Masturberen

Masturberen (jezelf vingeren)

zelf·be·vre·di·ging (de ~ (v.))

1 seks die bestaat uit het teweegbrengen van een orgasme bij zichzelf door prikkeling van de geslachtsorganen => masturbatie, soloseks, zelfbediening, zelfbevlekking

Bron: Van Dale Hedendaags Nederlands

Tussen de 11 en 13 jaar masturbeert 20% van de meisjes. Rond het 16e jaar masturbeert 45% van de meisjes. Van de volwassen vrouwen masturbeert 55%. Bron: Sexwoordenboek.nl, Hilde van der Ploeg.

Een meerderheid van de vrouwen masturbeert dus, wat mist die andere 45%? Of kloppen deze cijfers niet? Want Brits onderzoek in 2008 geeft aan dat 90 procent van de vrouwen tussen 18 en 30 jaar met enige regelmaat zichzelf bevredigt. Twee derde van hen zei het driemaal per week te doen. En daar houdt het niet mee op. Amerikaans onderzoek wijst uit dat van de vrouwen boven de 70 jaar nog altijd 20 procent het wel eens doet. (bron: Iedereen masturbeert)

Stimulatie van de clitoris kan leiden tot een orgasme. Wanneer een vrouw dicht bij een orgasme komt, verdwijnt de clitoris in een huidplooi.Tijdens masturberen stimuleert een vrouw zelf haar clitoris, bijvoorbeeld met haar vinger, of door ergens tegenaan te wrijven.

Waarom we masturberen

De meeste vrouwen masturberen omdat het leuk en ontspannend is. Het hebben van een vaste relatie is ook geen reden om niet te masturberen. Zelfs tijdens het vrijen met een ander is masturberen of het zelf stimuleren van de clitoris niet abnormaal. Door te masturberen stimuleer je seksuele opwinding, of je gaat juist masturberen als je je seksueel opgewonden voelt, bij voldoende stimulatie neemt de opwinding steeds verder toe en is eigenlijk een soort spanning. De seksuele opwinding kan zich uiteindelijk ontladen in een climax (het orgasme). Voor veel vrouwen is soloseks de enige manier om tot een orgasme te komen. Door te masturberen kun je je eigen lichaam beter leren kennen, het helpt je te ontdekken wat jij fijn vindt. Als je zelf niet weet hoe je klaar kunt komen, hoe moet je partner dan weten wat jou tot orgasme brengt?

Masturberen doe je door je eigen lichaam te stimuleren, je streelt en voelt je eigen lichaam, met je handen om zo tot een een orgasme te komen. Daarbij kun je bijvoorbeeld ook een vibrator gebruiken. Om klaar te komen, streel je de clitoris en het gebied daar direct omheen. De clitoris is een klein knobbeltje aan de bovenkant van je binnenste schaamlippen. Tijdens seksuele opwinding, zwelt (wordt groter) de clitoris en is ook beter voelbaar, dit is te vergelijken met de erectie van een man. Normaal ligt de clitoris onder een huidplooi (voorhuid), maar tijdens seksuele opwinding komt de clitoris te voorschijn en is duidelijk(er) te voelen. Bij seksuele opwinding wordt de vagina ook wijder en trekt de baarmoeder zich verder naar achteren, de grootte van de vagina neemt daardoor toe.

Meer dan de clitoris alleen

Masturberen hoeft zich natuurlijk niet te beperken tot het stimuleren van de clitoris alleen. Je kunt je hele lichaam strelen, bijvoorbeeld je borsten, zo kun je zelf ontdekken wat je fijn vindt. Ook kan het prettig zijn de vagina zelf in het spel te betrekken, het inbrengen van één of meer vingers kan een extra stimulans geven. Op die manier leer je ook hoe het voelt, daar iets in te hebben en hoe groot de opening is, als je ontspannen en opgewonden bent.

Zorg dat je nat genoeg bent

Tijdens het zelfbevredigen kun je speeksel of een glijmiddel gebruiken om je vingers en vulva vochtig te houden. Voor wie een stapje verder wil gaan zijn er ook stimuleringsgels – en oliën te koop. Deze ‘orgastic gels’ of orgastische gels zorgen voor extra vocht en geven een licht prikkelend en warm gevoel. Deze middeltjes maken hebben krijgen van een orgasme makkelijker, en zorgen soms ook dat het orgasme intenser en langer is.

