Geplaatst op

Beginnen met Tantrische seks

De tantra is geschikt voor iedereen, we geven je vast wat tips om zelf of samen aan de slag te gaan.

Creëer de juist sfeer

Zorg voor een “opgeruimde” slaapkamer en een bed met zachte lakens en wat extra kussens. Met bloemen en oliën kun je de kamer versieren en een lekker geur creëren. Natuurlijk oliën zoal jasmijn, ylang-ylang, of roos zijn zeer geschikt, gebruik een geurbrander of aromalamp. Tot slot kun je nog je favoriet muziek zachtjes laten spelen.

Breng je adem tot rust

Kies een gemakkelijke houding, sluit je ogen en richt je aandacht op je adem. Voel hoe je inademt door je neus. Volg je adem door je lichaam en voel daarna hoe je de warme lucht weer uitademt door je neus. Je zult merken dat je aandacht soms afdwaalt, dat geeft niets. Zodra je merkt dat je bent afgedwaald begin je opnieuw door je aandacht weer naar je ademhaling te brengen. Je kunt dit om te beginnen eens zo’n tien minuten doen. Deze oefening past overigens ook prima binnen de mindfulness.

Doe je deze oefening samen met je partner dan kunnen jullie kiezen voor de Yab yum. Hierbij zitten de partners bij elkaar in lotushouding. De lotushouding is de Oosterse variant van de kleermakerszit. Hindoes en boeddhisten mediteren veelal in deze houding. Het verschil met de kleermakerszit is dat de voeten op de knieën rusten. De man gaat in lotushouding zitten en de vrouw gaat op zijn schoot zitten, beiden partners concentreren zich in eerst instantie op hun eigen ademhaling. Uiteindelijk komt de ademhaling van de partners vanzelf in cadans. Partner ondergaan deze oefening naakt. De oefening kan ook seksuele opwinding geven, vinden jullie dat ongewenst dan kun je proberen deze weg te ademen. Andersom kan ook. Met een beetje oefening kan de man de vrouw in lotushouding van achteren penetreren.

Vrij met je ogen open

Geen regel, maar iets om aan te denken, het is moeilijker dan je denkt. Elkaar zien en aankijken, geeft een diepe verbondenheid.

Neem de tijd

Als vrouw zul je het weten, sla het voorspel niet over. Een langzame en ontspannen opbouw zorgt voor meer opwinding bij de vrouw en zorgt dat de man het langer kan “volhouden”. Niet alleen bij tantrische seks. Meer aandacht voor elkaar zorgt dat jullie meer energie opbouwen, gebruik de tijd en concentreer je op elkaar. Net als bij een gewone meditatie kan het gebeuren dat je gedachten afdwalen, dat is niet erg breng je aandacht weer terug naar je partner en begin opnieuw.

Yoni eggs voeden de trantrische energie

Yoni eggs passen binnen de tantrische en taoistische tradities! Van oudsher worden yoni eggs of energie eieren gebruikt voor het opwekken van de vrouwelijke seksuele energie. Het jade ei werd bijvoorbeeld al duizenden jaren geleden gebruikt door mystieke courtisanes in de koninklijke paleizen van China. Al in die tijd werd de kracht en de kostbaarheid van de seksuele energie erkend en gecultiveerd.

Succes en geniet!