Shapewear

Shapewear is de nieuwe naam voor corrigerend ondergoed. Corrigerend ondergoed op zichzelf is natuurlijk niet nieuw.

Korsetten vanaf de Middeleeuwen

Al vanaf de Middeleeuwen droegen eerst mannen en toen vrouwen korsetten. En denk ook maar eens aan de jurken met strakke rijglijfjes uit de 15e eeuw. Onder deze jurken werd strak ondergoed gedragen.
Al sinds deze vroege tijden was ondersteuning niet het enige nut van deze korsetten. Strak gedragen ondergoed helpt vrouwen al eeuwen om de laatste modetrends te volgen.

Dunne tailles en platte borsten

Tot het eind van de 17e eeuw werd niet alleen de taille ingesnoerd, ook de borsten werden plat gehouden.  Na die tijd mochten de borsten wel gezien worden. Korsetten kregen voor de borsten vanaf toen dus juist een liftend effect. En een beha is eigenlijk niets anders dan een ingekort korset met bandjes.
Pas aan het begin van 20e eeuw kwam de eerste korsetten van soepeler materiaal. Voor die tijd was het echt afzien, materialen zoals staal, hout en ‘echte’ walvisbaleinen waren misschien stevig, maar beperkte ook de bewegingsvrijheid. Sinds die tijd wordt figuurcorrigerend ondergoed gedragen om de buik af te platten en de heupen te accentueren.

Bekende lingeriemerken introduceren mooie lijnen corrigerend ondergoed

Ondersteuning bleef altijd een belangrijke functie, uiteindelijk leidt dit er toe dat corrigerend ondergoed een ‘truttig’ imago kreeg, dat alleen maar door vrouwen op leeftijd werd gedragen. Sinds het begin van deze eeuw werd deze trend weer omgekeerd. Verschillende bekende lingeriemerken kwam met mooie lijnen corrigerend ondergoed. Mooi corrigerend ondergoed voor iedere vrouw. Naadloze ontwerpen van fijne stoffen. De term shapewear deed zijn intrede.

Ondersteuning tijdens je menstruatie

Het menstruatieondergoed van PeriodPanteez geeft je extra vertrouwen en rust tijdens je menstruatie. De PeriodPanteez zitten comfortabel en bieden extra bescherming tijdens je menstruatie. Werkt ook als shapeware. Ten slotte geven deze onderbroeken ook extra verlichting bij menstruatiepijn en een opgeblazen gevoel door de menstruatie.

Ondersteuning van je vrouwelijke vormen

De shapewear van tegenwoordig geeft ondersteuning en onderstreept tevens je vrouwelijke vormen.
Shapewear is door het naadloze ontwerp niet zichtbaar onder de bovenkleding. Steunpunten voor de buik (en maag) maken de buik minder zichtbaar, waardoor kleding beter zit. Strak rond de heupen en de taille maakt je extra vrouwelijk. Correctieslips worden hoog over de heup gedragen, zo ondersteunen zij ook de buik.
Naast slips worden ook shorts verkocht met extra ondersteuning voor billen en bovenbenen. Correctiebody’s ondersteunen ook de borsten.

Reacties zijn gesloten.