Waarom anale seks prettig is

Anaal seks is intiem en speciaal. Het kunnen delen van deze ervaring, er over praten en het uiteindelijk doen, kan erg opwindend zijn. Het speciale vergroot de opwinding en zorgt voor variatie. 20% tot 30% van de koppels doet ook aan een vorm anaal vrijen en beschouwt dat als een verrijking van hun seksleven.

Waarom je poepgaatje zo gevoelig is

Het hebben van anale seks is echter niet alleen fijn, omdat het speciaal is. Je poepgaatje bevat een samenkomst van veel zenuwuiteinden, wat bijvoorbeeld ook het geval is bij de clitoris. Omdat de zenuwen van het poepgaatje ook nog eens veel overeenkomst vertonen, met die van de clitoris en de vagina(wand), leidt stimulatie; strelen en / of likken, tot (normale) seksuele sensaties tijdens seksuele opwinding.

Ook je anus doet mee als je klaar komt

Als je klaarkomt gebeuren er veel dingen in je lichaam. Belangrijkste is het ritmisch samentrekken van je bekkenbodemspieren. Deze spieren lopen door je hele onderlichaam, met een concentratie rondom je vagina. Tijdens een orgasme, leiden deze samentrekkingen tot een samentrekking van de vagina, ook de gezwollen clitoris trekt zich terug. De spieren lopen ook langs het rectum. Tijdens een (heftig) orgasme verspreiden de spiersamentrekkingen (of het gevoel daarvan) zich over de rest van je lichaam. Op dat moment is ook het ritmisch samentrekken van de sluitspier van de anus voelbaar (en zichtbaar ?) en dit kan weer verklaren waardoor het openen en sluiten van deze spier, door penetratie een seksuele sensatie oproept.

Klaarkomen door anale seks

Je vagina en en je rectum zijn slechts gescheiden door één relatief dunne wand. Deze wand wordt het septum rectovaginale genoemd. Ook deze wand bevat vele zenuwuiteinden (bedoeld voor seksuele prikkeling). Bij anale penetratie kunnen deze wand en dus de zenuwuiteinden gestimuleerd worden. Stimulatie via de anale zijde zou zelfs makkelijker zijn. Door deze stimulatie kunnen sommige vrouwen zelfs een orgasme bereiken.

Lust

Lust is een ‘hard’ maar smaakvol erotisch verhaal, waarin ook sprake is van anale seks.