Behandeling van heftig bloedverlies door NovaSure®

NovaSure is een innovatieve behandelmethode bij heftig menstrueel bloedverlies waarbij het slijmvlies aan de binnenkant van de baarmoeder met behulp van radiofrequentie-energie wordt verwijderd. Het is dus een vorm van endometriumablatie (endometrium = baarmoederslijmvlies en ablatie = verwijdering).

Meer informatie over de behandeling

Meer informatie over NovaSure en de behandeling is ook te vinden op de website hevigbloedverlies.nl van Hologic.

Voordelen van de NovaSure-behandeling

Voordelen van de NovaSure-behandeling zijn dat deze eenmalig is en kort duurt (maximaal twee minuten). Ook kan de behandeling kan poliklinisch, onder plaatselijke verdoving, worden uitgevoerd.

Snel herstel

Het herstel is snel. Meestal kun je de volgende dag je dagelijkse bezigheden alweer hervatten. Bovendien kan de behandeling kan in elke fase van de menstruatiecyclus worden uitgevoerd.

Geen menstruatiebloedingen

Na de NovaSure-behandeling hebben vrouwen weer een normale of lichte menstruatie of zelfs helemaal geen menstruatiebloedingen meer.

Nadelen van de NovaSure-behandeling

Na de behandeling herstelt het baarmoederslijmvlies zich niet meer. De behandeling kan dus niet worden toegepast bij vrouwen met een kinderwens. Na de behandeling blijf je wel vruchtbaar, maar een eventuele zwangerschap brengt grote risico’s met zich mee.