U-spot

De u-spot is een minder bekende erogene zone in de vulva. Toch ken je de u-spot wel, het is namelijk je plasgaatje.

Plasgaatje extreem gevoelig

In het plasgaatje komen net als in je clitoris veel zenuwen samen. Daarnaast zwelt het gebied rondom het plasgaatje op bij seksuele opwinding.

Gezien deze bijzondere zone kan opzwellen kan het ook beschouwd worden als onderdeel van de clitoris. Uitgangspunt is dan dat de clitoris beschouwd wordt als een groot orgaan. Een orgaan gericht op genot en een makkelijke penetratie.

Gevoelig voor stimulatie

Als je opgewonden bent kan het stimuleren van het deel van de vulva waar je plasgaatje ligt dus lijden tot prettige sensaties. De u-spot ligt tussen je clitoris en je vagina in. Handig op de momenten dat je clitoris te gevoelig is voor directe aanraking.

Makkelijk te bereiken

In tegenstelling tot de spots die in je vagina liggen is de u-spot gemakkelijk te bereiken. Je kunt er gemakkelijk bij met je vinger tijdens het masturberen.

Ook is deze spot rondom je plasgaatje goed bereikbaar voor de tong van je partner tijdens orale seks. Stuur je partner dus een beetje omlaag als je clitoris te gevoelig wordt. Ook de ingang van de vagina kan overigens erg gevoelig zijn.

Een u-spot orgasme?

Logische vraag is dan bestaat er ook een u-spot orgasme? Elk orgasme is anders. Zoals ik al eerder schreef, het is vaak niet gemakkelijk een goed orgasme te herhalen.

De meeste vrouwen komen klaar door stimulatie van de clitoris. Maar het kan ook op andere manieren. Als je maar opgewonden bent en je laat gaan.

kortom ook de u-spot kan je naar een orgasme leiden tijdens (solo) seks.

Mogelijk maak stimulatie van de u-spot het ook mogelijk om makkelijker te squirten.