Plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt tegenwoordig bijna altijd esthetische chirurgie genoemd. Ook wordt esthetische chirurgie steeds vaker toegepast.

Bij een actief leven hoort ook een mooi en gezond lichaam

Mensen zijn de afgelopen eeuw een stuk gezonder en fitter geworden. We leven langer en zijn ook een stuk actiever en bewuster. Door betere voeding en levensomstandigheden is de gezondheid enorm toegenomen. Lichamelijk wordt het lichaam wel ouder. Dat pas niet bij het actieve leven wat veel vrouwen nog steeds hebben. Was esthetische chirurgie vroeger iets wat alleen voor een bepaalde elite was weggelegd. Tegenwoordig is plastische chirurgie voor iedereen bereikbaar.

Kosten esthetische chirurgie

Belangrijk is verschil te maken tussen ingrepen op medische, dan wel psychologische indicatie en ingrepen omdat we er gewoon mooier willen uitzien. In het eerst geval vergoede de ziektekosten verzekering vaak (een deel) van de kosten. Kies je als vrouw zelf voor een ingreep / correctie dan komen alle kosten ook voor je eigen rekening.

Vergoeding hangt af van lichamelijk of psychisch ongemak

Hoewel de indicatie soms niet veel anders is, kan de ene vrouw soms wel een vergoeding krijgen terwijl de andere dat niet krijgt. Criteria zijn vaak lichamelijk of psychisch ongemak. Een vrouw die pijn bij het fietsen heeft door uitstekende kleine schaamlippen krijgt vaak wel een vergoeding voor schaamlipcorrectie. Wil je zo’n zelfde correctie na je bevalling om er weer wat beter uit te zien, dan moet je deze zelf betalen.

Borstvergroting en /of borstlift voor van ‘nature’ kleine borsten met psychisch ongemak kan vaak wel vergoed worden. Geen vergoeding is er voor vrouwen die niet meer tevreden zijn met hun borsten na gewichtsverlies, zwangerschap en het geven van borstvoeding.

Wanneer de kosten zelf betaald moeten worden, mag je ook kritisch zijn. Er zijn in Nederland en daarbuiten diverse klinieken die een grote variëteit aan cosmetische ingrepen aanbieden. De website kliniekprijzen.nl helpt je met het vinden van de juiste Kliniek. Deze website geeft je niet alleen achtergrondinformatie, maar maakt het ook mogelijk om per ingreep de prijzen tussen de verschillende klinieken te vergelijken.

Hoewel cosmetische ingrepen nu voor iedereen binnen handbereik liggen, stap nog niet iedereen zomaar over de drempel. Op de markt zijn diverse producten die soms hetzelfde resultaat kunnen geven als een chirurgische ingreep. Of in andere gevallen de noodzaak voor een ingreep wegnemen. Voor ingetrokken tepels kun je de Niplette gebruiken. VAXS is een crème die wordt aangebracht in en om de opening van de vagina. VAXS zorgt er voor dat de spieren tussen de anus en vagina weer strakker worden. Bijvoorbeeld na een bevalling kan VAXS helpen de vagina weer wat strakker te maken. Voor borstlift en borstvergroting – versteviging kun je Boezembooster proberen.

Reacties zijn gesloten.