Intiem piercings

Intiem piercings

Het laten zetten van een intiem piercing is vrij ingrijpend. Iedereen die dit wil laten doen moet daar eerst goed over nadenken. Voorlichting is ook erg belangrijk. Hopelijk kan deze pagina een bijdrage leveren voor een goed besluit. Niet voor niets wordt momenteel gekeken naar een wettelijk leeftijdgrens.

Onder intiem piercings bedoelen wie hier piercings rond het gebied van de vulva. Over tepelpiercings hebben we een aparte pagina gemaakt.

Intiem piercing kunnen gezet worden omdat je dat mooi vindt (meestal door de schaamlippen) of voor seksuele stimulatie (in de buurt van of door de clitoris).

Ter overweging

Zoals reeds beschreven op onze pagina over de Vulva vormt de vulva (schaamstreek; clitoris, schaamlippen, vagina) voor elke vrouw een belangrijk deel van het lichaam.

De vulva komt naar voren als je plast, vrijt en menstrueert. Irritaties en pijn van dit gebied kunnen je hele (seks)leven negatief beïnvloeden.

Een intiem piercing hoeft niet negatief te zijn. Het heet niet voor niets intiem, het is jouw geheimpje, misschien wel jouw manier om je nog mooier te voelen en je meer zelfvertrouwen te geven.

Seksuele stimulatie is ook een motivatie. Vaak geeft het niet alleen een extra prikkeling tijdens de seks maar ook in het dagelijkse leven. Als de prikkeling echter ongewenst wordt kan dat juist weer irritaties geven.

Voorkom ontstekingen

Vooral in het begin vraagt de piercing veel verzorging. Het zetten van de piercing geeft een wond die verzorgt moet worden. Ontstekingen komen bij een goede verzorging niet zo vaak voor. gebeurd dat toch dan moet je meteen naar de huisarts gaan.

Een clithood piercing

Een clithood piercing is een piercing door het clitorishoedje (of de “voorhuid”) van een vrouw.

De piercing zorgt voor een extra stimulatie van de clitoris. Tijdens het vrijen beweegt het sieraad tegen of met de clitoris.

Extra prikkeling vind ook in het dagelijks leven plaats, als je loopt of op ander manieren je benen beweegt. Dat kan natuurlijk erg plezierig zijn. Nadeel is dat je de piercing niet een dagje uit kunt doen. Bepaalde strakke kleding kan problemen geven.

Sieraden voor de clithood piercing

Sieraden kunnen tijdelijk over permanent gedragen worden. Deze piercing kan zowel horizontaal als verticaal aangebracht worden; de keuze hangt af van de anatomische geschiktheid en persoonlijke smaak. In een clithood piercing kan zowel een staafje als een ringetje (een ball closure ring) gedragen worden. Een staafje ook wel barbell genoemd.

Barbells en een ball closure rings

De barbell is een echte standaard piercing. Simpel en eenvoudig bestaat hij uit een staafje met twee balletjes. Een van de balletjes kun je losschroeven om de piercing te kunnen verwijderen. Uiteraard wel in tal van verschillende diktes en lengtes. Je komt barbells tegen als oor piercings, tongpiercings, tepelpiercings, wenkbrauwpiercings, en dus ook als clit piercing.

Bij verticale clithood piercing wordt regelmatig gebruik gemaakt van een kleine gebogen barbell of een ball closure ring (BCR). Het balletje kan dan precies op of rondom de clit komen te liggen wat extra stimulans met zich mee kan brengen. Dit is echter wel heel verschillend van persoon tot persoon en hangt ook af van de exacte plaatsing van de clithood piercing.

Om de BCR in en uit te doen moet het balletje ertussen geplaatst en eruit gehaald worden.

