Mooncup

Mooncup maat B

De Mooncup

De Mooncup is een herbruikbare menstruatiecup. De Mooncup lijkt op een bekertje (in de vorm van een omgekeerde kerstklok) en draag je (inwendig) vooraan in jouw vagina. In je vagina vangt de cup het menstruatiebloed op. De Mooncup is een gezond en duurzaam alternatief voor tampons en maandverband.

Menstruatiecups absorberen niet waardoor het vaginale milieu gezonder blijft, dit leidt in veel gevallen tot minder vaginale klachten en bijvoorbeeld ook meer zin om te vrijen. Veel vrouwen beschrijven ook dat hun menstruatie korter en minder heftig is nadat zij en menstruatiecup zijn gaan gebruiken.

Hoe werkt zo’n menstruatiecup dan?

De mooncup wordt omsloten door je vagina. De sluitspier van vagina en de bekkenbodempspieren zorgen dat de mooncup op zijn plaats blijft. Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. De mooncup lekt niet en er komen ook geen vervelende geurtjes vrij. Afhankelijk van de heftigheid van je menstruatie biedt de cup tot 12 uur lang lekvrije beschermingen, voordat deze geleegd hoeft te worden.

Deze menstruatiecup gebruik je steeds opnieuw en kan meerdere jaren gebruikt worden. Dat levert je een aanzienlijk besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om een herbruikbare menstruatiecup te gaan gebruiken en vooral blijven gebruiken.

De moon cup kan ruim 30 ml. bloed opvangen. Dat is ruim een derde van de hoeveelheid bloed die bij een gemiddelde menstruatie vrijkomt. Je zult zelf ontdekken, dat de mooncup minder vaak geleegd hoeft te worden dan je normaal jouw maandverband of tampon moet vervangen. Je kunt een menstruatiecup maximaal 12 uur achter elkaar dragen. Voor veel vrouwen is bijvoorbeeld 3x per da legen een goede optie.

Een Mooncup bestellen

Via onze webshop kun je de Mooncup nu ook in Nederland en België bestellen. De Mooncup kost inclusief verzendkosten € 32,50 en is daarmee net iets duurder dan bijvoorbeeld de Divacup of De Groene Cup.

Het kiezen van de juiste menstruatiecup

Het kiezen van de juiste menstruatiecup is niet altijd makkelijk. In vergelijking met veel andere menstruatiecups is de Moon cup (UK) net iets breder en korter. De steeltje van de cup is ook aanzienlijk langer, maar dit kun je eventueel zelf inkorten.

Vrijblijvend advies

Iedere vrouw en vagina is anders, soms werkt een bepaalde menstruatiecup voor de een dus goed, terwijl het voor de ander juist niet goed werkt. Wij kunnen je ook altijd vrijblijvend adviseren bij het vinden van de juiste menstruatiecup. Stuur ons een email op info@webvrouw.nl wij helpen je graag en hebben inmiddels ruim 15 jaar ervaring met geven van adviezen op het gebied van menstruatie en menstruatiecups.

Types

Maattabel voor de Mooncup

Deze menstruatiecup wordt geleverd in twee maten:

Type A

Voor vrouwen die (nog) niet bevallen zijn van een kind. Of voor vrouwen die alleen een kind hebben gekregen via de kiezersnede.

Type B

Voor vrouwen die WEL bevallen zijn van een kind.