Lesbisch & bimeiden

Als we het hebben over liefde en vrijen, hier dus een aparte pagina over vrouwenliefde. We hebben er lang over nagedacht, of we dit als apart onderdeel zouden opnemen. Waarom wel / waarom niet?

We denken dat je seksualiteit niet in een hokje kunt plaatsen. Ook onderzoek laat zien dat de seksuele geaardheid van vrouwen en meiden niet vast ligt. En juist als we ouder worden zien we dat meer vrouwen kiezen voor een keuze waarbij geen verschil is tussen man en vrouwen. Deze vrouwen geven liefde aan een persoon.

Ervaringen uit het verleden…

Keuzen worden ook niet bepaald door ervaringen uit het verleden. Dat is niet altijd wat we dachten…… veelal veronderstellen we dat we beter weten wat we willen en zijn, naarmate we ouder worden. Het omgekeerde blijkt waar, juist als we ouder worden kunnen we makkelijker switchen van heteroseksueel naar biseksueel of lesbisch. Of zoals we misschien liever zeggen “onbepaald”, want zijn we wel meteen biseksueel als we een keertje fantaseren over of zoenen met een vrouw?

Wat heeft jou hier gebracht?

De meeste meiden en vrouwen komen op deze pagina, via een zoekopdracht op Google (of een andere zoekmachine). We richten onze informatie op alle vrouwen, die in interesse en gevoelens hebben voor andere vrouwen.

Misschien ben je nog jong en heb je pas ontdekt dat je meer voor meisjes voelt dan voor jongen, of misschien ben je juist wat ouder en ben je plots verliefd geworden op een andere vrouw terwijl je al jaren met een man betrouwend bent of was, en misschien zelfs wel kinderen hebt. Overigens maakt het echt niet uit hoe je hier gekomen bent. We voelen wat we voelen en moeten genieten van de liefde!

Zijn alle vrouwen biseksueel?

Wetenschappers van de Boise State University in Idaho ondervroegen 484 heteroseksuele vrouwen, zes op de tien van hen voelde zich seksueel aangetrokken tot andere vrouwen. 45 procent had al eens met een andere vrouw gezoend en de helft fantaseerde hier al over.

Romantische relaties

Uit eerder onderzoek zou zijn gebleken dat 20 procent van de vrouwen en meiden zich aangetrokken voelt tot andere vrouwen. Dit zou kunnen verklaren waarom sommige vrouwen uren aan de telefoon met elkaar kunnen praten. Of waarom ze tegen elkaar aan kruipen voor televisie.

Eigenlijk kunnen we wel concluderen dat vrouwenvriendschappen in sommige opzichten nauwelijks verschillen van romantische relaties.

Vrouwen raken ook opgewonden van vrouwen

Bij een andere studie werd gekeken naar de lichamelijke reactie van vrouwen op andere vrouwen. Ook deze studie laat zien, dat het soms weinig uitmaakt wat het geslacht is van de persoon die we aantrekkelijk vinden. En dat Seksuele opwinding bij vrouwen vaak niet is gekoppeld aan een geslacht. 74 procent van de vrouwen die zichzelf heteroseksueel noemden, bleek net zo goed opgewonden te raken van mannen als van vrouwen.

Overigens bleek ook 8 procent van de deelneemsters uitsluitend door andere vrouwen seksueel opgewonden te raken.

Tijdens het experiment kregen vrouwen video’s te zien en werden verschillende metingen uitgevoerd om de seksuele opwinding te meten. Daarbij keken de onderzoekers naar het opzwellen van de schaamlippen, het produceren van vaginaal vocht en de grootte van de pupillen.

ZZ This=Us

ZZ This=Us, voorheen Zij aan Zij, is het Nederlandse magazine specifiek voor lesbische en biseksuele vrouwen. Een doelgroep zonder stereotype want vrouwen die van vrouwen houden zijn er in heel veel smaken.
Daarom is ZZ This=Us een beleving en een podium. Vrouwenliefde, vrouwendromen, vrouwenambities, vrouwenfeesten, vrouwentrends, vrouwenerotiek en vrouwenpsyche passeren in elke editie de lesBische revue.
Daarnaast veel aandacht voor de nieuwste boeken, de betere films, de lekkerste muziek, de culturele en maatschappelijke musts en last but not least, dating.