Kolven

Wie niet de hele tijd in staat is om haar kindje op alle tijden de borst te geven, kan de melk kolven. Kolven wil zeggen dat je de melk uit je borsten opvangt om deze later via de fles als nog aan je kindje te geven.

Melk kolven voor je kindje

Kolven is dus eigenlijk melken. Door de zuigrefelex van de baby te stimuleren zorg je dat de melk vrijkomt. Je kunt met de hand kolven of een speciaal kolfapparaat gebruiken.

De juiste kolf vinden

De eenvoudige test op de onderstaande website helpt je met het vinden van de juiste kolf.
https://www.prettymum.nl/kolfwijzer

Ondanks de bovengenoemde test kan het moeilijk zijn de juiste kolf te vinden. Op Babykeur.nl zijn beoordelingen en vergelijkingen van verschillende kolven te vinden, zie http://www.babykeur.nl/baby/borstkolven/. Borstkolven zijn vaak ook duur. Daarom kan het een goed idee zijn een kolf te huren i.p.v. te kopen, kijk voor meer informatie hierover ook eens op: Kolf kopen of huren.

4 gedachten over “Kolven”

 1. Inzet voor borstvoeding schreef:

  Ik raad ook http://www.moedermelknetwerk.nl aan en zoek dan de kolfwijzer op. Zij hebben namelijk ook de geluiden van de kolven opgenomen, ook heel handig om te weten!

  1. Webvrouw schreef:

   Bedankt voor deze handige tip. Een ‘stille’ kolf maakt het gebruik toch prettiger en minder hoogdrempelig. Dus eerst ‘horen dan kopen’ … slim.

   1. Inzet voor Borstvoeding schreef:

    Graag gedaan en idd helemaal waar. Ken je ‘Inzet voor Borstvoeding’ al? Ik ben eind vorig jaar gestart met het schrijven van columns op http://www.inzetvoorborstvoeding.wordpress.com en via FB ‘Inzet voor Borstvoeding’ informeer ik de vrouw met handige tips&tricks. Ik fungeer als tussenpersoon tussen de vrouw en professionele zorgverleners die informatie geven over borstvoeding. Misschien kunnen we een keer samen wat oppakken. Met vriendelijke groet, Simone Lip

    1. Webvrouw schreef:

     Nogmaals dank. De site kende ik al, maar ik zal deze toevoegen als link op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *