Draadloze tampons

Draadloze tampons hebben geen touwtje. De tampons zijn dus niet zichtbaar als je ze draagt. De tampons lijken een soort kleine sponsjes. Je brengt ze in de vagina met je vinger en glijmiddel. (Voor de wet (natte) variant) is geen glijmiddel nodig.

Menstruatiebloed bereikt de vagina niet

De tampons sluiten de baarmoedermond af, zodat er geen menstruatiebloed meer in de vagina komt. De tampons hoef je niet te verwijderen tijdens het vrijen! Gynotex tampons bestellen en op deze website kun je terecht voor de Beppy tampons (of bestel met korting via EuroClix bij Drogisterij.net)
NIEUW: Wellness tampons (bekend van de huishoudbeurs).

Natuurlijk intiemsponsjes

De bovenstaande draadloze, zijn handig maar bijvoorbeeld ook relatief duur. Een goed alternatief zijn zeesponsjes. In onze webshop vindt je zowel gebleekte als ongebleekte intiemsponsjes, die je kunt gebruiken tijdens de menstruatie. Deze intiemsponsjes, of intieme sponsjes, kun je hergebruiken. Ook vrijen tijdens de menstruatie is geen probleem.

Deze sponsjes zijn een gezonder alternatief voor de (synthetische) tampons.

Onze intieme sponsjes worden geoogst met het uiterst respect voor de natuur en het milieu, uit de Middellandse en de Caribische zee. Ze zijn van nature zeer absorberend en duurzaam, non-toxisch en 100% biologisch afbreekbaar. De sponsjes zijn herbruikbaar en uitwasbaar.

Ook draadloze tampons minder goed voor de vagina

Onze vagina heeft een zelfreinigende werking. Wanneer het vaginale milieu verstoord raakt kunnen slechte bacteriën de overhand krijgen. Op die manier krijgen vaginale infecties en schimmelinfecties de kans de kop op te steken en ons een hoop ongemak te bezorgen.

Absorberende menstruatieproducten nemen niet alleen het menstruatiebloed op, maar ook de goede sappen. Hierdoor raakt het vaginale milieu verstoord. Een ongezonde vagina zorgt ook voor klachten bij de menstruatie.

Gezond alternatief

De Groene Cup Menstruatiesponsjes vormen hierop mogelijk een gezondere uitzondering. De sponsjes bevatten duizenden poriën waardoor vloeistoffen blijven doorstromen terwijl de absorptie hoog blijft. Bovendien bevatten de sponsjes natuurlijk enzymen die schimmel- en bacteriegroei tegengaan.

Alternatieven voor draadloze tampons

Menstruatiecups absorberen niet en zijn daarom veel gezonder en prettiger voor je vagina. Wil je ook hygiënisch kunnen vrijen zonder touwtje kies dan bijvoorbeeld voor de Easecup. Softcups zoals de Easecup geven je 100% vrijheid zonder het vaginale milieu te verstoren.