Schaamhaar scheren

Hoe en waarom je schaamhaar scheren of juist niet

Scheer jij je schaamhaar? Hoe? In een driehoekje of helemaal glad?

Misschien heb je vragen of juist tips.

En waarom doe je dat eigenlijk? Voor je zelf of voor je partner?

Laat ons en andere lezeressen weten hoe jij tegen intiem scheren aankijkt.

Meer informatie over schaamhaar scheren

Naast de uitgebreide informatie over het scheren van je schaamhaar, die wij reeds hebben verzameld, is er natuurlijk altijd meer te lezen en te vinden. schaamhaar.org is bijvoorbeeld een uitgebreide website, die speciaal is gericht op het scheren van schaamhaar. De informatie is uitgebreid en vooral ook gericht op vrouwen.

De evolutionaire oorsprong van ons schaamhaar

Op de site kun je nog eens lezen voor de evolutionaire oorsprong van ons schaamhaar en het nut dat schaamhaar nu nog wel of juist niet meer voor ons heeft. Naast de verschillende methoden voor ontharen, zoals waxen, epileren en scheren, gaat de site ook nog in op schaamhaar trends door de jaren heen. Van grote bossen uit de jaren 80 van de vorige eeuw naar helemaal kaal ‘glad en geschoren’.

5 gedachten over “Schaamhaar scheren”

 1. Kees de Haas schreef:

  Wij scheren ons allebei de een scheert bij hen en ik bij haar. Normaal gesproken zo om de week dat we er weer gladjes bijlopen. We scheren elkaar met scheerzeep en een scherp mesje eest met de haargroei mee en daarna er tegenin. Als we klaar zijn hebben we een gladde schaamheuvel, schaamlippen en ballen zo om de maan scheren we ook elkaars anus maar dat is bijzaak. Het hebben van een gladde schaamstreek is een fijn en hygienisch gevoel. Na het scheren smeren we de schaamstreek in met een olie of nivea. Als w e op vakantie gaan in naturistencentra scheren we ons vaker zo om de drie dagen. Mijn man scheert zich vaak gelijktijdig met het scheren van zijn baard. Zeept zijn gezicht en schaamstreek in en scheert deze in dezelfde beurt. kwestie van nog geen minuut extra.
  Kees de Haas.

 2. Susan schreef:

  Hallo Jan
  Mijn vriend wil dat ik een klein driehoekje laat staan maar ik ben ooit gelaserd en daarbij heb ook nog eens licht haar ik zou dit heel graag voor hem willen doen hoe los ik dit op zou jij me kunnen helpen
  Groet

 3. bernd schreef:

  hallo Susan
  ik wil dat doen
  gr bernd

 4. cherry schreef:

  Hoi, ik moet me glad scheren omdat mijn geloof mij dat verplicht. Op zicht no probleem. Voel er lekker fris door maar na 2 dagen begint t erg te jeuken. Hoe kan ik dit voorkomen? Is heel irritant en soms pijnlijk die haargroei.

 5. Webvrouw schreef:

  Hoi Cherry,

  Bedankt voor je vraag. Scrubben van de huid helpt irritaties te voorkomen, ook is het belangrijk om scherpe mesjes of een scheerapparaat te gebruiken dat geschikt is voor het schaamhaar. In onze webshop verkopen we een aantal personal shavers, zie http://www.webvrouw.nl/producten/body-bare/ deze helpen irritaties te voorkomen. Scheren gebeurd i.c.m. talkpoeder voor een optimaal resultaat.

  Verder kun je nog eens kijken naar http://www.stophaargroei.nl/kalo-ingegroeide-haar-behandeling.html

  Ik hoop dat je er iets aan hebt. Mocht je nog vragen hebben dan kun je ons ook altijd een e-mail sturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *