Wil jij ons helpen? Vragen over de Softcup

Update: 10 februari 2018

Easecup nu te koop!

Vanaf heden is in onze webshop ook de Easecup te koop. De Easecup is een beter en goedkoper alternatief voor de (instead) softcup.

De Easecup direct bestellen

Herintroductie van de softcup in Nederland en België

Afbeelding van Softcup voor het inbrengenDank je wel! Momenteel zijn wij bezig met de herintroductie van de softcup in Nederland en België. Deze introductie stelt ons voor een paar vragen. Heb jij in het verleden weleens Softcup gebruikt tijdens je menstruatie of zou je dat juist nu weleens willen proberen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De vragen die we momenteel proberen te beantwoorden zijn:

 1. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk vrouwen de Softcup een keer kunnen proberen
 2. Wanneer en waarom gebruik je een Softcup i.p.v. een herbruikbare menstruatiecup? Of juist ter vervanging van tampons of maandverband?

Wil of kun je deze vragen niet beantwoorden dan kun je toch helpen door dit bericht te delen. Onder de vrouwen (en mannen) die dit bericht delen verloten we een pakket bestaande uit: Softcup 8stuks, Softcup herbruikbaar 2 stuks en 3 wasbare pantyliners (inlegkruisjes) van EcoFemme.

Wat is de Softcup?

De bovenstaande oproep hebben we ook op Facebook geplaatst. Allereerst voor wie het nog niet weet, Softcup is een flexibel cupje dat je inwendig draagt tijdens je menstruatie. Het sluit zich om de baarmoedermond. In plaats van absorberen, vangt het de menstruatievloeiing op. Softcup geeft zorgeloos gemak tijdens sporten, slapen, vakantie, saunabezoek en natuurlijk ook tijdens een avondje bankhangen.

Zorgeloos en hygiënisch vrijen tijdens je menstruatie

Met Softcup kunnen jij en je partner gewoon genieten van het vrijen tijdens de menstruatie, zonder dat jullie daarvan iets merken. Wel opletten, want de Softcup biedt geen bescherming tegen soa en / of zwangerschap!!

Tot 12 uur lang lekvrije bescherming tijdens je menstruatie

De Softcup hoeft pas na 12 uur vervangen te worden, eerder mag natuurlijk ook. Veel minder vaak dan tampons of maandverband! Zeker tijdens je zware dagen. Naast een het extra comfort voor jezelf, belast de softcup het milieu dus ook iets minder.

Herbruikbare softcup beter voor het milieu

Wie duurzaamheid en het milieu belangrijk vind kan nu ook kiezen voor de herbruikbare variant. De herbruikbare Softcup kun je één menstruatie lang gebruiken, je begint dus met een nieuwe herbruikbare softcup op de eerste dag van je menstruatie en de laatste dag gooi je de herbruikbare softcup weg. Tussendoor, minimaal om de 12 uur, verwijder je de herbruikbare Softcup en leeg je deze in het toilet. Na het legen van de Softcup spoel je het schoon, plassen mag ook trouwens, en breng je het opnieuw in.

Bekijk ook deze video voor het inbrengen van een softcup.

Wil jij de Softcup een keer proberen?

Na deze uitleg dus nog de vragen, waar we graag een antwoord op zouden hebben. De eerste vraag is hoe kunnen we jou motiveren de Softcup eens te proberen? Momenteel bieden we de softcup ook aan in een verpakking van twee stuks. Mede ook door de verzendkosten is deze variant niet echt heel goedkoop. Te duur om het eens te proberen? Denk natuurlijk ook eens aan alle mogelijke voordelen. Eenmaal geprobeerd, kun je een grotere verpakking aanschaffen. Op verzoek verkopen we nu verpakkingen van 48 stuks en betaal je nog maar 1 euro per stuk.

En zou je aan twee stuks dan genoeg hebben om dit product te testen?
Kortom voor welke prijs en welke hoeveelheid zou jij de Softcup weleens willen proberen?

