Fille folle, Ilona Lodewijckx

Fille folle

no nonsens geen taboes / alles wat we vandaag als meisjes moeten weten (of toch bijna)

Cover Fille Folle

BAM, een heuse brok girlpower. Maar waar gaat dit boek over?

Het gaat over hoe een vrouwenlijf verandert tijdens onze puberteit en hoe we zelf iets moois kunnen maken van een wereld die niet altijd even fraai is. Ook lees je hoe we als jonge meisjes ons eigen lijf graag kunnen leren zien en niet alleen elkaars maar vooral onze eigen beste vriendin worden. Hoe liefde en seks nu eigenlijk in elkaar zitten – zonder de cliché romcom-toer op te gaan – en dat menstrueren en masturberen doodnormaal is. Hoe we ons leven als tiener heus niet op een rijtje hoeven te hebben en dat we allemaal weleens per ongeluk mama zeggen tegen een wildvreemde. En meer. véél meer.

En dat allemaal in tien simpele hoofdstukken. De tien vuistregels van een Fille Folle.

Bestellen

Over de schrijfsters

Achter Fille Folle zitten Ilona Lodewijckx (25) en Aurike Quintelier (25), respectievelijk scriptwriter en architecte. Ilona liep er al lang mee rond, met dat ei.

Gij zult uw lijf kennen en gij zult genieten. Het zijn maar twee van de tien geboden van en in Fille Folle. Een online magazine en boek voor meisjes. Een handleiding met voeding voor geest en lichaam. Over menstruatie, masturbatie, feminisme en de liefde. Achter het initiatief zit een duo Gentse topvrouwen, niet geneigd een blad voor de mond te nemen.