Schaamhaar scheren

Hoe scheer jij je schaamhaar?

Scheer jij je schaamhaar? Hoe? In een driehoekje of juist helemaal glad?
Misschien heb je vragen of juist tips.

En waarom doe je dat eigenlijk? Voor je zelf of voor je partner? Of omdat je naar de sauna gaat.

Het kan natuurlijk ook dat jij je schaamhaar helemaal niet scheert.

Laat ons en andere lezeressen dus weten hoe jij tegen intiem scheren aankijkt. We zijn benieuwd.

Scheer niet tijdens je menstruatie, dan is de huid gevoeliger.

Waarom hebben we eigenlijk schaamhaar?

In de eerste plaats hadden we in een ver verleden natuurlijk lichaamsbeharing om ons te beschermen tegen de kou. Inmiddels hebben we die bescherming niet nodig. Mogelijk had het ook een signaalfunctie. Zichtbaar schaamhaar gaf aan dat je geslachtsrijp bent.

Verder beschermt schaamhaar ons tegen ook tegen bacteriën. Volgens statistieken van de National Library of Medicine in de VS, hebben vrouwen die hun schaamhaar scheren of waxen een grotere kans op een soa dan mensen die van hun schaamhaar afblijven. Schaamhaar zou ook schimmelinfecties kunnen voorkomen.

Waar groeit schaamhaar?

Vanaf het begin van de puberteit begint je schaam- en okselhaar te groeien. Daarna volgen de borstontwikkeling en de eerste menstruatie. Schaamhaar groei op je venusheuvel, je buitenste schaamlippen en loopt meestal door tot in je bilspleet. Bij sommige vrouwen loopt het schaamhaar ook door op de benen en buik.

Feromonen

Tenslotte is schaamhaar belangrijk voor ons liefdesleven. Feromonen zijn geurstoffen, die zowel bij mensen gebruikt worden om signalen aan elkaar door te geven. Zo helpen feromonen bijvoorbeeld om te bepalen of je iemand seksueel aantrekkelijk vindt. Je kunt het eigenlijk een beetje vergelijken met parfum. Feromonen worden ook aangemaakt door kliertjes in de schaamstreek. Vervolgens helpt je schaamhaar om de feromonen te verspreiden en vast te houden.

Meer informatie over schaamhaar scheren

Naast de uitgebreide informatie over het scheren van je schaamhaar, die wij reeds hebben verzameld, is er natuurlijk altijd meer te lezen en te vinden. schaamhaar.org is bijvoorbeeld een uitgebreide website. Hier vind je informatie die speciaal gericht is op het scheren van schaamhaar. De informatie is uitgebreid en vooral ook gericht op vrouwen.

De evolutionaire oorsprong van ons schaamhaar

Verder kun je op deze site nog eens lezen over de evolutionaire oorsprong van ons schaamhaar. En het nut dat schaamhaar nu nog wel of juist niet meer voor ons heeft.

Ook  de verschillende methoden voor ontharen, zoals waxen, epileren en scheren komen aan bod.

Daarnaast gaat de site ook nog in op schaamhaar trends door de jaren heen. Van grote bossen uit de jaren 80 van de vorige eeuw naar helemaal kaal ‘glad en geschoren’.

Grieken en Romeinen

De Grieken en Romeinen scheerden hun schaamhaar al weg als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit.

Reacties zijn gesloten.