Divacup

Wat is de divacup?

De Divacup is een herbruikbare menstruatiecup van siliconen. Wij verkopen de Divacup al sinds 2000. Uiteraard ontvang je een duidelijke handleiding bij je aankoop.

Welke menstruatiecup kopen?

Op zoek naar een menstruatiecup, maar weet je niet welke? Dan adviseren wij De Groep Cup III (OSFA). Tijdelijk voor €25.00 en gratis verzending.

Lees ook: De DivaCup, 4 voordelen die je moet weten

Duurzaam alternatief voor tampons en maanverband

De cup lijkt op een bekertje (in de vorm van een omgekeerde kerstklok). De divacup draag je (inwendig) in jouw vagina. Daar vangt de menstruatiecup het menstruatiebloed op. Inbrengen en verwijderen gaat gemakkelijk.

Eenmaal ingebracht omsluit jouw vagina de cup. De sluitspier van jouw vagina zorgt dat de divacup op zijn plaats blijft. Bij het vasthouden van de menstruatiecup spelen de bekkenbodemspieren ook een belangrijke rol.

Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. Hierdoor lekt een menstruatiecup niet. Ook komen er geen vervelende geurtjes vrij.

Goed voor je portemonnee

Verder kan een menstruatiecup steeds opnieuw gebruikt worden en gaat zeker 10 jaar mee. Dat levert je een aanzienlijk besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om de divacup te gaan gebruiken. En vooral te blijven gebruiken.

Tot 8 uur bescherming tijdens je menstruatie

Door de bekervorm kan De divacup ruim 30 ml. bloed opvangen. Al met al  is dat ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt.

Uiteindelijk zul je zelf ontdekken, dat een menstruatiecup minder vaak geleegd hoeft te worden dan je normaal jouw maandverband of tampon moet vervangen.

Wat zijn siliconen?

De divacup is gemaakt van siliconen. Siliconen zijn een groep van chemische stoffen. Ze worden gemaakt van silicium, een element dat in de natuur voorkomt in zand, kwarts en steen. Na zuurstof is dit het meest voorkomende element in de aardkorst. Gecombineerd met zuurstof, koolstof en waterstof vormt het silicone. Afhankelijk van de schikking van de moleculen kunnen ze in verschillende vormen aangemaakt worden: o.a. oliën, gels en vaste stoffen.

Door het gebruik van siliconen is de Divacup hypo allergeen. Hierdoor is het eigenlijk niet mogelijk is dat je door gebruik een allergische reactie krijgt. Daarnaast zijn er ook menstruatiecups gemaakt van natuurrubber.

Twee maten

De Divacup wordt geleverd in twee maten. Hieronder kun je lezen welke maat voor jou het beste is. Kun je niet kiezen? Je kunt ons altijd om hulp vragen.

Type 1

Voor vrouwen jonger dan 30, die (nog) niet bevallen zijn van een kind. Of voor vrouwen die alleen een kind hebben gekregen via de kiezersnede.

Type 2

Voor vrouwen die WEL bevallen zijn van een kind of ouder dan 30 zijn. Type 2 heeft een iets grotere diameter. Hierdoor blijft de menstruatiecup beter op zijn plaats.

Na een bevalling, of naarmate je ouder wordt verslappen de bekkenbodemspieren een beetje. Een bredere cup blijft dan beter op zijn plaats. Je kunt de bekkenbodemspieren trainen.

Hoe de Divacup werkt

De Diva cup is hygiënisch, comfortabel, betrouwbaar en gemakkelijk. Deze menstruatiecup kan 30ml. vloeistof opvangen. Tijdens een normale cyclus komt gemiddeld 30-100 ml mentruatievloeistof (bloed) via de vagina naar buiten.

Deze cijfers lopen over verschillende onderzoeken nogal uiteen, zie eventueel ook: Kan de Divacup overstromen? De meeste vrouwen melden dat de Divacup na 8 uur dragen nog niet voor de helft gevuld is.

Voor een gezonde vagina

Tampons onttrekken niet alleen het menstruatiebloed aan de vagina maar ook ander nuttig vocht. Het milieu van de vagina raakt dan verstoord. Hierdoor ontstaan allerlei vaginale klachten als irritatie, schraalheid, branderigheid, jeuk en overmatige geur en afscheiding.

De Divacup vangt alleen het menstruatiebloed op en verstoort de natuurlijk vochtigheid van de vagina niet. Dit voorkomt niet alleen veel ongemak. Want veel vrouwen geven aan dat ze zich hierdoor in het algemeen beter voelen!

De zelfreinigende werking van de vagina

Onder normale omstandigheden houdt de vagina zichzelf continue schoon. De natuurlijke vochtigheid en vagina eigen vloeistoffen zorgen ervoor dat dode cellen en bacteriën worden weggespoeld. Ook houden deze vloeistoffen de zuurgraad op het juiste niveau.

Menstruatiecup legen

Afhankelijk van jouw mate van ongesteldheid, dien je de Divacup 2 tot 3 keer per 24 uur te verwijderen, legen, schoonspoelen en weer in te brengen.
De Divacup kan maximaal 8 uur achter elkaar gedragen worden. Natuurlijk kun je de menstruatiecup ook gewoon dragen als je slaapt.

Voor alle leeftijden

De Divacup is geschikt voor vrouwen van alle leeftijden. Ook past deze menstruatiecup goed in een actief leven. En natuurlijk draagt de Divacup bij aan een beter milieu.

Garantie

Op de Divacup krijgt je een jaar lang, niet goed geld terug garantie. De garantie geldt vanaf de datum van betaling. Bewaar jouw bankafschrift of een kopie (print) van jouw paypal-betaling.

Als je gebruik maakt van de garantie krijg je de aankoopwaarde minus de verzend- en administratiekosten direct van ons terug.

Van de garantie zijn uitgesloten: Schade door ongelukken, natuurlijke verkleuring van het product, schade door het verwijderen van de steel, verlies van het product en verkeerd gebruik van het product.

Wennen aan een menstruatiecup

De meest vrouwen hebben gemiddeld twee cycli nodig om de juiste manier en plaats van inbrengen te vinden. Pas dan voelt het dragen comfortabel en betrouwbaar.

Dit maakt ook dat het normaal gesproken wat langer duurt voor je weet of de Divacup wel of niet bevalt. Onze garantie niet goed geld terug geldt daarom ook een jaar lang.

Probeer het 3 menstruatiecycli

We vragen je de Divacup minimaal 3 cycli achter elkaar te gebruiken. Voordat je gebruik maakt van de garantie.

We helpen je graag

Neem bij problemen altijd eerst contact op met divacup@webvrouw.nl. Wij helpen je graag. Ook met vragen over andere menstruatiecups. Bij ons vind je herbruikbare menstruatiecups van verschillende merken. Ook verkopen wij de Easecup Menstruatiedisk.

Vragen

Mocht je nog vragen hebben over de Divacup of het gebruik daarvan, stuur ons een e-mail. Ook kun je natuurlijk eerst nog even kijken of je vraag al is beantwoord bij “Vraag & Antwoord“. Op deze pagina kun je jouw vraag eventueel ook insturen.

Reacties zijn gesloten.