Intiem piercings

Met intiem piercings bedoelen we hier piercings rond het gebied van de vulva. Een andere woord voor intiem piercing is genitale piercing. Over tepelpiercings lees je op een aparte pagina.

Het laten zetten van een intiem piercing is vrij ingrijpend. Iedereen die dit wil moet daar eerst goed over nadenken. Voorlichting is ook erg belangrijk. Hopelijk levert deze pagina een bijdrage voor een goed besluit.

Niet voor niets wordt momenteel gekeken naar de wettelijk leeftijdgrens. Jongeren tot 16 jaar mogen geen genitale piercing. Ook is een tepelpiercing verboden. Jongeren van 16 jaar en ouder mogen zelf bepalen of ze een tatoeage of piercing laten zetten.

De meeste intiem piercing worden in de schaamlippen gezet. Schaamlippiercings dienen ter verfraaien. Ben je op zoek naar extra seksuele stimulatie dan kun je een piercing in de buurt van je clitoris plaatsen.

Ter overweging

De Vulva is voor elke vrouw een belangrijk deel van het lichaam. De Vulva of schaamstreek bestaat uit clitoris, schaamlippen, vagina en je plasgaatje.

De vulva gebruik je als je plast, vrijt en menstrueert. Irritaties en pijn van dit gebied kunnen je hele (seks)leven negatief beïnvloeden.

Een intiem piercing hoeft niet negatief te zijn. Het heet niet voor niets intiem, het is jouw geheimpje, misschien wel jouw manier om je nog mooier te voelen en je meer zelfvertrouwen te geven.

Ten slotte kan seksuele stimulatie ook een motivatie zijn. Vaak geeft het niet alleen een extra prikkeling tijdens de seks, maar ook in het dagelijkse leven. Als de prikkeling echter ongewenst wordt kan dat juist weer irritaties geven.

Voorkom ontstekingen

Vooral in het begin vraagt de piercing veel verzorging. Het zetten van de piercing geeft een wond die verzorgt en ontsmet moet worden. Ontstekingen komen bij een goede verzorging niet zo vaak voor. Ga meteen naar de huisarts als je toch een ontsteking krijgt.

Een clithood piercing

Een clithood piercing is een piercing door het clitorishoedje. De clitorishoed is de huidplooi waaronder de clitoris tussen de schaamlippen ligt.  Je zou het clitorishoedje de voorhuid van een vrouw kunnen noemen.

De piercing zorgt voor een extra stimulatie van de clitoris. Tijdens het vrijen of masturberen beweegt het sieraad tegen of met de clitoris.

Extra prikkeling vindt ook in het dagelijks leven plaats. Ook als je loopt of je benen beweegt wordt je gestimuleerd. Dat kan natuurlijk erg plezierig zijn. Nadeel is een voortdurende stimulatie ook als dat niet gewenst is.  Tenslotte kan ook bepaalde strakke kleding problemen geven.

Sieraden voor de clithood piercing

Sieraden in de clitorishoed draag je tijdelijk of permanent. Deze piercing wordt zowel horizontaal als verticaal aangebracht. De keuze hangt af van de anatomische geschiktheid. Ook persoonlijke smaak is belangrijk. In een clithood piercing kun je zowel een staafje als een ringetje (een ball closure ring) dragen. Zo’n staafje noem je ook wel een barbell.

Barbells en een ball closure rings

De barbell is een echte standaard piercing. Simpel en eenvoudig bestaat hij uit een staafje met twee balletjes. Een van de balletjes kun je losschroeven om de piercing te kunnen verwijderen. Uiteraard wel in tal van verschillende diktes en lengtes. Je komt barbells tegen als oor piercings, tongpiercings, tepelpiercings, wenkbrauwpiercings, en dus ook als clit piercing.

Bij een verticale clithood piercing bestaat meestal uit een kleine gebogen barbell of een ball closure ring (BCR). Het balletje kan dan precies op of rondom de clitoris liggen. Dit kan extra seksuele stimuli geven. Het effect verschilt van persoon tot persoon. Ook hangt het af van de exacte plaatsing van de clithood piercing.

Om de BCR in en uit te doen moet het balletje ertussen geplaatst en eruit gehaald worden.

Clitoris piercing

Een piercing door de clitoris zelf, is mogelijk, maar erg ongebruikelijk. In de clitoris komen meer dan 8000 zenuwuiteinden samen, de kans op beschadiging van deze zenuwen is dan ook aannemelijk, als je een piercing laat zetten door je clitoris. Vaak wordt deze manier van piercen verward met de bovengenoemde piercing van het clitorishoedje.

De clitoris is een orgaan van enkele centimeters lang, alleen het kopje is zichtbaar. Dat kopje noemen we de glans genoemd, en is vergelijkbaar met de eikel bij mannen.

De piercing wordt gezet door de clitoris glans. Dit leidt tot een contante (seksuele) stimulering van de clitoris. Dit laatste is meestal ongewenst en niet het beoogde effect. Gezien de extreme gevoeligheid van een dergelijke piercing komen we ze alleen sporadisch tegen in sommige SM culturen.

Voldoende grote clitoris nodig

Voor de meeste vrouwen is een clitoris piercing sowieso geen optie omdat de glans van de clitoris niet groot genoeg is. We bedoelen dan de grootte van het uitwendige deel van de clitoris.

Als de clitoris glans niet groot en dik genoeg is kan de piercing gemakkelijk uitscheuren door kleding of tijdens seks. Een clithood piercing is dan een alternatief.

Sowieso raad ik je aan eerst eens met de alternatieven hieronder aan de slag te gaan. Een piercing zetten kan altijd nog.

Alternatieven

Indien de seksuele prikkeling de motivatie is voor het nemen van een piercing zijn er alternatieven. Experimenteer eerst eens met andere middelen, die je ook in het dagelijks leven seksueel prikkelen en stimuleren. Let dan vooral op het aspect dat de stimulatie plaats vindt zonder dat je dit zelf direct beïnvloedt.

Deze artikelen geven je stuk voor stuk een hoop plezier. Het belangrijkste voordeel is dat je ze alleen gebruikt als jij daar zin in hebt.

Reacties zijn gesloten.