Vrijen tijdens je menstruatie

Wat vinden we daar nou van?

Bijna 60% van de vrouwen vindt vrijen tijdens haar menstruatie heel normaal. Of zou dat op zijn minst weleens willen proberen!

Dat wilde Easecup graag weten. In maart 2020 hield Easecup een enquête onder ruim 200 vrouwen. De meeste deelneemsters waren tussen de 21 en 40 jaar. En 25% was ouder dan 40 jaar.

Easecup stelde vragen over anticonceptie en het gebruik van menstruatieproducten. En ook; hoe vind jij het om te vrijen tijdens je menstruatie?

De conclusie was duidelijk bijna 60% van de vrouwen (58,4%) vindt het geen probleem om te vrijen tijdens haar ongesteldheid. Of zou dat wel eens willen proberen (26.4%).

Ook gaf binnen deze groep ruim 10% van de vrouwen aan het vrijen zelfs fijner te vinden tijdens de menstruatie dan daarbuiten.

Natuurlijk blijft er dan ook nog een groep die liever niet vrijt als ze ongesteld is. Opvallend daarbij is dat van deze groep, ruim 25% misschien wel zou willen vrijen, maar dat niet doet. De reden is dat de partner het niet wil.

Tenslotte bleek uit een andere vraag overigens dat 8% van de vrouwen tijdens de menstruatie ook gewoon minder zin heeft om te vrijen. Dat laatste kan natuurlijk te maken hebben met de buikkrampen. Hier heeft 84% van de vrouwen namelijk last van.

Vrijen zonder “zooitje” en minder menstruatiekrampen

Dat is wat Easecup je uiteindelijk wil bieden. Easecup zegt dan ook: Seks tijdens je menstruatie is voor sommigen onterecht ‘not done’. Misschien vanwege het geknoei. Of omdat je hoofd er totaal niet naar staat. Dat laatste misschien wel door die vervelende krampen?

Met een EaseCup in kun je dus gewoon vrijen zonder dat het een ‘zooitje’ wordt. En mocht je hoofd er niet naar staan? Probeer het eens. Een orgasme doet wonderen voor menstruatiekrampen! Lees ook eens over soloseks tijdens je menstruatie.

Zelfs als je niet klaarkomt helpt de Easecup tegen menstruatiekrampen. Deze menstruatiedisk absorbeert je vloeiing namelijk niet. Alleen het menstruatiebloed wordt opgevangen en verwijderd.

Kortom Easecup houdt je vagina gezond!

Vrijen met menstruatiesponsjes

Met een menstruatiesponsje kun je, net als met de Easecup, zonder geknoei seks hebben tijdens je menstruatie.

Meer zin om te vrijen en minder menstruatieklachten

Vaginale ongemakken en menstruatieklachten zorgen automatisch ook dat je minder zin hebt om te vrijen. Minder zin hebben om te vrijen (8%) niet de meeste gehoorde klacht over de menstruatie in de enquête.

Naast de al eerder gehoorde menstruatiekrampen (84%) komen ook nog andere klachten voor. Genoemd werden: Vaginale schimmelinfecties (10,4%) en (vaginale) jeuk (11,2%). En verder irritaties en schraalheid (28,0%) en vaginale droogte (18,4%).

Opvallend aan deze laatste lijst vervelende klachten en ongemakken is dat deze veelal niet door de menstruatie zelf veroorzaakt worden. Juist menstruatieproducten veroorzaken deze klachten. Van de ondervraagden gebruikte 53,6% meestal tampons. En 38,4% koos voor maandverband.

Het nadeel van absorberende menstruatieproducten

Tampons absorberen niet alleen het menstruatiebloed. Ook al het andere vocht uit de vagina verdwijnt. Een gezonde vagina reinigt zich zelf. Ook tijdens de menstruatie. Onttrekken van vocht verstoort het natuurlijk evenwicht. Hierdoor krijgen schimmels een kans en ontstaat droogte. Dit leidt vervolgens natuurlijk ook weer tot andere klachten. Zoals irritaties, schraalheid en jeuk.

Als je tampons gebruikt heeft de vagina tijd nodig om te te herstellen. Sommige klachten kun je dus ook nog na je menstruatie houden. Deze klachten zorgen misschien ook wel dat je minder zin hebt om te vrijen als je niet menstrueert.

Menstruatiesponsjes absorberen ook. Toch zijn onze menstruatiesponsjes gezonder dan tampons. De sponsjes zorgen voor een doorstroming van het vocht en bevatten enzymen die schimmels en bacteriën remmen.

Easecup veroorzaakt geen irritatie of droogte

Easecup absorbeert niet en houdt je vagina dus gezond. Dit voorkomt droogheid en beschadiging van je vaginawand. De Easecup irriteert niet en voelt comfortabel tijdens je menstruatie.

Maandverband en herbruikbare menstruatiecups

Maandverband absorbeert natuurlijk ook niet. Anderzijds worden veel irritaties en schraalheid juist weer door maandverband veroorzaakt. Denk aan o.a. door het schuren en broeien. Niet al het vocht kan direct geabsorbeerd worden.

7% van de ondervraagden gebruikt een herbruikbare menstruatiecup. Deze menstruatiecups hebben dezelfde voordelen als de Easecup. In tegenstelling tot een menstruatiedisk dient een herbruikbare menstruatiecup voor het vrijen wel verwijderd te worden.

Maandverband en herbruikbare menstruatiecups hoeven vrijen tijdens de menstruatie dus niet tegen te houden. Tenzij het geknoei je dan weer weerhoudt.