Erogene zones van de vrouw

Belangrijke erotische zones van de vrouw bevinden zich in delen van de vulva en in het bijzonder natuurlijk de clitoris. Daarnaast zijn ook de borsten en tepels zeer gevoelig.

Erogene zones in de Vulva

Aan de bovenkant van vulva ligt het uitwendige deel van de clitoris. Een uniek seksorgaan dat penetratie prettig maakt. Bovendien is stimulatie van de clitoris voor de meeste vrouwen de gemakkelijkste manier om te kunnen klaarkomen.

U-spot

Rondom ons plasgaatje, ligt mogelijk ook een erogene zone. Dit erogeen gebied heeft de vorm van de letter U en wordt daarom ook wel u-spot genoemd.

Ook de vagina is een erogene zone

Om de vagina te bekijken als erogene zone kunnen we haar het beste in verschillende delen bekijken. De vaginaopening en het eerst deel van de vagina zijn bijzonder gevoelig. Soms beschreven van de v-spot. Dit komt omdat in dit stuk van de vagina veel zenuwuiteinden liggen.

In dit deel van de vagina ligt ook de g-spot. Door deze gevoeligheid van het voorste deel van de vagina voelt penetratie ook zo fijn.

De achterste deel van de vagina is minder gevoelig

Het achterste gedeelte van de vagina is op zichzelf niet bijzonder gevoelig. Toch liggen hier nog meerdere erogene zones.

De wand tussen de vagina en de anus

Ook in de relatief dun wand tussen de vagina en anus liggen veel zenuwuiteinden. Sommige vrouwen kunnen ook een orgasme krijgen door stimulatie van deze wand. Bijvoorbeeld tijdens anale seks.

De PS-Spot

De wand tussen de vagina en anus is ook aan de vaginale kant zeer gevoelig. De hotspot aan de vaginale kant wordt ook wel de PS-spot genoemd. De PS-spot ligt in de vagina recht tegenover de g-spot. PS staat voor perineal sponge-spot.

Via het perineum

Aan de buitenzijde wordt de perineal sponge-spot bedekt door de huid van het perineum. Het perineum ligt tussen de vagina en de anus. En bevat naast het perineal sponge diverse zwellichamen. Door zachtjes op het perineum te drukken kun de ps-spot stimuleren.

Verder is het perineum gevoelig voor strelingen met hand en tong.

Erogene zones rondom het portio

Het zichtbare deel van de baarmoederhals (cervix) dat in de vagina ligt noemen we ook wel het portio.

Aan de buikzijde van de vagina, ligt naast het portio aan beide zijden, een gevoelig plekje. Dit plekje wordt ook wel de a-spot genoemd. Feitelijk zijn het dus 2 spots. A staat voor Anterior fornix erogenous.

Mogelijk ligt aan de rugzijde van de portio nog een ander gevoelig plekje. Dit plekje noemen we ook wel de o-spot. Moeilijk te bereiken. Druk op de cervix stimuleert ook de o-spot.

C-spot

De cervix zelf wordt ook wel beschreven als de c-spot. Stimulatie van de cervix zou je een bijzonder orgasme geven. Het cervicaal orgasme. Ook bekend uit de tantra. De positie en gevoeligheid van de cervix verandert gedurende je menstruatiecyclus.