Yogasme

Op zoek naar het yogasme

Waren we de afgelopen jaren op zoek naar de g-spot. Dan komt daar nu het Yogasme bij. Het Yogasme staat voor een orgasme dat vrouwen krijgen tijdens de yogales. Waar komt al die aandacht opeens vandaan? Volgens seksuologen bestaat het al heel lang, maar werd er niet eerder over gepraat.

Klaarkomen tijdens een yogales is niet ongebruikelijk of ongepast

Yoga-docenten bevestigen dat het niet ongebruikelijk is dat vrouwen een orgasme hebben tijdens de les. Vrouwen die een yogasme vonden het moeilijk hier over te praten. Vaak is er ook een gevoel van schaamte. Ook denken vrouwen dat het niet ‘mag’. Het krijgen van een orgasme past niet bij de regels van de yogales, zo wordt gedacht.

Sommige vrouwen kunnen zichzelf ook naar een orgasme denken

Er zijn vrouwen die zichzelf naar een orgasme kunnen ‘denken’. In de geschiedenis van het seksonderzoek duiken ze zo nu en dan op, in de laboratoria van artsen en wetenschappers die weliswaar geïnteresseerd waren in het vrouwelijk orgasme, maar het niet netjes vonden als hun proefpersonen zich ter plekke naar een hoogtepunt vingerden.

Seksuologen doen dus al langere tijd onderzoek naar het beleven van een orgasme zonder aanraking. Zij zien het yogasme dan ook als een bevestiging voor andere gevallen waar vrouwen klaar kunnen komen zonder zich zelf aan te raken of aangeraakt te worden.

Yoga geeft aandacht aan de bekkenbodemspieren

Tijdens de yoga-les is ruimte voor ontspanning en aandacht voor het bekkenbodemgebied. Juist de spieren in het bekkenbodemgebied spelen een grote rol bij het vrouwelijk orgasme. Zo ‘raar’ is het dus allemaal niet. Ander onderzoek heeft sowieso aangetoond dat vrouwen die aan yoga doen meer plezier beleven bij het vrijen. Dus ook zonder yogasme blijft yoga een aanrader voor iedereen, die eens wat extra tijd voor zich zelf en extra ontspanning wil nemen.