Oefeningen met yoni-eieren

Je kunt verschillende oefeningen doen met je yoni-eieren. Zeker in het begin raden we aan zeker 10 tot 15 minuten actief en bewust met je eitje bezig te zijn. Later kun je eventueel ook minder actief trainen, je kunt het ei dan bijvoorbeeld ook een hele nacht inhouden terwijl je slaapt. Je kunt de oefeningen ook prima combineren met een zelfonderzoek of een gelegenheid om te masturberen.

Ontwikkel je seksualiteit

Met Yoni-eieren ontwikkel je jouw vrouwelijke seksualiteit en kracht, dat geeft zelfvertrouwen. Je leert je lichaam en yoni (vagina) beter kennen wat je ook op spiritueel vlak zal laten groeien.

Train de bekkenbodemspieren

Als je aan de slag gaat met de oefeningen met de yoni-eieren train je ook meteen je bekkenbodemspieren, met alle voordelen van dien. Vrouwen die meer controle hebben over hun bekkenbodemspieren kunnen meer genieten van seks en kunnen gemakkelijker en meer intens klaarkomen.

Laat het ei van zelf naar binnen gaan

Het is niet de bedoeling dat je het eitje naar binnen duwt, je kunt je vagina het werkt laten doen. Als je voldoende ontspannen en (seksueel) opgewonden bent zal de vagina het eitje zelf “opnemen”. Het inbrengen hoef je niet seksueel te beschouwen (maar dat mag wel), het kan prima opgevat worden als spirituele of meditatieoefening. Je kunt het eitje met de grote bolle kant tegen de ingang van de vagina tussen je schaamlippen houden en je zult merken dat het dan vanzelf naar binnen glipt. Het inbrengen vraagt dus ook wat tijd, dit moet vooral plezierig en ontspannen zijn.

Ontspan en zorg dat je voldoende opgewonden raakt

Ga rustig liggen en streel jezelf zachtjes over je hele lichaam en leg steeds meer nadruk op je intieme zones zoals je borsten, dijen, schaamlippen en clitoris. Probeer ondertussen bewust te ademen. Veel vrouwen strelen zichzelf met het energie-ei, dat dan meteen op lichaamstemperatuur komt. Opwarmen van het ei met warm water kan ook, maar let op sommige kristallen kunnen slecht tegen grote temperatuurverschillen. Pas als je voldoende opgewonden en ontspannen bent laat je het ei naar binnen glijden.

Wel opgewonden, maar niet vochtig genoeg?

Glijdt het ei nog niet vanzelf naar binnen? Dan ben je nog niet voldoende opgewonden. Ga verder met jezelf strelen en masseren en wanneer je merkt dat je vagina vochtig genoeg is kan je het nogmaals proberen. Misschien lukt het nog steeds niet, ook al ben je al opgewonden genoeg, probeer dan een biologisch glijmiddel of een beetje speeksel. Sommige vrouwen worden ook als ze erg opgewonden zijn niet heel vochtig. Ook tijdens de overgang worden vrouwen soms minder vochtig tijdens seksuele opwinding.

Kantel je bekken

Eenmaal ingebracht kun je gaan oefenen. Laat je eitje omhoog en omlaag bewegen door liggende je bekken omhoog en omlaag te kantelen. Of houd het touwtje vast en gebruik je bekkenbodemspieren om het eitje verder naar binnen te bewegen, daarna ontspan je en duw je het eitje weer omlaag. Pas bij deze oefening je ademhaling aan uitademen is het eitje naar binnen trekken, en inademen is naar buiten duwen of ontspannen en loslaten. Zo ontstaat van zelf een ritme, dat je een tijdje kunt herhalen.

Staande oefeningen

Later kun je ook staand oefenen, sta met je benen op heupwijdte uit elkaar. Hoe verder je benen uit elkaar hoe zwaarder het ei naar beneden drukt en hoe harder je spieren moeten werken. Beweeg je heupen naar voren en naar achteren en blijf ondertussen diep doorademen.
Ben je echt gevorderd dan kun je ook gewoon loop, licht huishoudelijk werk of boodschappen doen met het ei. Of doe enkele squats.

Gebruik een touwtje

Nadien kun je het eitje dus met behulp van het touwtje weer uit je lichaam halen. We raden je aan het touwtje te blijven gebruiken tot dat je zelf instaat bent het eitje met je bekkenbodemspieren naar buiten te duwen. Je moet het ei op een rustige manier zonder hard te hoeven persen naar buiten brengen.

Reinig het ei na gebruik met warm water en zeep. De meeste eieren kunnen barsten van kokend water! Je kunt het ei ook 24 uur in een glas gekookt water met een lepel azijn leggen om het dieper te reinigen. Voor het reinigen van het gaatje kun je een tandenraggertje gebruiken. Vervang na gebruik ook het touwtje.

Laat je eitjes niet verstoffen

Yoni eggs zijn prachtig om te bekijken, maar je kunt het toch het beste echt gebruiken seksuele heling, vitaliteit en welzijn. Om direct aan de slag te gaan is er ook een Engelstalige online cursus beschikbaar. In deze cursus neemt tantralerares Sofia Sundari je mee op een 5-weekse (online) ontdekkingstocht. Tijdens deze reis leer je alles over jouw vrouwelijke seksualiteit en hoe je die kunt gebruiken door aan de slag te gaan met yoni yoga en yoni eieren.

Workshops en yoga

Toch nog onzeker hoe te beginnen er bestaan ook workshops, al dan niet in de vorm van yoga.

Niet gebruiken tijdens menstruatie of zwangerschap

Gebruik je ei niet tijdens de menstruatie of zwangerschap.

Verder lezen

Lees ook: Yoni eggs, omdat je het verdient