De eerste keer seks met een jongen of een meisje

Wat moet je verwachten van de eerste keer?

Het moment dat je voor het eerst met iemand naar bed gaat zul je niet (snel) vergeten. Jij kunt zelf het beste bepalen wanneer je hier aan toe bent. Seksuele gevoelen gaan opspelen als je in de puberteit komt. Vanaf dat moment ga je ook ontdekken of je op jongens, meisjes of misschien wel allebei valt. Soms is ook dat een echte ontdekkingstocht. Niets staat natuurlijk vast, als je de eerste keer met een jongen vrijt, kun je later nog steeds ontdekken dat je je meer tot meisjes en vrouwen aangetrokken wordt. Andersom geldt natuurlijk ook dat een keertje vrijen met een meisje betekent natuurlijk niet dat je ook meteen bi of lesbisch bent.

Jij bepaalt!

Het gaat er vooral om dat je het alleen doet als je het zelf wilt. Jij bepaalt het helemaal zelf. En andersom geldt natuurlijk hetzelfde doe ook niets wat hij of zij niet wil. Probeer te praten over wat jullie willen en verwachten.

En probeer ook te genieten

Hoe dan ook is de eerste keer dat je vrijt / neukt een bijzonder moment. Geniet van het moment. Probeer je zenuwen en onzekerheden los te laten. Vrijen is iets moois, waar je samen van kunt genieten.

Ook bij de eerste keer veilig vrijen!

Vrijen is niet alleen maar leuk, fijn en heerlijk, het is ook belangrijk dat je veilig vrijt! Veilig vrijen is belangrijk als je verder gaat dan zoenen en strelen. Wil je geen soa’s krijgen en niet zwanger worden? Dan moet je altijd veilig vrijen. Als je met iemand naar bed gaat, is het gebruik van condooms de enige manier om soa’s te voorkomen. De anticonceptiepil (en andere anticonceptiemiddelen), beschermt je tegen zwangerschap, maar niet tegen geslachtsziekten!

Om veilig te vrijen kun je condooms, beflapjes, handschoenen en glijmiddel meenemen.

Ook meiden kunnen oefenen met een condoom!

Maak je voor de veiligheid van je eigen lichaam, niet afhankelijk van je partner. Tijdens het vrijen kun jij helpen met het omdoen van het condoom. Een condoom om doen bij je partner is echt niet moeilijk, maar als je van tevoren eerst even oefent zal het nog makkelijker en sneller gaan. Veel jongens vinden het fijn als jij het condoom omdoet en afrolt.

Gebruik een banaan of komkommer als je oefent met een condoom

Bij gebrek aan een stijve piemel, kun je ook prima oefen met een banaan of komkommer. Oefen eventueel samen met een goede vriendin, dat is niet alleen leerzaam, maar ook gewoon leuk om te doen. En natuurlijk ook een goede gelegenheid om eens samen te praten over jullie eerste keer.

De eerste keer met een jongen hoeft geen pijn te doen!

De eerste keer hoeft geen pijn te doen. De mythe van het maagdenvlies bestaat eigenlijk niet. Toch kan bijvoorbeeld de stugheid van het maagdenvlies een soort barrière zijn. Als jij voldoende naar het moment verlangd en dus ontspannen en opgewonden bent, doet het geen pijn.

Praat met je partner

Probeer je partner ook altijd te vertellen dat het voor jou de eerst keer is. Probeer het samen rustig en voorzichtig en ervaar wat je voelt.

Vrijen mag geen pijn doen!

Veel meisjes hebben wel eens pijn tijdens het neuken. Ga niet door als het pijn doet. Pijn hoort niet bij seks. Probeer hier ook over te praten. Belangrijk is om de oorzaak van je pijnklachten te achterhalen.

Niet iedereen is altijd even eerlijk over haar ontmaagding

Juist het idee dat het pijn gaat doen kan ervoor zorgen, dat je gespannen bent. Hierdoor span je de bekkenbodemspieren aan. Dit maakt de vagina nauwer en de penetratie pijnlijk. Niet iedereen is altijd even eerlijk over haar ontmaagding. Soms vertellen meisjes over hun eerste keer terwijl ze nog maagd zijn. Omdat ze dan denken dat het pijn hoort te doen, vertellen ze dat ook. En zo blijft iedereen denken dat het pijn doet.

De eerste keer vrijen met een vrouw

Ontmaagding wordt cultureel gezien als een vorm van volwassen worden, maar dat gaat meestal vooral over de eerste keer dat je seks hebt met een man. Ook de eerste keer met een vrouw kan ingrijpend zijn, hoe jong of oud je ook bent en of je nu wel of niet al eens met een jongen hebt gevreeën.

Tips voor een mooie en plezierige eerste keer

Net als de verhalen over een zeer pijnlijke ontmaagding, kun je de verhalen van meisjes en vrouwen die tijdens hun ontmaagding klaar kwamen, het beste met een korreltje zout nemen. Slechts zeer weinig vrouwen komen klaar tijdens de eerste keer. Er zijn zelfs weinig vrouwen die een vaginaal orgasme hebben van het neuken (de penetratie) alleen. De meeste vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris.

Een ‘mooie’ en prettig ontmaagding zit vooral in jouw hoofd. Het feit dat je al lang naar iemand verlangd en nu eindelijk met hem naar bed gaat, kan erg bijzonder en leuk zijn. Het plezier van de lichamelijk beleving van het neuken vraagt meestal meer ervaring.

Naar je ontmaagding toewerken

Doe niks tegen je zin. Volg je gevoel, en geef aan als het je te ver of te snel gaat. Zorg ervoor dat je lekker in je vel zit, als je denkt dat het ervan gaat komen.

Bij een langere relatie kun je langzaam naar het ‘speciale’ moment toewerken. Door bij het vrijen steeds een stapje verder te gaan, leer je elkaars lichaam goed kennen. Je kunt elkaar knuffelen, strelen en likken. Bekijk ook elkaars lichaam en kijk hoe de ander lichamelijk reageert. Als je vriend of vriendin je clitoris niet weet te vinden, kun je moeilijk van hem of haar verwachten dat hij of zij je kan laten klaarkomen.

Leer hoe je elkaar kunt laten klaarkomen

Oefen tijdens het vrijen hoe je elkaar kunt laten klaarkomen. Jij kunt hem aftrekken en hij kan jou vingeren. Praat hier ook over. Je mag best aanwijzingen geven (geen commando’s). Ook kun je elkaar oraal bevredigen (likken).

Ken je eigen lichaam

Als je zelf niet weet hoe je klaarkomt kunt je moeilijk verwachten dat jouw partner dat wel weet. Masturberen helpt je te ontdekken wat prettig is en wat niet. Als je zelf weet dat twee vingers met gemak in jouw vagina passen weet je ook dat een piemel er in past zonder pijn. Bekijk jouw vulva ook eens met een spiegel en doe een zelfonderzoek.

Negatieve ervaringen

Uit een recent onderzoek van Kenniscentrum Rutgers onder 17.000 volwassen Nederlanders naar hun seksuele gezondheid blijkt dat 92 procent van de mannen zegt erg te genieten van seks, maar bij de vrouwen is dat niet meer dan 75 procent. Auteur Chong denkt dat vooral jongeren vaker last hebben van negatieve ervaringen rondom de seks dan de gemiddelde volwassene, omdat jongeren volgens haar de stap naar seks eerder zetten.

“Ze weten niet of ze een relatie met elkaar hebben, maar dan hebben ze al wel het bed met elkaar gedeeld. In veel gevallen zijn de vrouwen daarna verbaasd dat ze niet meer gebeld worden. Daarom zeg ik altijd; ga niet te snel van bil en hou het spannend. Dan komt het daarna vanzelf goed met de seks en eventueel een relatie.”

Die jongere vrouwen hebben volgens seksuoloog Van Lunsen een negatieve ervaring met seks doordat ze er te vroeg aan beginnen:

“Ze denken dat ze aan bepaalde verwachtingen moeten voldoen en zodoende zijn ze niet ontspannen tijdens de gemeenschap. Dan zorgt de penetratie voor pijn, waardoor ze het een volgende keer minder snel weer zullen doen.”

Reacties zijn gesloten.