Borstzelfonderzoek

1 op de 10 vrouwen krijgt voor haar 75e borstkanker. Door vroeg in te grijpen wordt de overlevingskans aanzienlijk vergroot. Door regelmatig jouw borsten te onderzoeken, leer je jouw borsten goed kennen. Doordat je goed weet hoe jouw borsten aanvoelen merk je veranderingen snel op.

Iedere vrouw kan zelf haar borsten onderzoeken. Door vroeg te beginnen met borstzelfonderzoek wordt dit een routine. Daar door worden veranderingen eerder opgemerkt. Begin op je 18e met zelfonderzoek. Het is voldoende om jouw borsten eens per maand te onderzoeken. Voer het zelfonderzoek 1 week na je menstruatie uit. Als je niet meer ongesteld bent kun je zelf een vaste dag van de maand kiezen.

Het ontdekken van veranderingen of knobbeltjes, betekent niet meteen kanker. Er bestaan ook goedaardige onregelmatigheden. zie: mastopathie. Pijnlijke borsten (tijdens de menstruatie) hebben vaak ook met mastopathie te maken.

Op de website van de KWF Kankerbestrijding vind je een duidelijk beschrijving voor het uitvoer van een Borstzelfonderzoek. Je kunt ook de onderstaande brochure downloaden.

Borstzelfonderzoek stap voor stap

pdf downloadBorstzelfonderzoek.pdf

 

De MAMACORP® BreastCheck

De MAMACORP® BreastCheck is een soepele handschoen, gemaakt van zachte kunststof. Je kunt de handschoen gebruiken voor het borstzelfonderzoek. De handschoen zorgt er voor dat jouw vingers gemakkelijker over jouw borsten glijden. De MAMACORP® BreastCheck vergroot de gevoeligheid van jouw vingers. Het geeft je als het ware een vergrotend effect effect, waardoor de structuren in jouw borst beter te voelen zijn.

Met de BreastCheck kun je:

  • Jouw borsten nog beter bevoelen dan met je blote hand.
  • het inwendige weefsel van jouw borsten goed controleren
  • de structuur van jouw borsten beter leren kennen, zodat je het vroegtijdig opmerkt als er veranderingen (b.v. knobbeltjes) zijn ontstaan, vergeleken met de vorige keer.

Raadpleeg direct jouw huisarts als je belangrijke veranderingen voelt.

De MAMACORP® BreastCheck handschoen kan 3 tot 4 jaar gebruikt worden en kost € 36.95.

Bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *