Vrijen & Menstruatie

Vrijen tijdens je menstruatie

Vrij jij met je partner als je ongesteld bent? En ga je dan ook me hem naar bed? Er bestaan geen medische bezwaren tegen het vrijen (neuken) tijdens je menstruatie.

Sommige koppels vrijen niet tijdens de maandelijkse periode, omdat ze dat niet prettig vinden of zelfs onhygiënisch. De meeste vrouwen voelen zich tijdens de menstruatie niet optimaal, voor de een betekent dat een verminderde behoefte aan sex, terwijl de extra aandacht voor de ander juist een opkikker kan zijn.

Dat je tijdens je ongesteldheid niet zwanger kunt raken, kan verklaren dat sommige vrouwen juist meer zin in seks hebben. Geen angst voor zwangerschap maakt het voor sommige vrouwen mogelijk zich juist tijdens de menstruatie helemaal te laten gaan, ze voelen zich niet meer geremd.

Als je bang bent voor bloedvlekken kun je het bed eens verruilen voor het bad of de douche.

Zoals gezegd kun je tijdens je menstruatie dus eigenlijk niet zwanger raken. Dat wil niet zeggen dat je niet veilig hoeft te vrijen, zeker als je geen vaste partner hebt. Tijdens je ongesteldheid kun je natuurlijk gewoon besmet raken met een geslachtsziekte. In sommige gevallen loop je door het menstruatiebloed zelfs een extra risico. Door iemand te beffen, die menstrueert heb je een grotere kans om een hiv-infectie op te lopen. Buiten de menstruatie om is er nauwelijks kans op een geslachtsziekte als je een vrouw oraal bevredigt. Al kun je ook een koortslip oplopen als die persoon, die je likt, herpes genitalis heeft. Een liklapje ook vaak beflapje genoemd beschermd tegen sexueel overdraagbare aandoeningen (soa’s) tijdens orale seks.

Penetratie (neuken)

Voor het vrijen kun je een schone tampon indoen en jezelf eventueel eerst nog even wassen. Als de penis niet binnen is, kan er bloed naar buiten komen, daarom is het handig om bijvoorbeeld op een handdoek te liggen.

Tampons

Voor je echt met elkaar naar bed gaat, kan de tampon het beste verwijderd worden. Mocht je dat in alle opwinding vergeten is het geen probleem, alleen kan je partner daar soms last van hebben.
Er bestaan ook speciale tampons, die je in kunt houden.

Tampons nemen vocht op, na het verwijderen is de vagina droog, wat penetratie moeilijk of pijnlijk kan maken. Na het verwijderen, kun je de vagina eerst vochtig maken met speeksel.

Diepe penetratie

Sommige vrouwen beschrijven, juist tijdens de menstruatie, het contact tussen de penis en de baarmoedermond als pijnlijk. (Dit kan versterkt worden als je het tampon hebt laten zitten.)

Klaarkomen (orgasme)

Het hebben van een orgasme tijdens je menstruatie helpt tegen menstruatiepijn en ter verlichting van de de typische menstruatiekrampen. Tijdens het klaarkomen komt het hormoon oxytocine vrij, dat een pijn verlichtende werking heeft. Ook de samentrekkingen van de baarmoeder tijdens het orgasme maken de typische menstruatiekrampen minder pijnlijk. Het verdovend effect verdwijnt echter na een tijd weer.

Het samentrekken van de baarmoeder tijdens het orgasme vermindert niet alleen de menstruatiekrampen, maar zou endometriose helpen voorkomen.

Het is dan ook niet vreemd om tijdens je ongesteldheid te masturberen, het helpt je te ontspannen, je gedachten te verzetten en verlicht dus bovendien de pijn. Bij heftige menstruatiekrampen kun je bijvoorbeeld een warm bad nemen en je zelf eens lekker verwennen (vingeren).

Een gedachte over “Vrijen & Menstruatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *