Geplaatst op 2 reacties

Essentiële oliën zijn niet essentieel

Essential Oils - ArgitalIn onze webshop verkopen we tegenwoordig diverse oliën. De naamgeving is soms verwarrend, daarom licht ik dat nu wat toe. Bij de naam essentiële olie zien we snel de analogie met bijvoorbeeld essentiële vitaminen. Deze analogie klopt niet. Bij essentiële vitaminen verwijst essentieel naar noodzakelijk, terwijl het bij essentiële oliën gaat om een afleiding van het Engelse woord essence dat hier extract betekent. Een betere vertaling van essential oil is dan misschien ook wel etherische olie.

Etherische olie is een uit plantmateriaal gewonnen mengsel van vluchtige, aromatische moleculen dat kenmerkend is voor de geur van de plant waaruit ze worden gewonnen. Om die reden noemt men ze soms ook wel vluchtige of aromatische olie.

Ook de naam olie kan tot verwarring leiden, want etherische oliën bevatten geen vet. Ze zijn vloeibaar op kamertemperatuur, maar verdampen al snel bij verhitting en ontbranden gemakkelijk.

In tegenstelling tot etherische olie bestaat plantaardige olie grotendeels uit esters van glycerine en vetzuren. Plantaardige olie, ook wel vette olie, wordt verkregen uit zaden of andere plantaardige bronnen. Olie van biologische oorsprong kan zowel van dierlijk als plantaardige bron zijn in tegenstelling tot minerale olie dat uit aardolie verkregen wordt.

Alle oliën en producten die olie bevatten in onze webshop zijn van plantaardige oorsprong.

Terug naar de etherische olie. Essentiële oliën zijn als het ware de geurpatronen die we net als licht vanuit de komos ontvangen. Geproduceerd door planten zijn het de natuurlijk geuren, met talrijke toepassingen die een positieve bijdrage kunnen leveren aan ons welzijn en welbevinden. De vluchtige oliën kunnen worden opgelost in water, vette olie (plantaardige) en bijvoorbeeld groene leem.

In onze webshop verkopen we o.a. tea tree olie en etherische citroenolie. Ook zijn Etherische oliën zijn belangrijke bestandsdelen voor onze andere producten.

De Argital Whitening gezichtsolie bestaat o.a. uit tarwekiemolie, rozenolie en lavendelolie. Ook de Argital Scrub bevat oliën van de damast rozenblaadjes. Argital Anti-wrinkle Oil voedt de huid en laat rimpels verdwijnen bestaat voor een groot deel uit Arganolie en rozenbottelpitolie (ook wilde-rozenolie genoemd). Arganolie is zeldzaam en wordt ook wel vloeibaar Marokkaans goud genoemd. Arganolie is ook een belangrijk bestandsdeel van onze Afrodiserende massageolie van Divinextases.

Alle bio erotische cosmetica van Divinextases bevat natuurlijk diverse essentiële oliën. De Biologische Body to Body Massageolie bevat bijvoorbeeld Zonnebloemolie, Arganolie, mandarijnenschillenextract, tocoferol (Vitamine E), kruidnagelolie, benzylbenzoaat (komt voor in een aantal bloemen o.a. Tuberoos en hyacint), benzylsalicylaat (komt voor in de etherische olie van verscheidene bloemen, vooral uit de orchideeën- en cactusfamilie), eugenol (Eugenol komt in veel soorten planten voor. Het biologische glijmiddel bevat zonnebloemolie, bijenwas, daarnaast wordt benzylalcohol. Benzylalcohol is een natuurlijk bestanddeel van verschillende etherische oliën, waaronder ylang-ylang-olie, hyacint en absolues van jasmijn.

Dan is er Zoete Sinaasappel of Citrus sinensis etherische olie, die vermindert stress en vermoeidheid en je vindt deze olie bijvoorbeeld in de Florange anti-cellulite afslankcrème. Het groene klei master bevat pure en zuivere borgaolie. Borga-olie wordt gewonnen zaden van de bernagie (Borago officinalis), ook vaak komkommerkruid genoemd.

De pure plantaardige oliën van zoete amandelen, tarwekiemen, olijf, Avocado, Zonnebloem en Bernagie zijn rijk aan natuurlijke vitamine E en F, en onverzadigde vetzuren, zoals Gamma-lynoleic, die de huid voeden en beschermen tegen de agressie van vrije radicalen die rimpels veroorzaken vind je in de Biologische antirimpelcrème van Argital. De biologische antirimpelcrème van Argital bevat ook pure essentiële oliën van Ylang-Ylang en Neroli, deze stimuleren de huid en ontwikkelen een zeer aangenaam, welriekende geur.

Tot slot nog de 100% zuiver Jojoba olie van Argital uit Italië. Hoewel jojobaolie door de chemische structuur een was genoemd zou moeten worden, spreekt men van olie omdat jojobaolie bij kamertemperatuur vloeibaar is. Jojobaolie is geel, blijft lang goed, wordt niet snel rans en is vrijwel geurloos.

Reacties zijn gesloten.