Het vrouwelijke orgasme

Wat is een orgasme nu eigenlijk? Vaak wordt het orgasme beschreven als een fijn, prettig, warm gevoel dat komt in golven. De meest vrouwen kunnen alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris, maar vaginale orgasmes bestaan ook. Het prettige gevoel gevoel kan zich beperken tot alleen de vagina, maar ook door je hele lichaam stromen. Op dat moment is ook het ritmisch samentrekken van de sluitspier van de anus voelbaar en dit kan weer verklaren waar stimulatie deze spier, de anus, een bijzondere seksuele sensatie oproept. Elk orgasme voelt anders, soms is het vluchtig en soms juist heel intens. Vaak is het moeilijk een goed orgasme zomaar te herhalen. Een orgasme kun je niet helemaal sturen en soms kan het je zelf verassen. Het hebben van meerder hoogtepunten achterelkaar is ook mogelijk. Het hebben van een orgasme tijdens je menstruatie helpt ook tegen menstruatiepijn en ter verlichting van de de typische menstruatiekrampen. Zie Vrijen & Menstruatie.

Tijdens het orgasme gebeurd er enorm veel in lichaam. Je ademhaling versneld, je hartslag loopt op en je pupillen worden groter. Ook je hersenen doen mee, hersenactiviteit neemt toe en de afgifte van het hormoon oxytocine wordt gestimuleerd. De spieren van de bekkenbodem trekken zich tijdens het klaarkomen ritmisch samen en kunnen je lichaam laten schokken.

De rol van de bekkenbodemspieren

Vrouwen die meer controle over hun bekkenbodemspieren hebben, ervaren vaak meer gevoeligheid en intensievere orgasmen. In onze webshop verkopen we een trainer voor de bekkenbodem en Yoni eggs waarmee je de bekkenbodemspieren kunt trainen.

Bij het samentrekken van de bekkenbodemspieren worden de baarmoeder en vagina ook samengetrokken, gedacht wordt dat een orgasme daarom misschien een positieve invloed heeft op het tot stand komen van een zwangerschap. Het hebben van een orgasme is echter geen voorwaarde om zwanger te kunnen raken. Behalve dat zijn er natuurlijk nog genoeg andere positieve effecten; de algehele ontspanning van het lichaam, de doorbloeding van huid en spieren, het op peil houden van de bloeddruk en natuurlijk een het fijne gevoel waardoor je makkelijker kunt inslapen.

Verschillende manieren om klaar te komen

Uit een analyse van 33 onderzoeken van de afgelopen 85 jaar blijkt dat tussen de 50 en 75 procent van de vrouwen alleen een orgasme krijgt als de clitoris gestimuleerd wordt. Sommige vrouwen kunnen ook een vaginaal orgasme hebben, de beste manier om dat te bereiken lijkt het stimuleren van de g-spot, maar voor sommige onder ons is juist alleen penetratie voldoende.
De meeste vrouwen ervaren de beste of heftigste orgasme als ze zowel clitoraal als vaginaal gestimuleerd worden. Naast zo’n gemixt orgasme kun je ook nog een meervoudig orgasme bereiken. Kortom tijd om eens grondig aan de slag te gaan en te ontdekken wat we fijn vinden.

Erotisch speeltjes om mee te masturberen

Naast je handen kun je tijdens het masturberen ook gebruik maken van andere hulpmiddelen. Er bestaan veel verschillende soorten vibrators. Sommige stimuleren zowel de vagina als de clitoris, bij andere kun je zelf het gebied en richting bepalen.
De veel verkochte tarzan vibrator stimuleert je naast clitoriaal en vaginaal zelfs anaal. Later kunt je over anale stimulatie meer lezen bij het onderwerp anale sex.

Tijdens het masturberen kun je fantaseren over sex. Als je geen inspiratie hebt kun je misschien een erotische verhaal lezen. Vrouwen raken minder snel (of niet) dan mannnen opgewonden van het kijken naar seks. Daarom zijn pornofilms een adult sites op internet, minder geschikt om opgewonden te raken, bovendien zijn deze over het algemeen gericht op mannen.

Voordelen van Masturberen

Masturberen is dus heel normaal, je kunt er niet zwanger van raken en ook geen geslachtsziekten van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *