Ontdek wat jij prettig vindt

Neem de tijd en verken de verschillende delen van je lichaam en vulva met je handen en vingers. Experimenteer met de verschillende manieren van aanraken, zoals strelen, (zachtjes) knijpen en drukken en verken zo je lichaam. Het gaat hierbij niet alleen om je vulva en vagina, denk bijvoorbeeld ook aan je billen, borsten, benen, hals en gezicht.

Het verkennen van de Vulva

Om te ontdekken wat je prettig vindt kun je ook de vulva verkennen, dat mag maar hoeft je niet op te winden. Soms lijkt het misschien meer op een zelfonderzoek, terwijl het een andere keer overgaat in masturberen en je zelfs kunt klaarkomen.

Knijp bijvoorbeeld eens zachtjes in je buitenste schaamlippen, daar met je vinger rondjes om je clitoris en druk eens zachtjes tegen je anus. Deze ontdekkingstochten zijn niet eenmalig, je kunt ze je hele leven lang telkens opnieuw uitvoeren. Het is de juiste manier om in balans met je lichaam te komen. Hoe beter je jezelf en je eigen lichaam kent hoe beter jouw seksleven zal zijn! Ook het regelmatig doen van een zelfonderzoek kan je veel opleveren.

Niemand kent jou natuurlijk beter dan jijzelf

Jij weet zelf het beste waar je opgewonden van raak. Ook jijzelf weet precies hoe je lichaam voelt. Om je lichaam goed te leren kennen raad ik je aan ook regelmatig een zelfonderzoek van de vulva te doen. Ook Masturberen helpt je jouw lichaam nog beter te kennen. Welke gedachten winden je op. Welke aanrakingen maken je vochtig. Waarvan wordt je helemaal “nat”? Op welk moment begin je te verlangen naar penetratie.

Met een vibrator kun je nog verder experimenteren

Welke penetratie is fijn? Zachtjes, regelmatig of juist continue, diep of juist oppervlakkig. Hoe blijf je opgewonden tijdens penetratie? Streel je je borsten of juist je clitoris. Wat is je houding. En niet onbelangrijk wat laat jou klaarkomen. Voelde je het orgasme aankomen of kwam het opeens. Wat hielp je, waar dacht je aan. Kon je het tegen houden of juist heel bewust laten komen?
Je kunt dit natuurlijk ook samen met je partner doen.

Genieten van het vrijen

Pas als jij je lichaam goed kent, kun je genieten van het vrijen. En als je zelf niet goed weet wat je fijn vindt of juist niet, hoe moet je partner dat dan weten.