Geplaatst op

Wat is Jade nou eigenlijk?

3 x Groene Xiuyan Jade Yoni EiZoals jullie weten verkopen we sinds eind 2016 ook Yoni eggs in onze webshop, lees vooral ook nog een keertje Yoni eggs, omdat je het verdient en Oefeningen met yoni-eieren. We hebben eitjes van verschillende mineralen. Jade is een van die materialen en daarover is veel te doen. In de eerste plaats is niet altijd duidelijk wat Jade genoemd mag worden en wat niet. Jade is meestal groen, maar andere kleurvariaties bestaan ook. De Jade eggs die wij verkopen zijn groen. Kijkend naar de groene Jade dan komen we de volgende soorten tegen; Jadeite (jadeiet), Nephrite (nefriet), Xiuyan Jade (serpentiniet). De verschillen tussen deze drie soorten Jade liggen in de minerale samenstelling en plaats van herkomst.

Onze jade eggs

Het Jade Egg is gemaakt van nefriet en de 3 x Groene Xiuyan Jade Yoni Egg zijn dus van serpentine. Wat is echt zul je nu misschien vragen? Het zijn allemaal soorten Jade en de producten die wij verkopen zijn allemaal gecertificeerd. Het ene soort is dus niet echter dan het andere, wel zijn er verschillen. Welke materiaal je kiest voor je Yoni Eggs hangt eigenlijk vooral af van je persoonlijk voorkeur, en misschien van je budget Jadeite en Nephrite zijn meestal wat duurder en meer kleurvast. Welk mineraal vind jij het mooist? Welke eigenschappen zijn voor jou belangrijk? Dat zijn vragen die je kunt beantwoorden om een goede keuze te maken. Wij helpen je daarbij overigens graag dus stuur ons gerust een e-mail met al je vragen.

Geen duidelijk verschil Jadeite en Nephrite

Tot 1863 werd helemaal nog geen onderscheid gemaakt tussen Jadeite en Nephrite. Na die tijd werden pas verschillen in minerale samenstelling ontdekt en erkend. Tegenwoordig wordt aan het Jade van jadediet soms meer waarde toegekend omdat het zeldzamer is dan nefriet. De meest voorkomende kleur voor deze beide vormen van Jade is lichtgroen. Smaragdgroene Jade, bekend als Imperial Jade, is de meest waardevolle vorm van Jade.

Xiuyan Jade

Xiuyan Jade, dat ook groen is bestaat dus uit serpentiniet, of beter gezegd bestaan merendeels uit de drie serpentijnmineralen (antigoriet, lizardiet en chrysotiel). De chemische verschillen tussen antigoriet, lizardiet en chrysotiel zijn klein, en bij benadering is de formule van gelijk aan serpentijn. Xiuyan Jade is lichter dan Jadeite en Nephrite en kan makkelijker van kleur veranderen. De Yoni eitjes van Xiuyan Jade hebben soms spikkels en melkachtig groene tinten. De helende eigenschappen van Xiuyan die van oudsher worden erkend zijn de nierfunctie, hormoonbalans en het verminderen van spanningen. Onze Xiuyan eieren zijn ook gecertificeerd.

 blok gepolijst serpentiniet