Liefde en vrijen

Onder ‘libido’ verstaan wij de zin in vrijen en het verlangen om seksueel opgewonden te worden. Dat kan spontaan ontstaan, als het ware van binnenuit. Het kan ook geactiveerd worden door fantasie, aanraken, visuele prikkels, een romantische stemming of een diner voor twee bij kaarslicht.

Prof. Dr. A.K. Slob, med. fysioloog-seksuoloog nvvs, afdeling Voortplanting & Ontwikkeling

Het verlangen kan zich richten op seks met een partner. Daarnaast kan ook solo-seks een uiting zijn om aan deze verlangens tegemoet te komen. De zin en het verlangen verdwijnen na een orgasme.

Liefde, vrijen en seksualiteit

Via deze pagina’s houdt webvrouw je op de hoogte van alles op het gebied van relaties, liefde, vrijen seksualiteit.

Verschillende onderwerpen zullen worden uitgediept. Maar we zijn natuurlijk ook benieuwd, hoe jouw seksleven eruit ziet. Bij alle onderwerpen is de mogelijkheid te reageren. Zo kun jij laten weten wat je van bepaalde dingen vindt, of je vraag voorleggen aan anderen met meer ervaring.

De titel van de pagina begint met liefde, maar niet alleen seks binnen een relatie komt aan bod. We zullen ook ingaan op masturbatie (zelfbevrediging), want ook dat is een (toch) onderdeel van je seksleven? Wil je extra genieten van het klaarkomen of heb je juist moeite met het krijgen van een orgasme probeer dan eens onze biologische stimuleringsolie (Orgasmic Gel).

Voor wie dit allemaal nog niet genoeg is, zijn er nog de een hele hoop erotische artikelen voor vrouwen. Deze komen op een apart onderdeel van deze site aan bod. Daar lees je dus meer over vibrators, vaginaal ballen en andere leuke speeltjes. In onze webshop vind je de vibrators en stimulators uit de “lief voor mij” serie. De “Bries” stimuleert je clitoris via luchtdruk en de “Voel me” is een fijne veelzijdige vibrator.

Hoe vaak vrijen is normaal?

Wat normaal is bepaal je in dit geval zelf, maar Kenniscentrum Rutgers deed via een vernieuwde wervingsmethode onderzoek onder liefst 17.000 volwassen Nederlanders naar hun seksuele gezondheid. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat anders dan in de volksmond wordt beweerd, Nederlanders niet twee keer in de week, maar drie keer per maand seks hebben. Ondanks dat blijkt dat we minder seks hebben dan steeds gedacht, zijn Nederlanders volgens het onderzoek best tevreden over de kwaliteit van de seks die ze hebben.

Sexuologe Julia Cole

Webvrouw probeert jullie informatie over seksualiteit te geven. Informatie speciaal voor vrouwen en gericht op vrouwen. Om te kunnen genieten van seks is kennis van jouw eigen lichaam erg belangrijk. Dat is een punt dat keer op keer terug komt op deze website.

De seksuologe Julia Cole heeft jaren lange ervaring in het helpen van mensen met seksuele problemen. Door haar ervaring kan ze duidelijk vertellen over alles wat met seksualiteit en jouw lichaam te maken heeft. Om die reden willen we je haar website dan ook niet onthouden.

Julia Cole geeft een duidelijk uit leg over intieme aanrakingen, masturberen (en legt uit waarom dat goed voor jou is!) en het bereiken van een orgasme.

Cole geeft o.a. Tien eenvoudige manieren om je seksleven spannender te maken. Een van de tips is het Masseren van de billen van je partner (‘bottom massage’). Gebruik hiervoor een goede massageolie. Vraag je partner om naakt op zijn of haar buik op bed of op de grond te gaan liggen. Masseer met je vingertoppen of je handpalm. Je kunt je partner afwisselend zachtjes en plagend aanraken en dan weer wat steviger masseren. Net even anders dan een klassieke ontspanningsmassage en erg opwindend!

Eigenlijk is elke vorm van erotisch massage geschikt om je seksleven te verrijken of vernieuwen. Je geliefde verrassen met een erotische massage? Met de juiste massageolie leren jullie elkaars lichaam beter kennen. Een passionele massage zorgt gegarandeerd voor vonken in jullie relatie. Een kwalitatief glijmiddel betekent een verrijking voor jullie seksuele beleving. Anale en vaginale seks worden veel aangenamer met zo’n glijmiddel. Bovendien maakt een glijmiddel met smaak orale seks weer lekkerder, spannender en aangenamer.

Andere interessante websites

Op soaaids.nl vind je alles over veilig vrijen, condoomgebruik en testen op soa’s. Op sense.info vind je ook veel informatie over verliefdheid, relaties en seks.