Shapewear

Shapewear is de nieuwe naam voor corrigerend ondergoed. Corrigerend ondergoed op zichzelf is natuurlijk al niet nieuw.

Al vanaf de Middeleeuwen droegen eerst mannen en toen vrouwen korsetten. En denk ook maar eens aan de jurken met strakke rijglijfjes uit de 15e eeuw. Onder deze jurken werd strak ondergoed gedragen.
Al sinds deze vroege tijden was ondersteuning niet het enige nut van deze korsetten.
Strak gedragen ondergoed helpt vrouwen al eeuwen om de laatste modetrends te volgen.
Tot het eind van de 17e eeuw werd niet alleen de taille ingesnoerd, ook de borsten werden plat gehouden.  Na die tijd mochten de borsten wel gezien worden. Korsetten kregen voor de borsten vanaf toen dus juist een liftend effect. En een beha is eigenlijk niets anders dan een ingekort korset met bandjes.
Pas aan het begin van 20e eeuw kwam de eerste korsetten van soepeler materiaal. Voor die tijd was het echt afzien, materialen zoals staal, hout en ‘echte’ walvisbaleinen waren misschien stevig, maar beperkte ook de bewegingsvrijheid.
Sinds die tijd wordt figuurcorrigerend ondergoed gedragen om de buik af te platten en de heupen te accentueren.
Ondersteuning bleef altijd een belangrijke functie, uiteindelijk leidt dit er toe dat corrigerend ondergoed een ‘truttig’ imago kreeg, dat alleen maar door vrouwen op leeftijd werd gedragen.
Sinds het begin van deze eeuw werd deze trend weer omgekeerd. Verschillende bekende lingeriemerken kwam met mooie lijnen corrigerend ondergoed.
Mooi corrigerend ondergoed voor iedere vrouw. Naadloze ontwerpen van fijne stoffen. De term shapewear deed zijn intrede.
De shapewear van tegenwoordig geeft ondersteuning en onderstreept tevens je vrouwelijke vormen.
Shapewear is door het naadloze ontwerp niet zichtbaar onder de bovenkleding. Steunpunten voor de buik (en maag) maken de buik minder zichtbaar, waardoor kleding beter zit. Strak rond de heupen en de taille maakt je extra vrouwelijk.
Correctieslips worden hoog over de heup gedragen, zo ondersteunen zij ook de buik.
Naast slips worden ook shorts verkocht met extra ondersteuning voor billen en bovenbenen. Correctiebody’s ondersteunen ook de borsten.

In de webshop van Webvrouw verkopen we de shapeware van Sensi. Sensi Corrigerend Ondergoed is een Italiaans merk met eigen fabrieken in Italië.
Wij hebben voor Sensi gekozen vanwege de goede kwaliteit. De producten van Sensi worden gemaakt van 92% Polyamide 8% Elasthane. Alle producten zijn geheel naadloos. De speciale manier waarop de producten geweven zijn stimuleert tevens de bloedcirculatie.
Het materiaal is ademend en absorbeert niet. Sensi wordt daarom hygiënisch op de huid gedragen en zal voelen als een tweede huid.
Alle Sensi producten zijn vormvast. De producten krimpen en lubberen niet in de was. Alle producten kunnen op 30º gewassen worden. Ondanks de hoge kwaliteit zijn de Sensi producten in onze webshop zeer betaalbaar.

Alle Sensi Shapewear biedt extra ondersteuning aan de rug. Deze ondersteuning zorgt ook voor een betere lichaamshouding. Afhankelijk van het gekozen product biedt Sensi Shapewear correctie aan benen, billen, heupen buik en borsten. Dit figuurcorrigerend effect laat ongewenste rolletjes op buik en rug verdwijnen. Vrouwen die Sensi Shapewear dragen voelen zich zekerder. Draag Sensi Shapewear gewoon voor jezelf of juist op die speciale momenten. Naast slips en body’s. Ook heeft Sensi een speciale onderjurk in haar collectie.

Een ander bekend merk met shapeware in haar collectie is Triumph. Ook Hunkemöller heeft tegenwoordig een uitgebreide collectie corrigerend ondergoed.

Een gedachte over “Shapewear”

  1. Marja schreef:

    Gebruik vaak corrigerend bovenstuk geeft je lichaam echt veel betere vorm, maar nooit Sensi gekocht. Ga deze zeker een keer kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *