Boeken

De extase van Floor

Cover De extase van FloorIn deel 3 zit Floor in een polyamoreuze relatie: zij heeft een liefdesrelatie met twee mannen. Ze lacht de mensen toe zoals het leven haar. Alles zit mee. Lijkt het. Tot er vreemde dingen gebeuren: er hangt een halve en bebloede handboei aan haar deur, ze krijgt vreemde brieven. Ze heeft geen idee wie dit doet, laat staan waarom.

Is het Rick, omdat die eigenlijk toch niet wil dat ze twee relaties heeft? Dit ‘thriller’ aspect is een nieuw element in deel drie, maar het is uiteindelijk niet meer dan een sub-thema.

De heftigste BDSM-scène

Het echte thema ontstaat als Floor de heftigste BDSM-scène beleeft van alle drie de boeken, als ze door Rick in een sm-club te koop/huur wordt aangeboden aan de hoogste bieder, die vervolgens op een podium een half uur lang alles met haar mag doen.

Ze geniet ervan, tot haar eigen verbazing, en vraagt zich achteraf voortdurend af waarom. Haar sub-zijn lijkt geen grenzen te hebben. Ze verlangt er naar vastgebonden te worden door Jon, die haar laat ontdekken dat een veer ‘erger’ kan zijn dan een zweep, verlangt naar de Dominantie van Rick, die zich uit in een combinatie van lust en pijn. Tegelijkertijd heeft ze het gevoel dat haar behoefte om zich over te geven aan één man, haar Dom, botst met haar liefde voor en relatie met twee mannen.

Uiteindelijk gaat De extase van Floor over het maken van een keuze. En over liefde. Wat en wie zij kiest blijkt pas in de laatste drie zinnen van het boek.

Nieuwe seksscènes

Het is knap hoe Renee van Amstel ook in dit deel weer, qua setting, heel nieuwe seksscènes heeft weten te creëren met als hoogtepunten de genoemde club-scène, een verrassende scheerscène in een hamam met haar vriendin Jasmijn (ter voorbereiding op haar bruiloft) en een vrouw-vrouw scène in opdracht van en gefilmd door Jon.

Wie de BDSM-wereld niet kent, leert die door het lezen van de Floor trilogie goed kennen. Het allerbelangrijkste is misschien nog wel dat je als lezer begint te begrijpen waarom subs verlangen naar onderdanigheid, pijn, het heerlijk vinden om uitgeleend te worden en in touwen gewikkeld.

De liefde, de passie en de geilheid

Op de website van de (voorlichtende) Stichting Info BDSM schreef recensente Anna: ‘In De extase van Floor heeft Renee van Amstel de essentie gepakt van wat BDSM kan zijn: de liefde, de passie en de geilheid. Knap zoals een roman de essentie vat van dit moeilijk te doorgronden onderwerp en voor mij het meest herkenbare BDSM-thema er bovenuit steekt: verbinding.’

Bestellen

Het spel van Floor

Cover het spel van FloorHet spel van Floor is de opvolger van De overgave van Floor en deel twee in de Floor trilogie.

De overgave – op Webvrouw positief beoordeeld – was volgens uitgever Karakter de eerste erotische roman van eigen bodem, sinds de Vijftig Tinten Hype. Opvallend is dat de boeken juist ook op BDSMwebsites positief worden beoordeeld vanwege het ‘realistische’ en ‘herkenbare’ karakter. ‘Het gaat over gewone mensen zoals jij en ik.’

Verlangen naar een Dom

Nadat in deel 1 de relatie tussen Floor en Rick is beëindigd omdat hij haar vertrouwen beschaamd blijkt Floor jaren later nog steeds te verlangen naar een Dom die kan voorzien in haar behoefte tot overgave in combinatie met lust en seks. Als ze haar leven ‘opschoont’ door een liefde aan de kant te zetten en in een nieuwe baan aan de gang te gaan – als Marketingmanager bij een damesglossy – ontmoet ze Jon, behalve een cameraman met zijzakken in zijn broek ook een Dom.

Hij ‘ziet’ haar behoefte, laat haar lang bungelen omdat hij zeker wil weten dat ze aan hem toe is, en bindt haar uiteindelijk in touwen. Hij doet aan shibari. Behalve Dom, is Jon ook polyamoreus: hij gelooft in het kunnen hebben van diverse liefdes tegelijkertijd.

Dat laatste komt goed van pas als Floor, via haar werk, Rick weer tegenkomt. Ze raakt in de war, verlangt naar hem en wijst hem tegelijkertijd af. Haar verwarring wordt extra gevoed door het feit dat Jon haar de ruimte geeft om te onderzoeken hoe belangrijk Rick nog voor haar is.

Een flinke emotionele lading

Met deel twee van de Floor trilogie heeft Renee van Amstel een vervolg geschreven op deel 1 maar tegelijkertijd is het boek ook ‘los’ te lezen. Waar er wordt teruggegrepen wordt soepel uitgelegd wat eerder gebeurd is. De schrijfstijl is opnieuw vlot met flink wat humor maar nu ook, meer dan in deel 1, een flinke emotionele lading.

