Divacup

De Divacup kost bij Webvrouw per 1 januari 2005 € 30,75. De prijs is dus iets verhoogd. Dit komt omdat onze leverancier de prijzen voor het eerst in 4 jaar (sterk) heeft verhoogd. Je betaalt geen verzendkosten. Jouw bestelling wordt vanuit Nederland verzonden, dit betekent dat je de Divacup al binnen een paar dagen nadat jouw betaling is ontvangen in huis hebt. (tot op heden juni 2012 is de prijs niet verder verhoogd.)

Bestel de Divacup in onze Webshop of mail jouw bestelling door aan Webvrouw (info@webvrouw.nl)
Vergeet bij jouw bestelling niet te vermelden welke type je wilt hebben. Zie verder op deze pagina voor informatie over de twee types.

Lees ook: De DivaCup, 4 voordelen die je moet weten

Wat is de divacup?

De Divacup is een bekertje (in de vorm van een omgekeerde kerstklok). De divacup draag je (inwendig) in jouw vagina. Daar vangt de Divacup het menstruatiebloed op.

De divacup wordt omsloten door jouw vagina. De sluitspier van jouw vagina zorgt dat de divacup op zijn plaats blijft. Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. De divacup lekt niet en er komen ook geen vervelende geurtjes vrij.

De divacup gebruik je steeds opnieuw en kan zeker 10 jaar gebruikt worden. Dat levert je een aanzienlijk besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om de divacup te gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.

De divacup kan ruim 30 ml. bloed opvangen. Dat is ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt. Je zult zelf ontdekken, dat de divacup minder vaak geleegd hoeft te worden dan je normaal jouw maandverband of tampon moet vervangen.

De divacup is gemaakt van siliconen. Siliconen zijn een groep van chemische stoffen. Ze worden gemaakt van silicium, een element dat in de natuur voorkomt in zand, kwarts en steen. Na zuurstof is dit het meest voorkomende element in de aardkorst. Gecombineerd met zuurstof, koolstof en waterstof vormt het silicone. Afhankelijk van de schikking van de moleculen kunnen ze in verschillende vormen aangemaakt worden: o.a. oliën, gels en vaste stoffen.

Het gebruik van siliconen maakt de Divacup hypo allergeen. D.w.z. dat het eigenlijk niet mogelijk is dat u door gebruik een allergische reactie krijgt.

Mocht je geen siliconen product willen, dan kun je eens kijken naar de Keeper. De Keeper is een flexibel bekertje van natuurrubber of siliconen dat, inwendig gedragen, het menstruatiebloed opvangt. Dit jaar alweer 20 jaar te koop.

Types

De Divacup wordt geleverd in twee soorten

Type 1

Voor vrouwen jonger dan 30, die (nog) niet bevallen zijn van een kind. Of voor vrouwen die alleen een kind hebben gekregen via de kiezersnede.

Type 2

Voor vrouwen die WEL bevallen zijn van een kind of ouder dan 30 zijn.

Hoe de Divacup werkt

De Diva cup is hygiënisch, comfortabel, betrouwbaar en gemakkelijk. De Diva kan 30ml. vloeistof opvangen. Tijdens een normale cyclus komt gemiddeld 30-100 ml mentruatievloeistof (bloed) via de vagina naar buiten. Deze cijfers lopen over verschillende onderzoeken nogal uiteen, zie eventueel ook: Kan de Divacup overstromen? De meeste vrouwen melden dat de Divacup na 12 uur dragen nog niet voor de helft gevuld is.

Onder normale omstandigheden houdt de vagina zichzelf continue schoon. De natuurlijke vochtigheid en vagina eigen vloeistoffen zorgen ervoor dat dode cellen en bacteriën worden weggespoeld. Ook houden deze vloeistoffen de zuurgraad op het juiste niveau.
Tampons ontrekken niet alleen het menstruatiebloed aan de vagina maar ook ander nuttige vocht. Het milieu van de vagina raakt dan verstoord. Hierdoor kunnen allerlei vaginale klachten als irritatie, schraalheid, branderigheid, jeuk en overmatige geur en afscheiding.
De Divacup vangt alleen het menstruatiebloed op en verstoort de natuurlijk vochtigheid van de vagina niet. De voorkomt niet alleen veel ongemak. Veel vrouwen gegeven aan dat ze zich hierdoor in het algemeen beter voelen!

Afhankelijk van jouw mate van ongesteldheid, dien je de Divacup 2 tot 3 keer per 24 uur te verwijderen, legen, schoonspoelen en weer in te brengen.
De Divacup kan maximaal 12 uur achter elkaar gedragen worden. Je kunt de Divacup ook dragen als je slaapt.

De Divacup is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. De Divacup past goed in een actief leven. En natuurlijk draagt de Divacup bij aan een beter milieu.

Garantie

Op de Divacup krijgt je een jaar lang, niet goed geld terug garantie. De garantie geldt vanaf de datum van betaling. Bewaar jouw bankafschrift of een kopie (print) van jouw paypal-betaling.

Als je gebruik maakt van de garantie krijg je de aankoopwaarde minus de verzend- en administratiekosten direct van ons terug.

Van de garantie zijn uitgesloten: Schade door ongelukken, natuurlijke verkleuring van het product, schade door het verwijderen van de steel, verlies van het product en verkeerd gebruik van het product.

De meest vrouwen hebben gemiddeld twee cycli nodig om de juiste manier en plaats van inbrengen te vinden. Pas dan voelt het dragen comfortabel en betrouwbaar.

Dit maakt ook dat het normaal gesproken wat langer duurt voor je weet of de Divacup wel of niet bevalt. Onze garantie niet goed geld terug geldt daarom ook een jaar lang.

We vragen je de Divacup minimaal 3 cycli achter elkaar te gebruiken. Voordat je gebruik maakt van de garantie.

Neem bij problemen altijd eerst contact op met divacup@webvrouw.nl.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over de Divacup of het gebruik daarvan, stuur ons een e-mail. Je kunt natuurlijk eerst nog even kijken of je vraag al is beantwoord bij “Vraag & Antwoord“. Op deze pagina kun je jouw vraag eventueel ook insturen.