Wanneer en waarom gebruik je een Softcup

En dan nog onze tweede vraag; Wanneer en waarom gebruik je een Softcup? Want juist voor incidenteel gebruik is de verpakking met twee stuks misschien wel heel geschikt. En als er wat leuks tegenover staat, dan maakt de prijs misschien ook wat minder uit? Wij zijn benieuwd wanneer jij de Softcup gebruik, of zou willen gebruiken ter vervanging van je gebruikelijke menstruatieproducten. Welke producten gebruik je normaal en waarom kies je op sommige dagen voor de Softcup?

Saunabezoek tijdens menstruatie

Voor een saunabezoek zou je ook je Divacup kunnen gebruiken? Of werkt dat toch niet? Bijvoorbeeld omdat het niet onzichtbaar / comfortabel genoeg voelt? Of is kunnen vrijen juist belangrijk? Met alle voordelen van dien.

Andere activiteiten of sport? We horen het graag van je.

Softcup als volwaardig alternatief voor maandverband of tampons

Ben je al fan? Dan mag je natuurlijk ook reageren. We zijn ons reeds bewust van de groeiende groep vrouwen, die de Softcup altijd gebruikt gebruikt tijdens de menstruatie. En speciaal voor deze groep verkopen we natuurlijk al de 48 stuks verpakking.

32 gedachten over “Wil jij ons helpen? Vragen over de Softcup”

 1. Eva schreef:

  Ik gebruik ze al en ben dan ook blij te lezen dat er een herintroductie komt. Ik gebruik ze voornamelijk om te kunnen vrijen tijdens de menstruatie

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Eva, bedankt voor je reactie. Goed om te lezen dat je de extra vrijheid reeds hebt ervaren! Zoals hun slogan ook luidt: SoftCup loves making love! Welke verpakking kocht je in het verleden? En naar welke verpakking (of hoeveelheid) gaat jouw voorkeur uit! Zou je de herbruikbare variant ook willen overwegen? Waarom, juist wel of niet? Bedankt!!

 2. Chantal schreef:

  Ik ben echt fan van de softcup. Ben nu zwanger, maar daarvoor gebruikte ik hem regelmatig. Ik hou ervan om naar de sauna te gaan, daar is hij zeker geschikt voor. Geen excuus meer om niet naar de sauna te gaan in je periode. Je hoeft je ook niet druk te maken over de touwtjes van een tampon als je in de sauna bent. Daarnaast is het zoals eva al aangeeft ideaal bij het vrijen. En doordat je de softcup langer kan inhouden dan tampons ook uitstekend geschikt als je naar evenementen gaat. Geen gedoe meer op vieze toiletten voor het verwisselen van de tampon. Softcup is echt een topproduct…even wennen in begin maar ik kan niet meer zonder.
  Gr. Chantal

  Antwoord op de vragen.
  – Goed kijken naar doelgroep, waarom willen vrouwen softcup gebruiken. Ik met name voor de sauna. Wellicht actie/voorlichting in damenwerking met sauna. Ik zie nog regelmatig tampont touwtjes in de sauna.
  Ik kon de softcup alleen kopen bij een bepaalde drogist. Imdat de softcup ook gepromoot wordt voor tijdens het vrijen is het wellicht handig om ook deze ook te verkopen in de lingerie zaken etc.
  – Ik gebruik het aanvullend op tampons en maandverband. Dus niet continu softcup. Verpakking van 5 stuks zou voor mij voldoende zijn.
  – een herbruikbare variant zou voor mij geen optie zijn..persoonlijk vind ik dit geen prettig idee.

  Indien jullie nog meer vragen hebben ben ik bereikbaar op het oogegeven e-mail adres.

