Voorbehoedsmiddelen

Voorbehoedsmiddelen / Anticonceptie

Voorbehoedsmiddelen beschermen je tegen zwangerschap als je met iemand naar bed gaat (neukt). Anticonceptie wil zeggen dat de versmelting van de eicel en de zaadcel voorkomen wordt.

Er bestaan veel verschillende middelen en methoden om zwangerschap te voorkomen. Niet elk middel of methode is even betrouwbaar. Je zult zelf een keuze moeten maken, daarbij kun je een afweging maken tussen de voor- en nadelen en het risico op zwangerschap (en de gevolgen daarvan).

Condooms zijn de enige vorm van anticonceptie die je ook tegen s.o.a. oftewel geslachtsziekten beschermen. Condooms zijn tevens goed te combineren met elke andere vorm van anticonceptie. Indien je naar bed gaat met iemand waarmee je geen langdurige relatie van langere dan een half jaar hebt, is het altijd verstandig gebruik te maken van een condoom. Er zijn condooms voor mannen én vrouwen.

Morning after pil (Norlevo)

Noodanticonceptie binnen 72 uur na onbeschermd geslachtsverkeer of bij falen van anticonceptie (gescheurde condoom, pil vergeten, etc.). Neem de pil zo snel mogelijk, bij voorkeur binnen 12 uur en niet later dan 72 uur na de onbeschermde geslachtsgemeenschap.

Norlevo Morning-After pil bestellen (geen recept nodig)