De oplossing voor je herbruikbare menstruatieproducten / Kan ik vrijen met de Divacup?

Nee, met een menstruatiecup kun je niet vrijen. Voor het vrijen moet een menstruatiecup verwijderd worden. D.w.z. voor de feitelijke penetratie met de penis. De Divacup draag je vooraan in de vagina, voor de penis is dus simpelweg geen plek. Ook is een menstruatiecup geen voorbehoedsmiddel en mag dus ook niet zo gebruikt worden.

Vrij niet met een tampon

Tegen vrijen tijdens de menstruatie zijn verder overigens geen medische bezwaren, meer hierover kun je ook lezen op: vrijen tijdens je menstruatie. Een normale tampon kun je overigens ook beter niet inhouden tijdens het vrijen. Een vergeten of beschadigde tampon geeft een verhoogd risico op TSS.

Schoon en hygiënisch vrijen

Met menstruatieproducten zoals Gynotex of de Easecup kun je wel vrijen. Dit zijn beiden producten voor eenmalig gebruik. Eenmalige menstruatieproducten zijn minder duurzaam en milieuvriendelijk dan herbruikbare menstruatiecups. Om te kunnen vrijen zijn onze intiem sponsjes ook nog een duurzaam alternatief.

Houd je vagina gezond

Met de Easecup kun je vrijen en wordt je menstruatievloeiing niet geabsorbeerd. Daarom kun je met de Easecup fijn  vrijen tijdens je menstruatie en je vaginale milieu gezond houden.

Jij kiest

Je maakt natuurlijk zelf uit welk product voor jou het beste is. Laat je keus afhangen van het moment. Wie soms eens wegwerpproduct gebruikt, omdat dit even zo uitkomt, is  nog steeds een stuk bewuster en duurzamer bezig dan een vrouw die haar hele leven alleen maar tampons of maandverband gebruikt.

 

Mark as helpful. 0

Geplaatst in: Divacup