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Chantal, bedankt voor je uitgebreide en vooral nuttige reactie. In de eerste plaats gefeliciteerd met je zwangerschap natuurlijk!! Je hebt een hoop goede ideeën, ook qua verkooppunten! Hier gaan we zeker verder mee aan de slag. Verkopen bij sauna’s spreekt mij erg aan. (Risico is misschien wel dat vrouwen zich dan niet te kans geven om te wennen aan het product). We zijn nu volop in gesprek met drogisterijen, uiteraard lijken de verzendkosten zonde, maar de winkelverkoop zal de prijs ook duurder maken. We hebben ondertussen, op veler verzoek al een 48 stuks verpakkingen in de webshop, verzendkosten zijn dan al redelijk te verwaarlozen. Bij 5 stuks zouden de verzendkosten inderdaad weer relatief hoog zijn. We werken ook aan “probeer ook eens” verpakkingen. Als we nog meer vragen hebben, dan nemen we zeker contact met je op!

 3. Tamara schreef:

  Ik heb ze nog nooit geprobeerd maar wil best een gratis proefverpakking krijgen. Ik ben sinds februari al ongesteld en kom er niet vanaf..tampons gaan op een gegeven moment pijn doen.. en maandverband vind ik vies. Misschien is dit dus de ideale uitkomst

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi, we werken momenteel aan een tijdelijk proefverpakking van 2 stuks, die ongeveer 3 a 4 euro zal gaan gaan kosten (inclusief verzendkosten). Hopelijk vanaf begin september. Overigens snap ik uw opmerking van “sinds februari” niet helemaal??

   1. Tamara schreef:

    Daar bedoel ik mee dat ik maandverband niet fijn en fris vind en tampons na het lange elke dag dragen pijn gaat doen. Dus dat ik wat anders moet zoeken

    1. Webvrouw schreef:

     Stuur ons anders even een e-mail op softcup@webvrouw.nl

 4. Marleen schreef:

  Ik ben in juni bevallen van mijn dochtertje. Na 8 weken kwam de eerste menstruatie. In september moet ik een doof-blinde client tijdens zijn vakantieweek. Hij wil dan graag naar de sauna. Mijn menstruatie is nog erg onregelmatig. Geen idee wanneer ik de volgende kan verwachten maar de kans is groot dat dat net in deze week is. De softcup is ideaal omdat het net als een condoom een plat discreet pakje is dat je altijd bij je kan hebben. Je kan hem daardoor altijd bij je hebben. Met de softcup kan je gewoon zwemmen en naar de sauna.
  In tegenstelling tot gewone tampons en maandverband.
  De Meluna en femmecup oa zijn meer een soort bekertjes. Je kunt ze niet zo discreet bij je dragen. De softcup is ook prettig omdat je hem niet hoeft leeg te gooien en om te spoelen. Je gooit het gewoon weg. Dit is vooral makkelijk als je buitenshuis bent. Niet bij ieder toilet heb je een wastafel in de zelfde ruimte…

 5. Marleen schreef:

  Nog ter aanvulling, te snel op verzenden gedrukt.

  Vroeger zou ik niet zo geïnteresseerd zijn geweest. Voldeed denk ik niet aan de doelgroep. Ik gebruikte ook geen tampons. Slappe spieren, ding bleef nooi zitten, lekte er langs, een en al geklieder met nog gevaar door chloor en pesticide die gebruikt zijn in het product.
  Sinds ik met plezier naar sauna’s ga, maar zeker ook nadat ik kinderen heb gekregen is mijn behoefte verandert. Nu is softcup ideaal voor mij. Geen giftige materialen en omdat hij zacht is en veerkrachtig is, blijft hij veel beter zitten dan een tampon.
  Ik zie daar dan ook meteen een plek om hem aan de man te brengen, vrouwen ervoor te interesseren: stop een probeerverpakking in de babybox van wijngek ouders en in de box van ouders van nu. Dan heb je een grote groep vrouwen in de juiste leeftijd te pakken die binnenkort weer gaan menstrueren en wat meer bewust zijn van gevaren van giftige materialen.
  Ook folders bij verloskundigepraktijken en ziekenhuizen. Ze hier ook te koop aanbieden. Nu kan ik ze alleen via internet en dat nog maar op weinig plekken, kopen. Een fysieke winkel is erg prettig, dus drogisterijen zoals Etos, da, kruidvat, enz.

