Atkins dieet

Gewicht verliezen met het Atkins-dieet is ook in Nederland weer populair. Na de enorme opleving in de VS en Engeland, is ook hier opnieuw veel aandacht voor Atkins’ ideeën: de basisgedachte van zijn dieet is dat men het eten van koolhydraten drastisch terugbrengt en de nadruk legt op eiwitten en vetten.

Populair gezegd: geen boterhammen, maar wel eieren met spek.

Robert C. Atkins is bekend van zijn dieet, dat in de eerste versie (Atkins’ Dieetrevolutie) al in de zeventiger jaren populair was. Na een herziening in 1992, heeft hij in 2002 zijn standaardwerk opnieuw volledig herschreven, waarbij hij medische onderzoeksresultaten en nieuwe recepten heeft toegevoegd.

In 2003 overleed Dr. Atkins na een val op straat. Nadat Sonja Bakker een tijd lang de toon zette met haar oerhollandse dieet, heeft Dr. Frank het laatste jaar de neuzen weer in de richting van het koolhydraatarme dieet gezet. Drie artsen hebben het Atkins-dieet aangepast aan de huidige tijd en het nieuw leven ingeblazen. Met succes: in de VS en in Engeland kwam het direct de bestsellerlijsten binnen.

Het nieuwe Atkins-dieet:
– Is flexibel en makkelijker te volgen
– Is gezond met groente, fruit en noten
– Spreekt de vetreserves in het lichaam aan
– Is door artsen onderzocht en onderbouwd
– De hernieuwde opleving van het Atkins-dieet is in volle gang
– Atkins-producten verkrijgbaar bij bijna alle supermarktketens
– Atkins Nederland ondersteunt het dieet met advertenties, onder meer in Allerhande
– Aandacht in special interest bladen