G-spot

De G-spot was ooit een veel besproken onderwerp. Veel besproken wil in dit geval nog niet zeggen dat je er veel wijzer van werd. De G-spot of g-plek of voluit Grafenberg plek is een gevoelig plekje in de vagina.

De ligging van de g-spot

De G-spot ligt aan de voorzijde van de vagina net achter het schaambeen. Je kan de g-spot met je vinger voelen. Breng een vinger in je vagina en krom deze achter je schaambeen naar de buikzijde.

Andere spots in de vagina

Tegenwoordig weten dat in de vagina niet alleen een g-spot te vinden is. Andere gevoelige plekken zijn de a-spot, k-spot en de p-spot. Leef je maar uit. De u-spot ligt buiten de vagina en ligt rondom je plasgaatje.

Hoe voelt de g-spot?

Bij sommige vrouwen is de G-spot duidelijker voelbaar dan bij andere vrouwen. Soms is er helemaal niets te voelen.  Bij andere vrouwen is allen een kleine verhoging voelbaar. En in andere gevallen een duidelijke geribbelde structuur.

Ook als je de g-spot niet duidelijk kunt voelen, wil dat niet zeggen dat het geen gevoelig plekje is.

Wat is de g-spot

De G-spot bevat in elk geval een hoge concentratie aan zenuwuiteinden wat het een gevoelig plekje maakt. Tijdens seksuele opwinding zwelt de G-plek op. Veelal wordt de g-spot ook gezien als de achterzijde van de clitoris. Het grootste deel van de clitoris ligt immers aan de binnenzijde. Het knopje vormt mogelijk zelfs minder dan 10% van de totale clitoris.

De oorsprong van de g-spot

De G-plek wordt soms gezien een overblijfsel van wat bij mannen de prostaat vormt. Tegenwoordig zien wetenschappers de g-spot steeds vaker als een uitsteeksel, of achterkant, van de clitoris.

Vaginaal Orgasme(s)

Door het stimuleren van de G-spot kunt je een vaginaal orgasme krijgen. Door veel vrouwen wordt zo’n orgasme beschreven als intenser als een clitoriaal orgasme. Sommige vrouwen kunnen zelfs squirten.

Stimulatie van de G-spot kan het beste met je hand (vingers) tijdens het masturberen. Er zijn ook speciale vibrators voor het stimuleren van deze zone. Ook de Voel me vibrator in onze webshop is hiervoor erg geschikt.

Seksstandjes die de g-spot stimuleren

Als de penis tijdens het vrijen tegen de g-spot komt kan dat extra prettig voelen. Sommige standje en houding maken het mogelijk dat de g-spot gestimuleerd wordt.

Vergeet niet dat een feit is dat de meeste vrouwen alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris. Zorg vooral dat je geniet.

Missionarispositie

De Missionaris, met stip nog steeds het meest gebruikte standje. Bij dit standje ligt te vrouw op haar rug en de man tussen haar benen.

Hoe verder het bekken gekanteld wordt, hoe beter de g-spot bereikt kan worden. Het beste resultaat bereik je door je benen over zijn schouders te leggen terwijl hij je penetreert. Een kussentje onder je billen wil ook wonderen doen.

Op z’n hondjes

Populair de doggy style. Je partner penetreert je van achteren, terwijl jij op handen en knieën zit. In deze houding ontvang je vooral en ben je nog al passief. Maar misschien wordt je passiviteit beloont met een extra stimulatie van je g-spot. In deze positie komt de penis zeker tegen de g-spot en met een beetje geluk wordt ook de a-spot gestimuleerd.

Wees een cowgirl

Ben jij liever wat actiever? Bij de cowgirl, ligt de man op zijn rug. Jij gaat bovenop hem zitten en neemt de totale controle. Jij bepaalt nu niet alleen het tempo, maar kunt ook een beetje voor- en achteruit bewegen.

Op deze manier bepaal jij precies de juist hoek om je g-spot te laten stimuleren. Probeer ook eens een beetje achterover te leunen.