Strings

Een string is een T-vormig slipje, met aan de voorkant stof en aan de achterkant maar een dun stukje stof wat tussen je billen valt. Een string is dus een onderbroek waarbij de billen niet bedekt worden door stof. Strings worden. Damesstrings worden gemaakt van diverse materialen waaronder (biologisch) katoen, lycra of kant.

Wanneer draag je een string?

Je draagt een string om te voorkomen dat je ondergoed doorschijnt. Strings draag je dus om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Als je een string draagt zijn de lijntjes van je ondergoed niet zichtbaar in strakke kleding. Daarom kun je een string dragen als je een strakke broek, jurk of rokje draagt. Uiteraard kun je ook gewoon een string dragen omdat je vindt dat het lekker zit bij het sporten of om je extra sexy te voelen.

Vaginale infecties

Als je de hele dag beweegt kan de strakke stof makkelijk tussen je vagina en anus komen te zitten en als de stof bacteriën met zich meedraagt kan dat infecties opleveren. Ben je nogal gevoelig voor infecties? Dan is strings dragen geen goed idee. Je kan namelijk gemakkelijk infecties oplopen omdat de bacteriën van je edele delen zich gemakkelijk verspreiden. Als je hier snel last van hebt is het handig om een gewone onderbroek te dragen.

String en vaginale afscheiding

Gezonde vaginale afscheiding houdt je vagina gezond. Toch vinden veel meiden en vrouwen het prettig (dagelijks) een inlegkruisje te dragen. In onze webshop vind je wasbare inlegkruisjes speciaal voor strings. Overigens kan ook bijvoorbeeld achtergebleven wasmiddel zorgen voor jeuk en irritaties.

Deze wasbare biologisch katoenen inlegkruisjes van Imse Vimse geven een prettige, zachte en natuurlijke bescherming tijdens de menstruatie. Ook geven ze je een fris gevoel. Niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Imse Vimse’s wasbare inlegkruisjes en maandverband van bio katoen zijn vrij van schadelijke stoffen. In de praktijk blijkt dat vrouwen die overstappen van wegwerpmaandverband naar ImseVimse wasbaar maandverband ook minder last hebben van jeuk en schimmelinfecties. ImseVimse heeft ook een menstruatiestring (menstruatieondergoed in een string model) in hun assortiment. Dan hoef je niet eens een inlegkruisje te dragen.

Tijdens je menstruatie

Ook tijdens je menstruatie kun je een string dragen. Met een menstruatiecup of menstruatiedisk is dat al helemaal geen probleem. Eventueel in combinatie met een inlegkruisje. Toch zoek je misschien juist tijdens je menstruatie voor wat meer comfort. Het menstruatieondergoed van ImseVimse of PeriodPanteez geeft je extra vertrouwen en rust tijdens je menstruatie. De PeriodPanteez zitten comfortabel en bieden extra bescherming tijdens je menstruatie.