Bacteriële Vaginose

Wassen en vaginale producten oorzaak bacteriële vaginose

Juist doordat veel vrouwen hun vagina te vaak wassen en zorgvuldig willen wassen krijgen heel wat vrouwen (vaak ongemerkt) een bacteriële vaginose. Ook door een onevenwicht van de vaginale flora krijgen heel wat vrouwen (vaak ongemerkt) een bacteriële vaginose.

Bacteriële vaginose onschuldige, maar wel vervelend

Bacteriële vaginose is een onschuldige, maar wel vervelende aandoening. Bacteriële vaginose geeft een grijs-witte afscheiding met zich mee en een onprettig ruikende vagina. Zonder behandeling kan het enkele weken tot maanden duren voor de bacteriële vaginose verdwijnt. Bij een zwangerschap is het overigens minder onschuldig en dient het wel behandeld te worden.

Extra was van de vagina helpt niet tegen sterke vaginale geuren

Bij sterke vaginale geuren gaan heel wat vrouwen de vagina meer wassen of kiezen ze voor vaginale producten die de geur maskeren. Een logische keuze die de slechte of sterke geur van de vagina vaak enkel versterkt. Slechte vaginale geuren zijn vaak het gevolg van een verandering in de zuurgraad van de vagina, die een onevenwicht van de vaginale flora met zich meebrengt. Bij bacteriële vaginose is herstel van de zuurgraad de enige en meest doeltreffende oplossing. Extra wassen met met vaginale producten of zeep helpt niet.