Staand plassen voor vrouwen

Whizaway

De WhizawayMet de Whizaway kan iedere vrouw staand plassen. De Whizaway is gemaakt van antibacterieel en vochtafstotend materiaal. De Whizaway is gemakkelijk mee te nemen. Je kunt de Whizaway ook bestellen in een mooie cadeau-editie. De cadeau-editie bestaat uit de Whizaway, een verlengstuk en een leuk bewaarzakje. Leuk om te geven en nog leuker om te krijgen. Bestel de Whizaway meteen in onze webshop. Lees ook Op stap met de Whizaway.

De Whizaway cadeau-editie

WoPeeH-pocket

Naast de Whizaway verkopen wij ook nog de WoPeeH-pocket. WoPeeH-pocket is de nieuwste herbruikbare plastuit voor de praktische moderne vrouw! WoPeeH-pocket is speciaal ontworpen om makkelijk mee te nemen als je onderweg bent, dus klein en afsluitbaar. Gemaakt van een stevige kunststof is hij betrouwbaar in gebruik en eenvoudig schoon te spoelen.

Staand plassen zonder hulpmiddelen

Niet alleen mannen kunnen staand plassen, vrouwen kunnen dat ook.

Door het aanleren van de juiste techniek, kunnen vrouwen ook staand plassen.

Door op de juiste manier, je vingers in een V-vorm boven je plasgaatje te drukken, spreid hiervoor je schaamlippen, kan de urinestraal gericht worden.

Staand plassen is natuurlijke reuze handig, maar misschien vooral leuk.

Het zal je waarschijnlijk niet in één keer lukken, dus om ‘ongelukjes’ te voorkomen is het handig om eerst te oefenen. Oefen bijvoorbeeld onder de douche.

‘Verse’ urine is steriel en dus niet vies of ongezond.

Eerder verwezen we hier naar de Engelstalige pagina “Woman’s Guide on How to Pee Standing”. Helaas is deze pagina op dit moment van het web verdwenen. Hopelijk vormen deze pagina’s binnenkort een even uitgebreide informatie bron.

Wanneer je meer controle over jouw bekkenbodemspieren hebt is het gemakkelijker de kracht van jouw urinestraal te bepalen. Training van de bekkenbodemspieren helpt dus om beter staand te kunnen plassen.

Tips om de urinestraal te richten

Geen enkele vrouw kan zonder oefenen staand plassen, maar met voldoende oefening kan elke vrouw het.

Je kunt beginnen om in of onder de douche te oefenen. Spreid je benen iets voor je begint met plassen. Met je vingers spreid je jouw schaamlippen iets.

De urinestraal zal bijna recht oplaag lopen. Nu kun je beginnen met het (ophoog) richten van de straal. Houd je vingers in een V-vorm en oefen net boven jouw plasgaatje een gelijkmatige druk uit. Op deze manier kun je de straal omhoog richten. Sturen van de straal doe je door links of rechts iets harder te drukken.

De richting van de urinebuis is niet voor elke vrouw van nature loodrecht omlaag. Sommige vrouwen zullen zelf automatisch al naar voor en plassen. Ook afwijkingen naar links of rechts zijn niet vreemd. In dat geval kun je corrigeren door aan één kant wat harder te drukken.

In het plaatje bij deze tekst, staan met blauwe stippen, de juiste posities van je vingers aangegeven voor het richten van de urinestraal. Houd je vingers niet te laag, want dan kan de straal wel eens allerlei niet gewenste richtingen op gaan.

Sproeien

Als de urine alle kanten uit sproeit behalve de gewenste controleer dan het volgende; heb je vingers wel op de juiste plaats? Houd ze iets hoger. Druk niet te hard. Probeer ook de snelheid van de straal onder controle te krijgen door meer of minder druk op je blaas uit te oefenen. Het kan ook zijn dat je tegen je schaamlippen aan plast.

Nadruppelen

Indien je alles op de juiste manier zou doen, blijven er na het plassen geen druppels achter. Gebeurd dat toch, dan kun je ze afschudden of indien voorhanden met een zakdoekje of wc-papiertje wegvegen.

Het laatste beetje…

Als je begint met plassen zal de druk groot zijn en de urine met een harde straal naar buiten komen. Naar mate je meer geplast hebt neemt de druk af. De zwakke straal is moeilijk of niet te richten. De laatste urine loopt dan alsnog langs je benen of over je broek naar beneden.

Dit kun je op lossen door de “krachtige start, abrupte stop” methode bij het plassen te gebruiken: Oefen extra druk op je blaas uit voor je begint met plassen. De plas komt dan met een krachtige straal naar buiten.
Op het moment dat je voelt dat de straal gaat af nemen voer je de druk wat verder op. Als je blaas voor 95% geleegd is, stop je abrupt met plassen.

Als je een tijdje oefent met deze methode, zul je precies weten hoeveel druk je moet uitoefenen en wanneer je moet stoppen.

Training van jouw bekkenbodemspieren helpt je met het krijgen van meer controle over je blaas.

Kleding

Als je voldoende geoefend hebt, wil je natuurlijk niet meer anders. De eerst weken dat je ook buitenshuis staand plast, kun je voor de zekerheid het beste rokje of jurk dragen. Thuis gaat het misschien allemaal perfect. De eerste keren op een ander toilet of andere plaats zullen best spannend zijn. Het is jammer als je dan toch over jouw eigen broek heen plast.

Overigens is een paar druppeltjes urine, of spettertjes, op je kleding helemaal niet zo erg. Als je jouw kleding voldoende vaak wast, gaat het ook echt niet direct stinken.

Reacties zijn gesloten.