bdsm

Inleiding, wat is BDSM

BDSM staat voor bondage, discipline, dominantie, onderdanigheid (submission), sadisme en masochisme. Voor sommige misschien beter bekend als SM (Sadomasochisme). Bij deze vorm van sex raak je opgewonden van het spel van onderdanigheid en macht. In sommige gevallen geeft pijn extra opwinding.

De grens tussen ‘gewone’ seks en BDSM kan heel vaag zijn. Wanneer je partner bijvoorbeeld je handen stevig op zijn plaats houdt tijdens het vrijen, kan dat al onderdanigheidsgevoelens opwekken. Ook krabben en bijten tijdens het liefdesspel kan misschien wel gezien worden als een lichte vorm van BDSM.

Alles is mogelijk!

Als je merkt dat de onderdanigheid of juist de macht je aantrekt of opwindt, kan het spel zich uitbreiden. Bijna alles is denkbaar; van vastbinden tot billenkoek en van zwepen tot tepelklemmen. Ben je op zoek naar inspiratie lees dan ook een SM, een scenario, dat geschreven is in de vorm van een erotisch verhaal.

Wederzijds respect en vertrouwen is een voorwaarde

Belangrijk aan BDSM is, dat het samengaat met wederzijds respect en vertrouwen. Voor je er aan begint is het belangrijk eerst alles duidelijk te bespreken. Wat vind je prettig en waar ligt de grens? Wanneer te stoppen etc. De rol van onderdanigheid en macht alleen te bestaan binnen het sexspel. In het dagelijks leven is iedereen gelijkwaardig.

Vrouwen met onderdanige gevoelens, moeten goed oppassen dat hun partner hun buiten het liefdesspel wel gelijkwaardig en met respect behandeld.

BDSM gevoelens

BDSM gevoelens kunt je al van kinds af aan hebben, maar ze kunnen ook plotseling naar voren komen, zonder dan je daarvoor iets had met pijn of macht. Sommige kinderen ervaren al in hun jeugd een extra prikkeling, bij spelletjes waarbij ze bijvoorbeeld worden vastgebonden. Of iemand geeft je ‘voor de grap’ een pak voor je broek en je bent plotseling overvallen door opwinding en geilheid.

Veel vrouwen fantaseren weleens over BDSM en daar is ook helemaal niets mis mee. Ruim 10 % van vrouwen fantaseert zelfs regelmatig over BDSM. Dit fantaseren geeft extra opwinding tijdens het masturberen of tijdens het vrijen. Het is niet verboden je fantasie voor jezelf te houden, maar sommige vrouwen zullen uiteindelijk meer willen.

BDSM binnen een bestaande relatie

Voor veel vrouwen komen de BDSM gevoelens pas als ze al lang een realtie hebben (die ze niet kwijt willen en waarin geen sprake is van bdsm). Als fantaseren alleen dan niet meer genoeg is, komt er een moment dat je je partner op de hoogte zult moeten brengen. Vaak is dat niet zo gemakkelijk, zeker niet binnen een langere relatie, waarin dit niet eerder te sprake is gekomen. Soms kan het gesprek op gang gebracht worden met een folder of het samen kijken van een BDSM film.
Als je het verteld hebt, blijft het vaak moeilijk hier een bevredigende invulling aan te geven. Want als jij ontdekt dat macht je buitengweoon opwind, kun je moeilijk van je partner verwachten dat hij (of zij) zich ineens lekker voelt bij onderdanigheid. Of andersom.

Wanneer BDSM gevoelens zich binnen bestaande relatie uiten en jullie deze gevoelens niet samen delen, kan er soms een oplossing gevonden worden in het zoeken van een andere partner, waarbij jij je gevoelens wel kwijt kunt. Dit hoeft niet ten koste van je bestaande relatie te gaan, binnen een BDSM relatie hoeft geen sprake van seks te zijn.

De grootste Nederlandstalige BDSM-ontmoetingsplaats

Sinds 1997 zorgen vrijwilligers ervoor dat BDSMzaken een veilige plek is voor iedereen met belangstelling voor BDSM. Ruim 20.000 mensen uit Nederland en België doen al mee, allemaal gewone mensen, zoals jij en ik.