Schaamlipverkleining

Een schaamlipverkleining of -correctie is een chirurgisch ingreep waar de kleine schaamlippen (deels) worden verwijderd.

Binnenste schaamlippen groeien tijdens puberteit

Bij jonge meisjes zijn de buitenste schaamlippen groter dan de binnenste. De binnenste schaamlippen zijn dan niet zichtbaar. Als je in de puberteit komt gaan je binnenste schaamlippen groeien. Je buitenste schaamlippen groeien veel minder in deze periode. Gevolg is dat je binnenste schaamlippen buiten je buitenste schaamlippen steken. En dat is dus heel normaal. Geen enkele vulva ziet er hetzelfde uit. Je schaamlippen kunnen tot je 18e doorgroeien. Een schaamlipverkleining is vaak helemaal niet nodig.

Hinder van je schaamlippen

Soms steken de schaamlippen zover uit dat je er last van hebt. Te denken valt aan pijn bij het fietsen of bij het dragen van strakke kleding. De binnenste schaamlippen kunnen ook storend zijn tijdens het vrijen.

Zorg dat je voldoende opgewonden bent

Vrouwen en meiden ondervinden soms hinder van hun binnenste schaamlippen tijdens het vrijen. Het binnendringen van de piemel is pijnlijk / onprettig. Ook het schuren van de piemel tegen de schaamlippen kan als hinderlijk worden ervaren.

Als je seksueel opgewonden raakt vullen je schaamlippen zich met bloed. De schaamlippen zwellen op en worden nat. Het binnendringen van de piemel tijdens het vrijen wordt hierdoor makkelijker en prettiger. Veel klachten kunnen dus voorkomen worden door te zorgen dat je voldoende opgewonden en nat bent. Je raakt voldoende opgewonden door een voorspel waarbij je erogene zones gestimuleerd worden. Goede kennis van je lichaam en sterke bekkenbodemspieren helpen ook.

Spreid je schaamlippen zelf

Wil je toch neuken, zonder dat je voldoende opgewonden en nat bent? Gebruik dan een glijmiddel. Daarnaast kun je je schaamlippen zelf spreiden met je vingers om de piemel naar binnen te geleiden.

Schaamlippen niet mooi

Naast praktische ongemakken, kun je het ook gewoon ontsierend  of storend vinden bij het dragen van een bikini, badpak of ander strakke kleding.

Cosmetische schaamlipcorrecties

Bij een cosmetisch chirurg kun je je binnenste schaamlippen laten verkleinen of zelfs helemaal laten verwijderen.

De cosmetisch chirurg snijdt onder plaatselijk verdoving het overtollige weefsel weg. Je kunt zelf aangeven hoeveel weefsel er verwijderd moet worden. Veel vrouwen kiezen er voor om alles te laten verwijderen.

De ingrijp is vrij eenvoudig en het herstel duurt ongeveer twee weken. Als je hebt gekozen voor een plaatselijk verdoving, kun je dezelfde dag weer naar huis. De behandeling wordt vaak uitgevoerd en het is niet iets om je voor te schamen.

Een behandeling kost gemiddeld tussen de 900 en 1800 euro. In sommige gevallen betaalt de ziektekostenverzekering. Om voor een vergoeding van de verzekering in aanmerking te komen is een medische indicatie van een arts nodig.

VAXS – Vagina Verjongings

VAXS is een créme die de schaamlippen verstevigen en strakker tegen de vagina maakt. De ingrediënten zorgen dat het behandelde weefsel steviger en stijver wordt waardoor het zich strakker tegen het lichaam aantrekt. Alle ingrediënten zijn zorgvuldig uitgekozen zodat je vagina beter en sterker aan gaat voelen. Om meer controle te krijgen over de spieren in en rond je vagina kun je de bekkenbodemspieren trainen.

Vaxs bestellen

Links

Reacties zijn gesloten.