  1. Webvrouw schreef:

   Bedankt voor je uitgebreide en enthousiaste reactie. Je tips zijn ook zeer bruikbaar, daar gaan we de komende tijd mee aan de slag.

 6. Anita schreef:

  Heel ideaal voor sex tijdens ongesteld zijn. Geen rommel en geen viezigheid. Erg tevreden.
  Minpuntje was de lastige verkrijgbaarheid. In Rotterdam wist ik maar 1 DA drogisterij waar deze verkrijgbaar was. Gezien DA nagenoeg failliet is, ook dit verkoopadres kwijt. Wat mij betreft mag dit laagdrempelig bij de grote drogisterij-keten (Kruidvat en Etos)

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Anita,

   Bedankt voor je reactie. We zijn nog in gesprek met diverse winkel(ketens).
   Softcups zijn ondertussen al te koop in Tilburg bij Drogisterij De Gier.
   Afweging is natuurlijk ook de extra winkelkosten t.o.v. de verzendkosten bij online verkoop.
   Aankopen bij bol.com is een andere optie die wij nu bieden.
   We houden je op de hoogte!

 7. Linda schreef:

  Ik gebruik al enkele jaren Softcups en wil niks anders meer. Ik ben er zeer tevreden over, om de 12 uur legen is zo handig, je hebt er de hele dag geen omkijken naar. Tot nu kon ik ze via de apotheek in het dorp bestellen en was de prijs redelijk, ongeveer 8 euro voor 6 stuks. (Dit was een ideale hoeveelheid voor mij.) Deze mogelijk is helaas vervallen, hoorde ik er gisteren.
  Reclame maken met staaltjes werkt. Ik werk bij een afslankcentrum en daar zou ook wel eens een hele afzetmarkt kunnen liggen. Zeker als je het nationaal aanpakt.

 8. Emmy schreef:

  Ik heb in het verleden softcup gebruikt en was er erg tevreden over. Heel hygienisch en veel vrijheid qua beweging en verschoningsfrequentie! Omdat ik de nuvaring ging gebruiken als anticonceptiemiddel ben ik gestopt, dat ging niet echt praktisch samen op de overlappende dagen. Sinds ik om gezondheidsredenen gestopt ben met de nuvaring, ben ik op zoek naar de softcup maar kon die niet meer vinden bij de drogisten. Ben dus erg blij dat jullie met de herintroductie bezig zijn! Ik zou graag eens de reusable versie gaan proberen, omdat mijn menstruatie meestal een volle week duurt is dat voordeliger dan de reguliere. Goede tip trouwens ook van die apotheek, zal bij de mijne ook eens informeren!

 9. petra schreef:

  Is er al meer bekend over de herintroductie…? ik haalde altijd bij de da drogist maar ze zijn niet meer leverbaar. Baal hiervan. Als iets goed bevalt word het weer uit de handel gehaald. Ik gebruik geen tampons omdat ik daarvoor niet heftig genoeg ongesteld ben. Vind ze fijn tijdens het sporten en dat ze onzichtbaar zijn. Bol.com verkoopt ze nog, maar een keer zo duur als dat ik er normaal voor betaalde.

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Petra, bedankt voor je reactie. Voorlopig loopt de verkoop nog voornamelijk online, inderdaad via bol.com en onze website. In onze webshop kun je een verpakking van 48 stuks bestellen, hiervoor betaal je 48 euro inclusief verzendkosten. Deze verpakking zal in de loop van deze maand ook worden aangeboden via bol.com. Ik hoop dat je hiermee geholpen bent. Mocht je nog verder vragen hebben of andere suggesties, stuur ons dan geruste een e-mail.

