Hoe goed ken jij jouw menstruatiecyclus?

Veel vrouwen hebben klachten en voelen zich minder prettig tijdens hun menstruatie. Je staat er niet alleen voor. Veel mensen beseffen dat anders omgaan met de menstruatiecyclus kan en moet. Maar hoe ga je dit toepassen in jouw eigen situatie? Ook men-struatie.nl kan en wil je daarmee helpen.

Meer inzicht in de menstruatiecyclus leid tot een leukere samenleving

Menstrutatiecups houden je gezond en maken je bewust

Wist je trouwens dat veel vrouwen die een menstruatiecup zijn gaan gebruiken aangeven dat hun menstruatie minder heftig is geworden en vaak ook korter duurt? Menstruatiecups absorberen niet en houden zo het vaginale milieu gezond.

Met een menstruatiecup zie je direct hoeveel bloed jij verliest

Wie een menstruatiecup gebruikt ziet bovendien direct wanneer en hoeveel men vloeit. Eventuele problemen en afwijkingen komen zo sneller aan het licht. Daarnaast is het natuurlijk fijn om meer bewust van je lichaam en vrouwelijke cyclus te zijn.

Houd menstruatiekalender of -dagboek bij

Het bijhouden van een menstruatiekalender of -dagboek geeft je meer inzicht in je menstruatiecyclus. Daardoor zul je ook sneller opmerken als er iets veranderd of mis is. Artsen en gynaecologen vragen je soms ook dit te doen. Zo kan een arts je dit bijvoorbeeld vragen bij onderzoek naar heftig menstrueel bloedverlies.