Hurken is goed voor jou!

Door te hurken, dagelijks een aantal squats (hurkzits) te doen, train je niet alleen je bekkenbodemspieren, maar ook je heupen en knieën.

Hurkzits om de bekkenbodemspieren te trainen

Om tonus (spankracht) in de bekkenbodemspieren te krijgen doe je minimaal driemaal per dag een paar squats. In de hurkzit (met holle, niet ronde rug) kun je de bekkenbodemspieren spannen en loslaten.

Je kunt je bekkenbodemspieren natuurlijk ook trainen met een bekkenbodem trainer of onze yoni-eggs.

Ook hurkend poepen is gezond

Vroeger gingen we, en op veel andere plaatsen in de wereld nog steeds, gehurkt naar de wc als we moesten poepen of plassen. Het squatten is een goede positie voor de dikke darm, het geeft namelijk meer ruimte om alle inhoud vrij te laten. Hurken in plaats van zitten vermindert het persen, wat beter is voor je gezondheid. Hierdoor geef je meer giftige stoffen in een keer vrij en verminder je de druk op beide uiteindes van de dikke darm. Vrouwen die gehurkt poepen en plassen schijnen ook minder last van menstruatiekrampen te hebben, ook hebben ze minder vaak een moeizame of gecompliceerde bevalling. Om te plassen hoef je overigens helemaal niet te hurken, want ook vrouwen kunnen staand plassen.