Nuvaring

NuvaRing: een maandelijkse anticonceptiemethode?

NuvaRing is een flexibele anticonceptiering die je in jouw vagina draagt. Hij is gemakkelijk in te brengen en te verwijderen en werkt hetzelfde als de anticonceptiepillen; hij bevat dezelfde werkzame stoffen en is even betrouwbaar. Eén NuvaRing beschermt je een maand lang tegen zwangerschap. Je draagt de anticonceptiering 3 weken onafgebroken. In deze tijd geeft NuvaRing via je vagina elke dag constant een klein beetje hormonen aan je lichaam af om een zwangerschap te voorkomen. Na deze 3 weken gooi je de anticonceptiering weg en heb je, net als bij de pil, een stopweek waarin je ongesteld wordt en waarin je eveneens beschermd bent tegen zwangerschap. Na deze stopweek doe je weer een nieuwe NuvaRing in en begint de cyclus van voren af aan. Een kenmerk van deze manier van toediening is dat de hoeveelheid hormonen die de anticonceptiering aan je lichaam afgeeft bijzonder laag is. Als jij ook met NuvaRing wilt beginnen, kan je huisarts je verder helpen.

Hoe gebruik je NuvaRing?

Je draagt NuvaRing in je vagina, net zoals een tampon. Eén NuvaRing beschermt je een maand lang tegen zwangerschap. Het inbrengen en verwijderen gaat eenvoudig en je kunt het zelf doen. Nadat je NuvaRing hebt ingebracht, blijft deze 3 weken onafgebroken op zijn plaats. Na die 3 weken verwijder je NuvaRing en gooi je hem weg. Er volgt nu een stopweek, van 7 dagen, waarin je geen anticonceptiering gebruikt en waarin je menstruatie optreedt. Aan het eind van deze week breng je een nieuwe NuvaRing in en begint het proces weer van voren af aan. Bij het inbrengen en verwijderen van NuvaRing is het belangrijk dat je consequent bent. Als je de anticonceptiering bijvoorbeeld op woensdag om 10 uur ’s avonds inbrengt, dan verwijder je deze 3 weken later op woensdag op ongeveer dezelfde tijd. Vervolgens breng je na de stopweek een nieuwe NuvaRing in op woensdag, op ongeveer dezelfde tijd.

Vrijen met de Nuvaring

Als je met iemand naar bed gaat moet je de nuvaring gewoon inhouden. Als de nuvaring is ingebracht voel je deze normaal gesproken niet zitten. Ook merken de meeste vrouwen helemaal niets van de nuvaring tijdens het vrijen (neuken).

Een enkele man zegt de nuvaring wel te voelen als hij met zijn penis de vagina penetreert tijdens het vrijen. De meeste daarvan ervaren dit echter niet als hinderlijk.

Uiteraad zijn we natuurlijk ook benieuwd wat jouw ervaringen zijn.

Nuvaring en borstvoeding

De hormonen uit de Nuvaring kunnen de hoeveelheid moedermelk en de samenstelling daarvan beïnvloeden. het wordt daarom aangeraden de Nuvaring pas weer te gebruiken als u helemaal gestopt bent met het geven van borstvoeding.

Meer informatie over Nuvaring

Nuvaring heeft een eigen website Nuvaring.nl. Dit is een duidelijk website met veel informatie. Verder kun je op de website nog een hoop extra inforamtie vinden door in te loggen met de streepjescode van jouw Nuvaring verpakking.

Voor meer informatie kun je ook de onderstaande Patiëntenbijsluiter downloaden.

Nuvaring bestellen

Bij dokteronline.com kunt je de NuvaRing zonder eerder recept, direct online bestellen.

bestellen

pdf downloadnuvaring_patientenbijsluiter.pdf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *