Geplaatst op 32 reacties

Wil jij ons helpen? Vragen over de Softcup

Update: 10 februari 2018

Easecup nu te koop!

Vanaf heden is in onze webshop ook de Easecup te koop. De Easecup is een beter en goedkoper alternatief voor de (instead) softcup.

De Easecup direct bestellen

Herintroductie van de softcup in Nederland en België

Afbeelding van Softcup voor het inbrengenDank je wel! Momenteel zijn wij bezig met de herintroductie van de softcup in Nederland en België. Deze introductie stelt ons voor een paar vragen. Heb jij in het verleden weleens Softcup gebruikt tijdens je menstruatie of zou je dat juist nu weleens willen proberen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De vragen die we momenteel proberen te beantwoorden zijn:

  1. Hoe zorgen we dat zoveel mogelijk vrouwen de Softcup een keer kunnen proberen
  2. Wanneer en waarom gebruik je een Softcup i.p.v. een herbruikbare menstruatiecup? Of juist ter vervanging van tampons of maandverband?

Wil of kun je deze vragen niet beantwoorden dan kun je toch helpen door dit bericht te delen. Onder de vrouwen (en mannen) die dit bericht delen verloten we een pakket bestaande uit: Softcup 8stuks, Softcup herbruikbaar 2 stuks en 3 wasbare pantyliners (inlegkruisjes) van EcoFemme.

Wat is de Softcup?

De bovenstaande oproep hebben we ook op Facebook geplaatst. Allereerst voor wie het nog niet weet, Softcup is een flexibel cupje dat je inwendig draagt tijdens je menstruatie. Het sluit zich om de baarmoedermond. In plaats van absorberen, vangt het de menstruatievloeiing op. Softcup geeft zorgeloos gemak tijdens sporten, slapen, vakantie, saunabezoek en natuurlijk ook tijdens een avondje bankhangen.

Zorgeloos en hygiënisch vrijen tijdens je menstruatie

Met Softcup kunnen jij en je partner gewoon genieten van het vrijen tijdens de menstruatie, zonder dat jullie daarvan iets merken. Wel opletten, want de Softcup biedt geen bescherming tegen soa en / of zwangerschap!!

Tot 12 uur lang lekvrije bescherming tijdens je menstruatie

De Softcup hoeft pas na 12 uur vervangen te worden, eerder mag natuurlijk ook. Veel minder vaak dan tampons of maandverband! Zeker tijdens je zware dagen. Naast een het extra comfort voor jezelf, belast de softcup het milieu dus ook iets minder.

Herbruikbare softcup beter voor het milieu

Wie duurzaamheid en het milieu belangrijk vind kan nu ook kiezen voor de herbruikbare variant. De herbruikbare Softcup kun je één menstruatie lang gebruiken, je begint dus met een nieuwe herbruikbare softcup op de eerste dag van je menstruatie en de laatste dag gooi je de herbruikbare softcup weg. Tussendoor, minimaal om de 12 uur, verwijder je de herbruikbare Softcup en leeg je deze in het toilet. Na het legen van de Softcup spoel je het schoon, plassen mag ook trouwens, en breng je het opnieuw in.

Bekijk ook deze video voor het inbrengen van een softcup.

Wil jij de Softcup een keer proberen?

Na deze uitleg dus nog de vragen, waar we graag een antwoord op zouden hebben. De eerste vraag is hoe kunnen we jou motiveren de Softcup eens te proberen? Momenteel bieden we de softcup ook aan in een verpakking van twee stuks. Mede ook door de verzendkosten is deze variant niet echt heel goedkoop. Te duur om het eens te proberen? Denk natuurlijk ook eens aan alle mogelijke voordelen. Eenmaal geprobeerd, kun je een grotere verpakking aanschaffen. Op verzoek verkopen we nu verpakkingen van 48 stuks en betaal je nog maar 1 euro per stuk.

En zou je aan twee stuks dan genoeg hebben om dit product te testen?
Kortom voor welke prijs en welke hoeveelheid zou jij de Softcup weleens willen proberen?

Wanneer en waarom gebruik je een Softcup

En dan nog onze tweede vraag; Wanneer en waarom gebruik je een Softcup? Want juist voor incidenteel gebruik is de verpakking met twee stuks misschien wel heel geschikt. En als er wat leuks tegenover staat, dan maakt de prijs misschien ook wat minder uit? Wij zijn benieuwd wanneer jij de Softcup gebruik, of zou willen gebruiken ter vervanging van je gebruikelijke menstruatieproducten. Welke producten gebruik je normaal en waarom kies je op sommige dagen voor de Softcup?

Saunabezoek tijdens menstruatie

Voor een saunabezoek zou je ook je Divacup kunnen gebruiken? Of werkt dat toch niet? Bijvoorbeeld omdat het niet onzichtbaar / comfortabel genoeg voelt? Of is kunnen vrijen juist belangrijk? Met alle voordelen van dien.

Andere activiteiten of sport? We horen het graag van je.

Softcup als volwaardig alternatief voor maandverband of tampons

Ben je al fan? Dan mag je natuurlijk ook reageren. We zijn ons reeds bewust van de groeiende groep vrouwen, die de Softcup altijd gebruikt gebruikt tijdens de menstruatie. En speciaal voor deze groep verkopen we natuurlijk al de 48 stuks verpakking.

Reacties zijn gesloten.