Borstvoeding

Wie een kind krijgt, moet kiezen hoe dat kind met worden gevoed. Borstvoeding of kunstvoeding? Wat is het verschil? Maakt het veel uit? Waarom wordt er zoveel over gepraat, gediscussieerd en geruzied? Op de onderstaande website wordt een serie artikelen belicht. Deze artikelen gaan over de keus tussen borst of fles. Hopelijk kunnen ze jou helpen met het maken van de juiste keuze.

Eurolac Lactatiekunde, praktijk voor lactatiekunde, webwinkel voor borstvoedingshulpmiddelen

Eurolac.net is de online poot van Eurolac Lactatiekunde. Eurolac Lactatiekunde omvat een praktijk voor persoonlijke, telefonische en email consultatie; een educatief centrum voor het ontwikkelen en aanbieden van cursussen en andere educatieve en informatie activiteiten voor zorgverleners en ouders en een webwinkel voor hulp- en ondersteuningsmiddelen bij borstvoeding.

Borstvoeding in het openbaar

In 2010 liet het Voedingscentrum onderzoeken hoe de publieke opinie over borstvoeding is. De conclusie was opvallende. 92% van de ondervraagden heeft weinig moeite met een (vreemde) vrouw, die in haar / zijn bijzijn, haar kindje de fles geeft. Mensen zonder kinderen blijken daar nog de meeste moeite mee te hebben. Wordt dezelfde vraag gesteld over borstvoeding dan heeft opeens nog maar 55% van de ondervraagden hier begrip voor. Bijna de helft van de Nederlanders heeft dus eigenlijk liever niet dat een kindje in zijn / haar bijzijn borstvoeding krijgt. Mensen zonder kinderen hebben er het meeste moeite mee.

Uiteindelijk is natuurlijk de vraag waar jij je zelf het beste bij voelt. Veel vrouwen geven ook zelf sowieso de voorkeur aan een rustige thuissituatie voor het geven van borstvoeding.

Dus …. wie niet overal met de borst bloot wil, kan de melk afkolven.

Borstvoeding op het werk

Indien je al snel na de bevalling aan het werk gaat help de arbeidswet je met het toch kunnen geven van borstvoeding. Deze wet bepaalt dat een vrouw met een baby jonger dan 9 maanden recht heeft om onder werktijd haar kindje de borst te geven. In plaats van het borstgeven mag de vrouw de tijd ook gebruiken om de melk af te kolven.. De vrouw mag hiervoor alle tijd nemen die zij nodig acht, tot maximaal een kwart van de werktijd.
Bovendien is de werkgever verplicht een verwarmde hygiënische ruimte, die afsluitbaar is, beschikbaar te stellen voor het voeden of kolven.

borstvoeding.nl

Borstvoeding.nl is de gezamelijk website van 4 Nederlandse borstvoedingsorganistaties

http://www.borstvoeding.nl/

Borstvoeding verdient tijd

Borstvoeding is de beste voeding voor een baby. Moedermelk bevat precies die voedingsstoffen die een zuigeling nodig heeft en beschermt bovendien tegen ziektes en infecties.

Ook heeft borstvoeding geven voordelen voor de moeder. Het beperkt bijvoorbeeld het bloedverlies na de bevalling en maakt het gemakkelijker weer op gewicht te komen.

Het Voedingscentrum wil er aan bijdragen dat het iedere moeder die borstvoeding kan en wil geven, ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt wordt.