 10. hanneke schreef:

  Ik ben ook trouwe gebruikster en ik probeer op jullie site te komen om in te loggen voor nieuwe aanschaf maar ik kom niet op jullie site uit. Hebben jullie een nieuwe site?
  Verder niets dan lof voor jullie product. Vanaf het moment dat ik het geprobeerd heb gebruik ik niets anders meer. Wel nog met maandverband omdat je bij heftige menstruatie toch wat lekkage kunt krijgen maar dat is met tampons ook zo.
  Verder ruik je veel minder, geklieder is na wat oefenen ook minder. Als je de rand net buiten je vagina hebt en je houdt hem dan omhoog terwijl je hem verwijdert leegt het cupje zich niet meteen.
  En als je perst terwijl je op de WC zit leegt het cupje zich deels en kun je weer even vooruit. Vooral als je je handen niet kan wassen is dat handig.
  Succes met de herintroductie

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Hanneke, bedankt voor je reactie! De softcups zijn nu te bestellen in onze webshop, volg de links aan de linkerzijde van deze pagina of via bol.com. Mocht je nog vragen hebben over het bestellen, dan hoor ik dat graag! Groetjes

 11. Laura schreef:

  Al jaren gebruik ik soft cups. Baalde dan ook enorm toen ik erachter kwam dat ze niet meer te koop waren. Ben dan ook ontzettend blij dat ze opnieuw worden geïntroduceerd!!

 12. Annette schreef:

  Ik heb vroeger de softcups geprobeerd! Waren toen gewoon bij de drogist te krijgen! Ik vond ze ideaal! Je voelt ze niet zitten, het voelt veel hygiënischer, minder kans op infecties en ideaal tijdens het vrijen
  Daarna niet meer gebruikt omdat ik 3 kinderen heb gekregen vlot achter elkaar en door de borstvoeding mijn menstruatie lang weg bleef
  Nu weer 3 cyclussen gehad en was helemaal klaar met die tampons en zocht de cups weer! blij dat ze weer onder de aandacht gebracht worden! Zou het iedereen aanbevelen
  Nadeel vind ik de prijs! Het zou betaalbaarder zijn als je ze kunt hergebruiken, het liefst een paar maanden, maar het zal al helpen als ze gewoon een week te gebruiken zijn ipv elke keer een nieuwe te moeten pakken

  1. Webvrouw schreef:

   Beste Annete,

   Bedankt voor je reactie. Vanwege de prijs hebben we nu ook een verpakking met 48 stuks, dan is het alvast een beetje voordeliger. In onze webshop vind je ook de herbruikbare softcup, deze kun je een cycli lang gebruiken. De Divacup en Freedom cup zoals je ook in onze shop kunt vinden kun je wel hergebruiken, alleen kun je daar dan weer niet mee vrijen. Als je op zoek bent naar meer advies, kun je ons altijd een e-mail sturen. Groetjes!

 13. Miranda schreef:

  Ook ik gebruik ze al jaren. Eerst kocht ik ze altijd bij de Etos. Die stopte er al gauw mee. En inderdaad de DA drogist later. Maar je kon ze toen ook via de softcup website kopen. Vind ze ideaal. Zwemmen slapen, douchen je kan er echt alles mee. Ook tijdens de sex wist mijn man niet dat ik ongesteld was en de cups gebruikte. Ideaal ook voor een avondje uit. En het maakt niet uit hoe oud je bent je kunt ze altijd dragen.

 14. Joy schreef:

  Ik vroeg me af waar ik softcups kon halen. Ik brn hard opzoeken en heb ze snel nodig ik hoop dat er snel gereageert word. Ik ben bij etose geweest, ik ben bij de apotheek geweest en kruitvat en hema.. Ik kan ze niet vinden. Help me alstjeblieft!

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Joy, Bedankt voor je vraag. Momenteel wordt softcup alleen online verkocht. In de eerste plaats natuurlijk in onze eigen webshop. Je kunt ook bestellen bij bol.com en je bestelling eventueel laten afleveren bij de Albert Heijn. Ik hoop dat dit je verder helpt.

