Beffen (cunnilingus)

Beffen of minetten is dat je partner je vulva stimuleert met zijn of haar mond en tong. De stimulatie wordt veelal gericht op de clitoris en het gebied daarom heen, omdat dit het snelste leidt tot een orgasme. Ook de schaamlippen en de ingang van de vagina zijn erg gevoelig als zij gestreeld en gelikt worden. Cunnilingus is de Latijnse naam voor minetten.

Beffen tijdens het voorspel

Veel koppels ervaren beffen als een, goed en belangrijk deel van het voorspel. Door het beffen kan de vrouw extra vochtig en opgewonden raken, waardoor de uiteindelijke penetratie prettiger en aangenamer wordt. Als je al erg opgewonden bent geraakt door het likken, zal het ook makkelijker zijn om klaar te komen tijdens het neuken.

Richt je niet direct op de clitoris

Tijdens het voorspel is de clitoris vaak nog te gevoelig voor direct aanraking. Laat je dus tijdens het voorspel eerst likken op het gebied er om heen. Je mag je partner best een beetje sturen! Vergeet niet dat ook je schaamlippen en de rest van je vulva ook heel gevoelig zijn als je opgewonden bent.

Beffen tijdens het naspel

Veel vrouwen en meiden kunnen niet klaarkomen door penetratie alleen. Als je partner bij het neuken al klaargekomen is, kan het als onderdeel van het naspel prettig zijn, als hij je als nog tot een orgasme likt. Je kunt je klit bereikbaar maken door zelf je schaamlippen uit elkaar te trekken en ook nu mag je jouw partner best een beetje sturen.

Ook veilig vrijen tijdens het beffen