Waar De overgave direct van start ging met behoorlijk wat seks, wordt de spanning nu flink opgebouwd waardoor het verlangen van Floor extra wordt benadrukt.

Door te kiezen voor Jon als shibarist hebben veel van de BDSM scènes een heel ander karakter dan die in deel 1, opnieuw zijn ze wel spannend maar niet plat. De afloop van Het spel van Floor doet verlangen naar deel 3.

Bestellen

De overgave van Floor

omslag De overgave van FloorMet De overgave van Floor schreef Renee van Amstel de eerste erotische roman van Nederlandse bodem die zich mag vergelijken met toppers in het genre als Vijftig tinten grijs, Verslaafd aan jou en Negentig dagen Genevieve!

Hopeloos verliefd

De overgave van Floor gaat een aantrekkelijk jonge vrouw van begin dertig. Floor werkt aan een succesvolle carrière bij een telecombedrijf. Op een dag ontmoet ze Rick. Floor is meteen verkocht en hopeloos verliefd. Al snel hebben ze een relatie. Rick lijkt echt die ideale man, aantrekkelijk, succesvol, lief en attent en samen hebben ze fantastische seks.

Bezoek aan een parenclub

Rick voelt zich aangetrokken tot sm en Floor laat zich zonder terughoudendheid meeslepen in dit avontuur. Wat eerst nog spanende opdrachten zijn, mondt op initiatief van Rick uit in het bezoek aan een parenclub. Floor laat zich niet tegen houden, ze doet dingen waarvan ze nooit gedacht had dat ze ze zou doen. Vol verbazing over zich zelf ervaart ze de steeds sterker wordende vraag waar haar eigen grenzen liggen…

De overgave van Floor is goed ontvangen

Paul Sebes, literair agent zei: ‘Een Nederlandse auteur betreedt de markt van de erotische roman. En hoe!’ Hij was niet de enige die reageerde. De overgave van Floor is goed ontvangen en inmiddels heeft Renee van Amstel al vele fans. En niet helemaal onverwacht is de meest gestelde vraag aan Renee dan ook in hoeverre haar roman autobiografisch is. Wij zijn dan ook enorm trots dat Renee deze vraag op onze website wilde beantwoorden. Lees nu haar blog: Bij een erotische roman wil iedereen maar weten hoe autobiografisch het is.

Grenzeloze seks en sm

Laat je meenemen in de wereld van grenzeloze seks en sm, bestel dit boek De overgave van Floor is verkrijgbaar als paperback en E-book bij de (online) boekhandel.
@leesdame:

Het boek is vlot en onderhoudend geschreven en de erotische scènes doen wat ze moeten doen: ze prikkelen! De bdsm-wereld wordt op een positieve manier realistisch en integer beschreven en dat vind ik een pluspunt.

Zij gaf dit boek 5 sterren, lees de gehele recensie.

Bestellen

#HOT – zwoele erotische zomerverhalen

Sylvia Peters is een nieuwe veelbelovende schrijfster uit Rotterdam. Deze zomer verscheen haar debuut. De boeken van Sylvia Peters worden uitgegeven in eigen beheer. Je kunt #HOT bestellen via haar interactieve website. Naast schrijven is Silvia zeer actief in de social media. Haar website maakt dat duidelijk. Via Twitter en Facebook blijven blijft ze voortdurend met haar lezers in contact.

Als meisje jong meisje las Sylvia graag de boeken van kinderboekenschrijfster Irmgard Smits. Sylvia droomde ervan om ooit een eigen boek te schrijven. Nu ze eenmaal de eerste stap gezet heeft, lijkt het wel of haar hoofd een schrijffabriek met continudiensten is geworden, het maalt maar door.

Een beetje van mezelf

Zoals Sylvia zelf zegt: “In mijn boeken gebruik ik een beetje van mezelf en heel veel van M.A.G.G.I. (Mijn Avontuurlijke Geile Gedachten Illusie)”.

De luchtige, zomerse verhalen zijn in #HOT zijn voorzien van een vleug erotiek. Hedendaagse, passionele avonturen, met o.a. ‘Twitterspanning’.

Met #HOT kunnen de lezers vast een beetje kennismaken met de verrassende schrijfstijl van Sylvia. Na deze bundel zullen nog minimaal 3 andere boeken van Sylivia verschijnen. De schrijfster is zelfs al druk bezig met haar vierde boek. Deze boeken zullen niet opnieuw bundels korte verhalen zijn, maar bevatten een compleet verhaal.

Ook als e-book

#HOT is in een papieren versie verkrijgbaar voor € 16,95. Er is ook een digitale versie. Voor het e-book betaal je slechts € 6,95.

www.sylviapeters.eu

Reacties zijn gesloten.