Clitoris piercing

In piercing door de clitoris zelf, is mogelijk maar erg ongebruikelijk. In de clitoris komen meer dan 8000 zenuwuiteinden samen, de kans op beschadiging van deze zenuwen is dan ook aannemelijk als je een piercing laat zetten door je clitoris. Vaak wordt deze manier van piercing verward met de bovengenoemde piercing van het clitorishoedje.
De clitoris is een orgaan van enkele centimeters lang, alleen het kopje is zichtbaar en wordt ook wel de glans genoemd, en is vergelijkbaar met de eikel bij mannen. De piercing wordt gezet door de clitoris glans, wat leidt tot een contante (seksuele) stimulering van de clitoris. Dit laatste is meestal ongewenst en niet het effect dat beoogd werd. Gezien de extreme gevoeligheid van een dergelijke piercing komen we ze sporadisch tegen in sommige SM culturen.

Voldoende grote clitoris nodig

Voor de meeste vrouwen is een clitoris piercing sowieso geen optie omdat de clitoris (de glans, het uitwendig deel) niet groot genoeg is. De kans op uitscheuren van de piercing door kleding of tijdens de seks is te groot als de clitoris glans niet groot en dik genoeg is. Een clithood piercing is dan een alternatief, sowieso raad ik je aan eerst eens met de alternatieven hieronder aan de slag te gaan een piercing zetten kan altijd nog.

Alternatieven

Indien de seksuele prikkeling de motivatie is voor het nemen van een piercing, kun je eerst eens experimenteren met andere middelen die je ook in het dagelijks leven seksueel kunnen prikkelen en stimuleren. Let dan vooral op het aspect dat de stimulatie plaats vind zonder dat je dit zelf direct beïnvloedt.

Deze artikelen kunnen je stuk voor stuk een hoop plezier geven, maar hebben als belangrijkste voordeel dat je ze kunt gebruiken als jij daar zin in hebt.

Een gedachte over “Intiem piercings”

 1. René schreef:

  Ik wil wel graag reageren,ik heb een probleem met mijn geliefde van 26.
  Laat ik haar maar voor het gemak even Silvana noemen,echte naam geef ik liever niet prijs.
  Silvana heeft meer dan een 2 jaar zitten zeuren om een clitpiercing,ik was daar vel op tegen waarom,omdat het niet ongevaarlijk is namelijk gezien er veel zenuwbanen door heen lopen. Ik heb het haar ook allemaal laten lezen,maar ze bleef volharden de tepels had ze ook stiekem laten doen waar ik erg boos over was.
  Maar haar excuus was ze zei,ik heb een fors clitje en het kan zeggen ze,maar op mijn eigen risico.
  Ik zeg hoe gek ben je dan,en wat als je een overgevoelig clit krijgt daarna? Haar antwoord dat lijkt mij geil.
  Ja ik kan verklappen dat ze erg geil is,maar als het nog erger word,vrees ik dat ik haar niet meer genoeg kan geven,en ze een minnaar er bij gaat zoeken.
  Nu is ze vaak weg voor haar werk,soms meerdere dagen en de angst bekruipt mij sinds kort dat ze een geheime S/M relatie heeft,want ze loopt de laatste tijd vaak zonder een slipje aan. Ik zeg ben je helemaal gek geworden of zo.
  Ook naar haar werk.
  Ik heb het inmiddels met mijn huisarts besproken en hij fronste de wenkbrauwen,maar zei erbij dat het een veel voorkomende trent is de laatste tijd.
  Zijn advies is toch blijven praten en er samen proberen tot een dialoog te komen die voor beiden leefbaar is.
  Ik ben er vel op tegen,gezien dat ze nog erg jong is en straks een beschadigde clitoris kan oplopen door zo,n idiote piercing.U zult zeggen waarom denkt u dat ze een geheime S/m relatie zou kunnen hebben,als ze een paar dagen weg was geweest,deed ze altijd de badkamer op slot en lag al voor mij in bed zodat ik haar niet naakt zou zien. Een keer viel mij een paar plekken op haar lichaam mij op,ik zeg wat is dit. Ach schat ik ben op het werk van de trap gegleden,je mag het Marjolijn na vragen. Nou ik dacht dan zal het ook zo zijn. En voelde mij lullig dat ik achterdochtig was.
  Wij hebben het verder heel goed samen,wel allebei erg druk zou daar het gevaar in zitten maak ik mij terecht zorgen???
  Ik wilde dit graag even kwijt,omdat ik er veel over heb gelezen gezien de risico,s die het met zich mee brengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *