Pessarium voor anticonceptie

Voor het vrijen moet het pessarium al ingebracht worden

Het pessarium wordt twee uur voor de geslachtsgemeenschap aangebracht.

Gebruik zaaddodende pasta om zwangerschap te voorkomen

Bij het gebruik van dit voorbehoedsmiddel moet er steeds een theelepel zaaddodende pasta aangebracht worden op de holle, zowel als de bolle oppervlakte van het pessarium en ook op de rand. Dit is nodig om het sperma te doden dat in de buurt van het pessarium komt. Er kan wat van de pasta naar buiten uit de vagina lekken, maar op de randen en in het pessarium zelf blijft genoeg achter. De aangebrachte hoeveelheid volstaat voor één zaadlozing.

Zaaddodendmiddel heeft en slechte smaak

De zaaddodende pasta’s die in combinatie met het pessarium gebruikt kunnen worden hebben vaak een vieze smaak. Voor je partner kan het een reden zijn om je minder graag te willen beffen tijdens het vrijen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen het pessarium pas later, dus na de cunnilingus toe in te brengen of anders een liklapje te gebruiken.

Verwijder het pessarium niet direct na het vrijen

Pessaria voor anticonceptie moeten na de geslachtsgemeenschap 8 uur blijven zitten omdat sperma pas na die tijd niet meer actief is. het is ook mogelijk het pessarium langer dan 8 uur, tot zelfs enkele dagen te laten zitten. let dan wel op dat je zonder het opnieuw aanbrengen van zaaddodende pasta, niet meer beschermd bent tegen zwangerschap.

Vrouwen uit Nederland en België kiezen minder vaak pessarium voor anticonceptie

Voordelen pessarium voor anticonceptie

Nadelen pessarium voor anticonceptie