Geplaatst op 1 reactie

Rozenolie tegen menstruatiepijn

Rozenolie is een etherische olie gewonnen uit de bloemblaadjes van rozen. De rozenolie komt vrij door middel van stoomdestillatie. De rozen voor de oliewinning worden voornamelijk geteeld in Bulgarije (Rozendal), Frankrijk, Marokko en Turkije. De bloemblaadjes worden met de hand geplukt.

Rozenolie komt hoofdzakelijk van de bloemblaadjes van de volgende soorten rozen :

  • Rosa centifolia, op grote schaal gekweekt in Bulgarije, Turkije, Rusland, Pakistan, India, Oezbekistan, Iran en China.
  • Rosa damascena, geteeld in Marokko, Frankrijk en Egypte.

Ook het Scrubmasker van Argital bevat iriswortelpoeder en oliën van de damast rozenblaadjes.

Buikmassage met rozenolie

Onderzoek uit Iran toont aan dat bij menstruatieklachten buikmassage met rozenolie een natuurlijke manier is voor pijnverlichting. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 75 vrouwelijke studentes die maandelijks last hadden van menstruatiepijn. De onderzoekers van de universiteit van Teheran concludeerden, dat buikmassage met etherische olie van de roos een groter pijnstillend effect heeft dan buikmassage met uitsluitend amandelolie of zonder olie.

Verdun de rozenolie

Ga je deze methode zelf uitproberen, vergeet dan niet om de olie eerst te verdunnen. Rozenolie is zeer geconcentreerd en daarom mag je het niet puur op de huid gebruiken. Verdun de rozenolie altijd met een basisolie zoals amandel-, sesam- of olijfolie.

Een vrouwelijke olie

Rozenolie is opwekkend, harmoniserend en bekend om zijn helende en antibacteriële eigenschappen. Van oudsher beschouwt men rozenolie als een vrouwelijke olie. Dit omdat het een opmerkelijk gunstige invloed op de vrouwelijke organen heeft. De olie reguleert de menstruatie en de emotionele klachten die hiermee verbonden zijn.

Bovendien is het een wonderbaar aphrodisicum. En is daarom ideaal om te gebruiken in o.a. huid- en gezichtsolie, parfum en badolie. Rozenolie wordt vaak aangeboden als een mengsel van 3-5% etherische olie in een basis van Jojoba olie, omdat echte etherische Rozenolie zeer kostbaar.

Gelpleisters met kruiden en plantenextracten

In onze webshop vind je ook een Menstruatiepleister / patch tegen menstruatiepijn en menstruatiekrampen. Deze menstruatiepleister verlicht de pijn en verminderd klachten voor en tijdens de menstruatie. De pleister werkt snel en effectief dankzij unieke hydrogel van polymeren, gezuiverd water, gember, basilicum, kamille, jasmijn, jeneverbes en lavendel.

Ben je benieuwd welke voeding en kruiden nog meer verlichting bieden bij menstruatie- en PMS klachten, lees dan ook het artikel op Goed Gezond over voeding en de menstruatiecyclus.

Andere producten die helpen 

Er zijn natuurlijk ook nog een hoop anderen producten die helpen bij menstruatiepijn en PMS klachten. Zo is er bijvoorbeeld de olie en crème uit “The Five Day” lijn van Argital. Deze producten helpen te ontspannen en verlichten tijdens de 5 dagen van de menstruatie. Ze bevatten Tormentilwortel. Tormentil (Potentilla erecta) is een plant uit de rozenfamilie (Rosaceae). 

Menstruatiecups

Menstruatiecups absorberen niet, veel vrouwen ervaren daarom een minder heftige en pijnlijke menstruatie nadat zij menstruatiecups zijn gaan gebruiken. Ook de Easecup menstruatiedisk absorbeert niet. Daarnaast kan ons menstruatieondergoed verlichting brengen bij menstruatiepijn.

Bronnen: Helende eigenschappen van de roos, Rozenolie, Roos.

Reacties zijn gesloten.