Borstlift

Tegenwoordig kiezen steeds meer vrouwen voor een borstlift. Met behulp van een borstliftoperatie of borstcorrectie kan het volume in de borsten op een veilige en natuurlijke manier wordt hersteld. Een dergelijke operatie wordt door een plastisch chirurg uitgevoerd.

Waarom kiezen voor een borstlift?

De borsten van veel vrouwen verliezen in de loop der jaren hun stevigheid. Dit wordt ook veroorzaakt door gewichtsverlies, zwangerschap en het geven van borstvoeding. Vrouwen kunnen zich uitermate ongelukkig voelen door te slappe borsten. Daarom kan in veel gevallen een borstlifting uitkomst bieden. Omdat de operaties relatief eenvoudig zijn mag je meestal dezelfde dag alweer naar huis.

Stevigere borsten

Een borstliftoperatie kan de borsten haar stevigheid teruggeven. Om je borsten weer voller te maken wordt bij een borstlift de tepel naar boven verplaatst.

Borstlift met implantaten

Ook kiezen veel vrouwen ervoor om tijdens zo’n operatie meteen een implantaat te laten inbrengen. Hierbij zorgt het implantaat voor een vergroting van de borsten.

Eenvoudig, maar duur

Hoewel een borstliftoperatie vrij eenvoudig is zijn de operaties wel kostbaar. Een gemiddelde borstlift kost € 3000. Indien de operatie wordt uitgevoerd i.c.m. een implantaat kan daar nog wel €1500 tot €2000 bij komen.

Littekens

Een borstlift geeft altijd (kleine) littekens. Deze littekens bevinden zich rond de tepels en van het tepelhof naar de borstplooi. De littekens bij beide borsten zijn ankervormig. Hierdoor valt de onderkant van het anker in de natuurlijke borstplooi. Gelukkig zijn andere soorten littekens zeldzamer.

Ongevoeligheid van de tepels

Tijdens een borstlift worden de tepels verplaatst. Hierdoor kunnen sommige zenuwen beschadigd raken. Beschadiging van deze zenuwen kan leiden tot een kleinere gevoeligheid van de tepels.

Gerelateerde behandelingen

Een borstlifting wordt vaker gecombineerd met een buikwandcorrectie. Dit wordt ook wel een mommy make over genoemd.