Mooncup

Mooncup maat B

De Mooncup is een herbruikbare menstruatiecup. De Mooncup lijkt op een bekertje (in de vorm van een omgekeerde kerstklok) en draag je (inwendig) vooraan in jouw vagina. In je vagina vangt de cup het menstruatiebloed op. De Mooncup is een gezond en duurzaam alternatief voor tampons en maandverband.

Menstruatiecups absorberen niet waardoor het vaginale milieu gezonder blijft. Hierdoor heb je in veel gevallen minder vaginale klachten, zoals jeuk, schimmels en droogte. Minder klachten betekent vaak ook meer zin om te vrijen.

Minder heftige menstruaties

Veel vrouwen beschrijven ook dat hun menstruatie korter en minder heftig is nadat zij en menstruatiecup zijn gaan gebruiken.

Hoe werkt zo’n menstruatiecup dan?

De mooncup wordt omsloten door je vagina. De sluitspier van vagina en de bekkenbodempspieren zorgen dat de mooncup op zijn plaats blijft. Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. De mooncup lekt niet en er komen ook geen vervelende geurtjes vrij. Afhankelijk van de heftigheid van je menstruatie biedt de cup tot 8 uur lang lekvrije bescherming. Na uiterlijk 8 uur leeg je de cup en kun je deze opnieuw inbrengen.

Goed draagcomfort

Deze menstruatiecup gebruik je dus steeds opnieuw. Een menstruatiecup kan meerdere jaren gebruikt worden. Dat levert je een aanzienlijk besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om een herbruikbare menstruatiecup te gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.

Tot 8 uur lang beschermd tijdens je menstruatie

De mooncup kan ruim 30 ml. bloed opvangen. Dat is ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt. Je zult zelf ontdekken, dat een menstruatiecup minder vaak geleegd hoeft te worden dan je normaal jouw maandverband of tampon moet vervangen.

Je kunt een menstruatiecup maximaal 8 uur achter elkaar dragen. Voor veel vrouwen is bijvoorbeeld 3x per dag legen een goede optie.

Een Mooncup bestellen

Via onze webshop kun je de Mooncup nu ook in Nederland en België bestellen. De Mooncup kost inclusief verzendkosten € 32,50 en is daarmee net iets duurder dan bijvoorbeeld de De Groene Cup, maar goedkoper dan de Divacup.

Het kiezen van de juiste menstruatiecup

Het kiezen van de juiste menstruatiecup is niet altijd makkelijk. In vergelijking met veel andere menstruatiecups is de Moon cup (UK) net iets breder en korter. De steeltje van de cup is ook aanzienlijk langer, maar dit kun je eventueel zelf inkorten.

Je eerste menstruatiecup?

Ga je voor het eerst een menstruatiecup gebruiken? En kun je niet kiezen? Dan adviseren wij De Groene Cup III. Deze menstruatiecup heeft een gemiddelde maat en is daarom een goede keuze om mee te beginnen.

Vrijblijvend advies

Iedere vrouw en vagina is anders, soms werkt een bepaalde menstruatiecup voor de een dus goed, terwijl het voor de ander juist niet goed werkt. Wij kunnen je ook altijd vrijblijvend adviseren bij het vinden van de juiste menstruatiecup. Stuur ons een email op info@webvrouw.nl wij helpen je graag en hebben inmiddels ruim 20 jaar ervaring met geven van adviezen op het gebied van menstruatie en menstruatiecups.

Types

Maattabel voor de Mooncup

Deze menstruatiecup is beschikbaar in twee maten:

Type A

Voor menstrueerders ouder dan 30 jaar, of vrouwen die zwanger zijn geweest.

Type B

Voor iedereen die menstrueert, niet zwanger is geweest en jonger dan 30 jaar oud is.

Tieners en Low cervix

De mooncup is geschikt voor bijna iedere vrouw. Meiden (onder de 18) die voor het eerst een menstruatiecup gaan gebruiken adviseren wij een speciale cup voor tieners. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan De Groene Cup V.

Low cervix

Tijdens de menstruatie zak je baarmoederhals (cervix) omlaag. Bij de ene menstrueerder ligt de baarmoeder lager dan bij de andere. Hierdoor wordt de vagina kleiner. Soms is er sprake van een lage baarmoederhals (low cervix). Je kunt je baarmoedermond dan voelen als je minder dan twee vingerkootjes in je vagina brengt. Ook bij een low cervix kies je beter voor een speciale menstruatiecup. Voorbeelden zijn De Groene Cup IV en de Femmycycle low cervix.

Reacties zijn gesloten.