 15. Laura schreef:

  Jaren gebruikt totdat ik een spiraaltje heb genomen na mijn 3 kids. Nu helaas toch weer ongesteld dus weer nodig. Het zou zo fijn zijn als je ze gewoon bij de Kruidvat zou kunnen kopen. Ik was altijd zeer tevreden. Ik ben benieuwd waar ik de herbruikbare softcup kan bestellen, op bol.com helaas niet leverbaar. En op jullie site kon ik hem ook niet vinden.

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Laura,

   Bedankt voor je reactie. Softcup is momenteel alleen nog online te bestellen. De voorraad herbruikbare softcups bij bol.com is inderdaad uitverkocht, excuses daarvoor. We verwachten de voorraad binnen 2 weken weer te hebben aangevuld. In onze webshop zijn de herbruikbare softcups nog volop verkrijgbaar. Als jij ze niet kon vinden, hebben misschien meer mensen dat probleem, heb je misschien een suggestie om de vindbaarheid te verbeteren?

 16. Margreet schreef:

  Hoi, ik heb zojuist een proefverpakking van 2 stuks geprobeerd. Superfijn, sinds ik ben bevallen heb ik meer last bij het inbrengen van een tampon. Daarbij zit daar veel rotzooi in, daarom gebruikte ik al de Yoni versie. Ik woon sinds vorig jaar in Griekenland, kan ik de reusable softcups ook bestellen en bezorgd krijgen?
  Ik weet niet of de 2 vragen van voeig jaar nog steeds relevant zijn, maar als dat wel zo is….. Is antwoord 1, zorg bij elke verpakking die je verstuurd, Een proefverpakking doet met een briefje om aan een vriendin te geven met een unieke code, zodat als de vriendin gaat bestellen dat diegene die ze gegeven heeft, bijv 10% korting krijgt op haar bestelling. Er kan misschien nog duidelijk gemaakt worden dat hoe meer vrouwen de cups gebruiken hoe goedkoper ze uiteindelijk worden.
  Antwoord 2, ik zou zelf alleen herbruikbare cups gebruiken, lijkt me handig, maar ik heb nog niet zoveel ervaring.

  1. Webvrouw schreef:

   Hoi Margreet,

   Bedankt voor je reactie. Erg bruikbaar ook nu nog. Het idee van een proefverpakking voor een vriendin meezenden is goed! Daar gaan we over nadenken. Versturen naar Griekenland is mogelijk, het is dan wel handig als je ons van te voren een mailtje zou willen sturen. Pakketpost naar Griekenland is namelijk uitzonderlijk duur en ik zou daar willen kijken of je bestelling per briefpost verzonden zou kunnen worden.
   Wat betreft je 2e antwoord, okay duidelijk. Als je op zoek ben naar een meer duurzame oplossing kun je ook een herbruikbare menstruatiecup overwegen. Wij verkopen o.a. de DivaCup, Freedom cup en De Groene Cup (1e Nederlandse herbruikbare menstruatiecup). Menstruatiecups hebben dezelfde voordelen als de softcup, behalve dat je met een menstruatiecup niet kunt vrijen. De werking verschilt, want een menstruatiecup plaats je vooraan in de vagina en wordt op zijn plaats gehouden met de bekkenbodemspieren.
   Ook voor andere vragen kun je ons natuurlijk altijd mailen, ons advies is altijd vrijblijvend (info @ webvrouw.nl)

 17. Sasja schreef:

  Het is al een tijdje stil op deze pagina maar ik wil toch graag een reactie geven.
  Ik ben erg enthousiast over de Softcup, vooral omdat het draagcomfort veel beter is dan de Diva. Die laatste heeft een puntige basis die ‘uitzakt’ en me in mijn vel prikt.
  De Softcup blijft op plaats als een pessarium waardoor ik hem niet voel.
  Inderdaad is hij ideaal voor saunabezoek.
  Eerlijk gezegd heb ik hem uitgewassen en daardoor kon ik hem meerdere malen gebruiken.

 18. Monique schreef:

  Ik meen dat ik ooit al eens op deze vragen geantwoord had, maar door de update kreeg ik dit bericht weer te zien. Ik ben een softcup-gebruiker vanaf dag één (wanneer werd ie geïntroduceerd? 13 jaar geleden?) en ik wil echt nooit meer iets anders. Godzijdank worden ze hier nog verkocht! Tampons en maandverband zijn het nooit echt voor mij geweest en gelukkig kwam de softcup dan ook op de markt binnen een jaar nadat ik voor de eerste keer ongesteld werd. Niets met kinderen of sauna te maken: gewoon comfortabel en ongecompliceerd.

  Nu staat er dat de easecup een beter alternatief voor de softcup is, maar ik kan de verschillen zo snel niet ontdekken. Wat is er beter aan? Goedkoper bij de 2 stuks variant zie ik, maar aangezien ik altijd gelijk een ruime jaarvoorraad (2×48) aanleg, maakt het dat niet voordeliger.

 19. C. schreef:

  Allergisch voor maandverband.. het kunsstof veroorzaakt eritatie, uitslag en pijn.
  Na bevalling is herstel van de knip niet goed gegaan.. na 2 mislukte perineum plastic operasties waarbij meer beschadigd is dan gerepareerd alles loopt via zijjant langs been naar buiten. Ook het touwtje van tampons vrijwel ondragelijk omdat dat langs de littekens schuurt. na uur of 2 niet meer lopen of zitten van de pijn.. (binnebeenspier is geraakt bij herstel operatie en die wordt dan over prikkeld).

  Beppies en Geotex bieden uitkomst tijdens de heftige periode van de menstruatie.. maar zijn bacterië sponsjes max. 8 uur te gebruiken en niet fijn voor de lichtere dagen.

  En omdat het absorberend materiaal is zijn ze ook niet te gebruiken bij verlies van vaginaal slijm/vocht (door mislukte pirineumplastics meerdere foutjes van de gynacologen sluit vagina niet meer). Met als gevolg dat ik bijna niks meer ondernam. Alleen de hoog nodige activiteiten. En als ik ergens heen moest nooit ging zitten.

  De ontdekking van sof Cups hebben mijn leven letterlijk weer vrijheid gegeven en ik kan gewoon onbezord deelnemen aan alle activiteiten baalde dan ook creselijk toen DA verkooppunten verdwenen.

  Ben heel blij met de grote verpakkingen.

  Soft Cups zijn echt ideaal schoon en ook voor de lichtere dagen bruikbaar.
  Makkelijk en discreet mee te nemen..

  Tip voor onderweg omdat niet overal een wasbakje is…
  Ik stop de softcup samen met twee wegwerphandschoenen in een metale tampon doosje. Kan ook een ander doosje zijn..

  Uitleg:
  Met handschoen 1 aan verwijder je de softcup en die die trek je dan uit met de softcup nog vast meteen schoon en geur/vochtdicht verpakt. Wel zo Fris voor de schoonmakers. Met handschoen 2 breng je de nieuwe soft Cup in. Daarna deponeer je alles in het afvalbakje. Bij ontbreken hier van kun je handschoen 2 als overlappend zakje gebruiken voor het uitrekken pak je verpakking soft Cup en handschoen 1 met gebruikte soft cup waarna. Je handschoen 2 uit trekt alles is schoon en je kunt het zo mee nemen om elders in de een afval bak te deponeren.

  Een dergelijke verpakking voor onderweg zou ideaal zijn los maar ook in automaat bij b.v. wc’s
  Tankstations, Sauna, zwembad, pretparken enz…

  Verder stoor ik mij aan discrete verpakkingen van maandverband en tampons… ze zijn zo discreet dat je exact weet welke merk en type maandverband iemand in zijn handen heeft. kun je net zo goed hoedje op zetten hallo allemaal ik heb mijn periode… bij discreet moet het ook discreet zijn geen felle kleuren en dergelijken en dat vind ik zo fijn aan soft Cups gewoon neutrale paarse verpakking zonder naam logo of opdruk super top…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *