Geplaatst op 2 reacties

Start verkoop De Groene Cup

De Groene Cup, 2 cup + zijden zakjeDeze week is Webvrouw begonnen met de verkoop van De Groene Cup. Daar zijn we best een beetje trots op! Webvrouw is de eerste webshop die De Groen Cup verkoopt. De Groene Cup is de eerste herbruikbare menstruatiecup uit Nederland. De Groene Cup is 100% veilig in gebruik en gemaakt van medische gecertificeerde siliconen uit Duitsland.

Maatvoering van De Groene Cup

De Groene Cup is er in 2 modellen. Model I, met een diameter van 42mm, is voor vrouwen jonger dan 30 en die nog niet eerder zwanger zijn geweest. Model II, met een diameter van 45mm, is geschikt voor vrouwen ouder dan 30, of vrouwen die zwanger zijn geweest. Dit heeft te maken met de sterkte van de bekkenbodemspieren die de menstruatiecup op haar plaats houden. Elke vrouw is anders en de maatvoering van de herbruikbare menstruatiecups is maar een indicatie. Heb je nog nooit eerder een menstruatiecup gebruikt, of heb je problemen het je huidige menstruatiecup, dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een persoonlijk en vrijblijvend advies.

De Groene Cup draagt actief bij aan de Menstruatietransitie

De meeste producten die wij verkopen in onze webshop zijn gekoppeld aan het pad for pad programma van EcoFemme in India. De Groene Cup komt met een eigen donatieprogramma. Het donatieprogramma richt zich in eerste instantie op Nederland en België. Vrouwen en meiden die door omstandigheden zelf geen herbruikbare menstruatiecup kunnen betalen, kunnen er via het programma een krijgen. Per verkochte cup, wordt er ook een gedoneerd. Deze donatie is inbegrepen bij de aanschafprijs. Zo draagt ook De Groene Cup bij aan de #menstruatiestransitie!

Bewaarzakjes van zijde

Bij De Groene Cup ontvang je een fraai bewaarzakje van zijde, zie foto. De zijde zorgt er net als katoen voor dat de menstruatiecup op een schone en droge plek bewaard kan worden zonder dat deze luchtdicht is afgesloten. Zijde ademt. Zijde is een duurzaam materiaal, dat lang meegaat. Inschatten van de werkelijke impact van de productie van textiel blijft lastig. Producten van zijden en andere materialen zijn het meest duurzaam binnen een slow fashion leefstijl.
Binnenkort starten wij ook met de “losse” verkoop van zijden bewaarzakjes in andere mooie kleuren.

Onderhoud en schoonmaken

Voor het reinigen van de menstruatiecup volstaat schoonspoelen met kraanwater. Advies is echter de cup voor het eerste gebruik 5 a 10 minuten uit te koken. Voor het uitkoken kun je ook de handige sterilisators gebruiken, die we ook in onze webshop verkopen. De sterilisators zijn te gebruiken voor de magnetron, maar kunnen ook in de over geplaatst worden. Daar naast kun je voor het reinigen van De Groene cup ook de DivaWash gebruiken.

Reacties zijn gesloten.