Herbruikbare menstruatiecups

Wat is een menstruatiecup?

Een menstruatiecup is kleine bekertje, dat je in de vagina draagt tijdens de menstruatie. Herbruikbare menstruatiecups zijn gemaakt van gemaakt van siliconen, TPE of rubber. Menstruatiecups vangen de menstruatievloeiing op en absorberen niet. Hierdoor zijn menstruatiecups een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor tampons en wegwerpmaandverband.

Waar kan ik een menstruatiecup kopen?

In onze webshop kun je terecht voor menstruatiecups van diverse merken.

Hoe weet ik welke menstruatiecup ik moet kopen?

Bij alle menstruatiecups, in onze webshop, staat een duidelijke omschrijving. Het feit of je al dan niet zwanger bent geweest en je leeftijd bepalen in grote mate welke menstruatiecup voor jou geschikt is. Dit heeft te maken met de sterkte van je bekkenbodemspieren. Deze spieren houden de cup op zijn plaats, naarmate we ouder worden verzwakken deze spieren een beetje. Ook een zwangerschap zorgt ervoor dat onze bekkenbodemspieren verslappen.

Als je niet toch niet kunt kiezen…

Koop je voor het eerst een menstruatiecup en weet je niet welke je moet kiezen? In dat geval raden wij je de De Groene Cup Model III aan. Dit model heeft een gemiddelde grootte en stugheid. Model III kreeg ook niet voor niets de typering OSFA (one size fits all).

Ook de positie van je baarmoederhals is van belang

De positie van je baarmoederhals veranderd gedurende je menstruatiecyclus. Tijdens je menstruatie is de positie van de baarmoeder op haar laagste punt. Hoe laag de baarmoederhals in de vagina ligt verschilt van vrouw tot vrouw. Een lage baarmoederhals (low cervix) betekent ook een “kortere” vagina. Indien je een lage baarmoederhals hebt, kies je voor een menstruatiecup die daarbij past.

Menstruatiecups voor een lage baarmoederhals

In onze webshop vind je enkele menstruatiecups met een “low cervix” indicatie. Zowel de Femmycycle als De Groene Cup hebben een speciaal model voor vrouwen met een lage baarmoederhals.

Vanaf welke leeftijd kun je een menstruatiecup gebruiken?

Jonge meisje kunnen een menstruatiecup gebruiken vanaf hun eerste menstruatie. Hoewel er geen medische bezwaren zijn gebruiken veel meisjes bij hun eerste menstruaties vooral maandverband. In onze webshop vindt je ook wasbaar maandverband van katoen en bamboe.

Menstruatiecups voor tienermeiden

Het team van De Groene Cup ontwikkelde een menstruatiecup speciaal voor tienermeiden. Deze menstruatiecup heeft een kleinere diameter en een langer steeltje.

Kan ik advies krijgen bij aanschaffen van een menstruatiecup?

Ja, wij helpen je graag! Bij ons kun je terecht voor gratis en vrijblijvend advies. We geven niet alleen advies bij aankoop. Ook voor advies tijdens gebruik kun je bij ons terecht! Stuur ons een Whatsapp bericht op +31(0)850041161 en je hebt binnen 24 uur een persoonlijk antwoord! Mailen kan natuurlijk ook op info@webvrouw.nl.

Wat is het verschil tussen een herbruikbare cup en een softcup?

Softcups zoals de Easecup, zijn menstruatiecups in de vorm van een platte disk. Deze menstruatiecups zijn niet, of beperkt, herbruikbaar. Ook deze menstruatiedisks absorberen niet en houden dus je vaginale milieu gezonden. Daarbij hebben menstruatiedisks het voordeel dat je er ook mee kunt vrijen.