G-spot

De G-spot was ooit een veel besproken onderwerp. Veel besproken wil in dit geval nog niet zeggen dat je er veel wijzer van werd. De G-spot of g-plek of voluit Grafenberg plek is een gevoelig plekje in de vagina. De G-spot ligt aan de voorzijde van de vagina net achter het schaambeen.

Hoe voelt de g-spot?

Bij sommige vrouwen is de G-spot duidelijker voelbaar als bij andere vrouwen. Soms is er helemaal niets te voelen, soms een kleine verhoging en in andere gevallen een geribbelde structuur.

Wat is de g-spot

De G-spot bevat in elk geval een hoge concentratie aan zenuwuiteinden wat het een gevoelig plekje maakt. Tijdens seksuele opwinding zwelt de G-plek op.

De oorsprong van de g-spot

De G-plek wordt soms gezien een overblijfsel van wat bij mannen de prostaat vormt. Tegenwoordig zien wetenschappers de g-spot steeds vaker als een uitsteeksel, of achterkant, van de clitoris.

Vaginaal Orgasme(s)

Door het stimuleren van de G-spot kunt je een vaginaal orgasme krijgen. Door veel vrouwen wordt zo’n orgasme beschreven als intenser als een clitoriaal orgasme. Stimulatie van de G-spot kan het beste met je hand (vingers) tijdens het masturberen. Er zijn ook speciale vibrators voor het stimuleren van deze zone.

Vrouwelijk ejaculatie

Vrouwen kunnen net als mannen ejaculeren. Bij de vrouwelijk ejaculatie, ook wel Amrita genoemd, komt bij het klaarkomen een (relatief grote hoeveelheid) vocht vrij. In sommige gevallen spuit het letterlijk naar buiten. Bij sommige vrouwen (niet vaak) gebeurd dit vrij gemakkelijk. Stimulatie van de G-spot kan de vrouwelijk ejaculatie opwekken, ook voor vrouwen die nog nooit eerder een ejaculatie hebben gehad.