Brazilian wax

Bij een Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel (= pubis), schaamlippen, het perineum en rond de anus. Het schaamhaar wordt door een specialist verwijdert met een speciale was.

Waarom waxen?

Na het waxen zijn de haren die terugkomen vaak dunner. Ook de hoeveelheid haar kan afnemen. Dit in tegenstelling tot scheren. Afgeschoren haartjes zijn vaker juist dikker als ze weer aangroeien. Dikke korte haartjes hebben daarnaast de neiging om in te groeien en tot irritaties te leiden.

Hoe vaak waxen?

Na een waxbeurt blijft je haargroei tussen de drie en acht weken weg. Hoe vaker je waxt, hoe langer het duurt voordat je je haren terugziet. Ook zijn de haartjes dus dunner en lichter. Ongeveer drie weken na je behandeling kun je een nieuwe Brazilian wax ondergaan.

Brazilian wax afspraak boeken

Met Treatwell boek je je favoriete treatments en salons eenvoudig online – makkelijk, zonder gedoe en waar en wanneer je maar wil. Ontdek hier alle waxsalons bij jou in de buurt.

Kies je eigen stijl

Met de schoonheidspecialist(e) bespreek je welke stijl je wilt. Bij een Full wax wordt alle schaamhaar verwijderd. Dit wordt ook wel Hollywood of Sphynx genoemd.

Het is ook mogelijk een dat een smal strookje schaamhaar op de venusheuvel boven de schaamlippen blijft staan. Het wel bekende Braziliaanse streepje, ook wel landingsbaan genoemd. Een driehoekje (triangle) i.p.v. een streepje is ook populair.

Andere figuren zoals een hartje of een ster zijn ook mogelijk. Wil je een echte versiering van je schaamstreek? Overweeg dan een vajazzling.

Ook het harsen van alleen de bikinilijn is mogelijk. Enkel het schaamhaar dat bij het dragen van een bikini zichtbaar is wordt dan verwijderd.

Voorbereiding brazilian wax

Bij de behandeling is je onderlichaam geheel ontkleed. Misschien heb je de neiging om dan van te voren alles nog even netjes bij te scheren. Niet doen! Het beste is als je je twee weken niet hebt geschoren. Als de haren te kort zijn kunnen ze afbreken of helemaal niet uitgetrokken worden. Het beste is als de haren minimaal een halve centimeter tot anderhalve centimeter lang zijn. Beter te lang dan te kort. De behandelaar is natuurlijk inmiddels ook wel wat gewend.

Brazilian wax tijdens menstruatie

Je afspraak plan je meestal ruim van te voren. Wat als je juist die dag menstrueert? Misschien had je niet goed gepland of heb je een onregelmatige cyclus. Geen probleem! De geplande behandeling kan gewoon door gaan. Maandverband werkt natuurlijk niet. Met een Menstruatiecup of een Easecup Menstruatiedisk is er al helemaal niets aan de hand. Een tampon kan eventueel ook. Tampons wel even wisselen voor de start van de behandeling. Eventueel kun je jezelf nog even wassen.

Houd er zelf allen wel rekening mee dat je huid down under wel wat gevoeliger kan zijn tijdens je menstruatie.

Waxbehandeling tijdens zwangerschap

Ook als je zwanger bent kun je gewoon in een salon langs gaan voor een waxbehandeling. Let op, ook tijdens je zwangerschap is de huid van je vulva en schaamstreek vaak extra gevoelig.

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap meer schaamhaar. Voor een natuurlijk bevalling is het overigens niet nodig het schaamhaar te verwijderen. In België gebeurt dat vaak wel.