Guêpières

Een guêpières heeft eigenlijk veel weg van een korset. Toch zijn er ook wel enkele verschillen. In tegenstelling tot korset bedekt een guêpière meestal het hele bovenlijf. Guêpières bieden ook ondersteuning voor de borsten en zijn daarom ‘lijfje’ en beha ineen.

De geschiedenis van de guêpière

Vaak wordt de guêpière ook wel torselet genoemd. Deze lingerie maakt het middel van de vrouw smaller en geeft haar de karakteristieke ‘wespentaille’. De wespentaille vormde lang het ideaalbeeld voor vrouwen. De 1e wereldoorlog veranderde dit modebeeld. In de oorlog moesten vrouwen veel traditioneel mannenwerk overnemen. Voor dit werk was meer bewegingsvrijheid nodig.
In de regel kan de guêpière aan de achterzijde met haakjes, knoopjes, een ritssluiting of veters gesloten worden, en desgewenst strakker of losser gemaakt. Aan de onderzijde bevinden zich jarretelles om kousen op te houden. Tot het begin van deze eeuw bleef de torselet uit de gratie.

Marlies Dekkers bracht de guêpière terug

De Nederlandse lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers bracht de guêpière weer helemaal terug in het modebeeld. Steed meer merken namen weer een guêpière in hun lijn op. Ook popsterren als Madonna, Beyoncé Knowles en Britney Spears brachten de guêpière echter weer helemaal terug in de wereld van de popmuziek, wat ook veel invloed had op het aanbod in de lingeriewinkels.

Guêpières sexy en hot

De ‘nieuwe’ guêpière is sexy en hot. Doordat een guêpière dus ook een bustehouder heeft kan het als een verleidelijk geheel gedraag worden. Een guêpière is bedekt, maar tevens ook heel vrouwelijk.

Ook Lingadore heeft guêpières

Ook Lingadore heeft haar verschillende lijnen aangevuld met een guêpière. Lingadore is een gerenomeerd Nederlands lingeriemerk dat sinds 2005 wereldwijd wordt verkocht. Lingadore verkoopt naast lingerie ook badmode en nachtmode.