(o)estrogenen

Oestrogenen of estrogenen zijn een groep steroidhormonen die meestal vrouwelijke hormonen
genoemd worden, omdat ze een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, het reguleren van de menstruatiecyclus en bij zwangerschap.

Phyto-oestrogenen

Phyto-oestrogenen, ook wel plantaardige oestrogenen komen overal in de natuur voor. Flavonoïden (polyfenolen) zijn chemische verbindingen die in planten voorkomen (fytochemicaliën), deze bepalen in vruchten en planten de kleuren, van geel, rood, oranje, donkerpaars,… Een variant van flavonoïden zijn de isoflavonen (fyto-oestrogenen), deze lijken op de chemische structuur van menselijke en dierlijke hormonen (oestrogenen) en hebben invloed op de hormoonwerking. De belangrijkste hoofdgroep van fyto-oestrogenen zijn de isoflavonen en coumestanen. Bekend is dat o.a. soja, hop en rode klaver veel phyto-oestrogenen bevatten.
Daidzeine en genisteine zijn de belangrijkste oestrogene stoffen in soja. Het actieve oestrogeen in hop, werd in 1999 door Prof de Keukeleire geidentificeerd
als het 8-prenylnaringenine en door hem hopeine genoemd. Rode klaver bevat vooral biochanin A en
formononetin, die in de darmen worden omgezet in genistein en daidzein.

Van die phyto-oestrogenen is bekend dat ze, enerzijds, de natuurlijke oestrogenen nabootsen waardoor ze de typische ongemakken van de menopauze en botontkalking (osteoporose) kunnen afremmen.

Phyto-oestrogenen, uit o.a. hop worden ook gebruikt in borstvergrotende en borstverstevigende producten zoals Volle Boezem. Deze producten stimuleren de ontwikkeling van de melkklieren in de borsten, zoals ook bij een zwangerschap gebeurd. Bij een zwangerschap zullen na een maand of twee de melkklieren in je borsten zich gaan ontwikkelen. Bij het gebruik van phyto-oestrogenen zullen de borsten wel groter worden, maar gaan geen melk produceren. Door de inname van deze tabletten krijgt het lichaam een grote hoeveelheid van dit onschadelijke plantaardige oestrogeen binnen. Deze stoffen bootsen in feite het echte oestrogeen na, zonder de hormonale effecten ervan.

Naast de bovenstaande eigenschappen zoals ondersteuning bij de menopauze, worden aan phyto-oestrogenen door diverse wetenschappers ook nog de volgende eigenschappen toegeschreven: minder kans op het ontwikkelen van borst- en baarmoederhalskanker, op hart- en vaatziekten. Dit komt waarschijnlijk door dat phyto-oestrogenen in staat zijn de negatieve effecten van de natuurlijke oestrogenen op bepaalde lichaamsweefsels te blokkeren.

Menohop

Menohop is een typisch Belgisch product in de reeks van phyto-oestrogenen, met hopeine als actief bestanddeel. Het is een extract uit de hopbellen.

Hopeine is een vrij actief oestrogeen, is rechtstreeks resorbeerbaar (zonder eerst te moeten worden gesplitst door de darmbacterie), en is vooral tegen de alfa-receptor actief.

Menohop is een typisch Belgisch product in de reeks van phyto-oestrogenen, met hopeine als actief bestanddeel. Het is een extract uit de hopbellen.

Menohop bestellen

Algemeen

Natuurlijk genieten tijdens de overgang. Op basis van hopextract. Sterkt aan tijdens de menopauze. Voor een goede botaanmaak. Ondersteunt bij overgangsverschijnselen tijdens de menopauze.

Dosering
1 capsule per dag of zoals aanbevolen

Waarschuwingen
Niet gebruiken bij zwangerschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *