaan gebruiken. Ook ons menstruatieondergoed kan verlichting brengen bij menstruatiepijn.

Bronnen: Helende eigenschappen van de roos, Rozenolie, Roos.

Een gedachte over “Rozenolie tegen menstruatiepijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.